Forumlar
Yeni Mesajlar
CerezExtra
EĞLENCE ↓
Şans Kurabiyesi
Renk Falınız
ÇerezRADYO
Sevgiliye Özel
ÇerezDERGİ
Hızlı Okuma Testleri
Pratik Çözümler
Yeniler
Yeni Mesajlar
Yeni ürünler
Yeni kaynaklar
Son Aktiviteler
İndir
En son incelemeler
Dükkan
Giriş
Kayıt
Yeniler
Yeni Mesajlar
Menu
Giriş
Kayıt
Uygulamayı yükle
Yükle
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
Şekersiz Ev Çikolatası Nasıl Yapılır?
JavaScript devre dışı bırakıldı. Daha iyi bir deneyim için, devam etmeden önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Konuya cevap yaz
Mesaj
<blockquote data-quote="dderya" data-source="post: 883858" data-attributes="member: 112565"><p><span style="font-size: 22px"><span style="color: #b35900"><strong>Şekersiz Ev Çikolatası Nasıl Yapılır?</strong></span></span></p><p><span style="font-size: 22px"></span></p><p>[ATTACH=full]60644[/ATTACH]</p><p><span style="font-size: 15px"></span></p><p><span style="font-size: 15px">En sevilen atıştırmalıklardan biri olan çikolata, lezzetine rağmen içerdiği yüksek şeker oranı ile fazla kalori alımına neden olur. Bu lezzetli atıştırmalığı şeker kullanmadan, sadece doğal malzemeler ile evde hazırlamak mümkündür. Çocukların da güvenle tüketebileceği, sağlıklı bir alternatif olan şekersiz çikolata, damak tadına göre farklı malzemelerle hazırlanabilir.</span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: #59b300"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: #59b300"><strong>Şekersiz çikolata hazırlamak için kullanılabilecek malzemeler:</strong></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"></span></p><ul> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-size: 15px">Kuru meyveler: Hurma, kuru üzüm, kuru incir, kuru erik, limon, portakal</span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-size: 15px">Kuruyemişler: Fındık, ceviz, badem, yer fıstığı, kaju, çam fıstığı</span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-size: 15px">Baharatlar: Tarçın, zencefil, nane, hindistan cevizi, vanilya, kakule</span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-size: 15px">Tatlandırıcılar: Bal, gül suyu, doğal şuruplar</span></li> </ul><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: #b300b3"><strong>Sade şekersiz bitter çikolata:</strong></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"></span></p><ul> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-size: 15px">100 gram kakao yağı</span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-size: 15px">100 gram kakao</span></li> </ul><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: #ff0080"><strong>Hazırlanışı:</strong></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"></span></p><ul> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-size: 15px">Kakao yağı bir sos tenceresine alınır.</span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-size: 15px">Çok kısık ateşte, kaynamamasına dikkat ederek eritilir.</span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-size: 15px">Yağ tamamen eriyip ısındığında kakao tozu ilave edilir.</span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-size: 15px">Bu aşamada damak tadına göre limon kabuğu, portakal kabuğu, kuruyemiş ilavesi yapılabilir.</span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-size: 15px">Malzemeler tahta bir kaşık ile karıştırılır.</span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-size: 15px">Karışım soğumadan kalıplara aktarılır.</span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-size: 15px">1 saat dinlendirdikten sonra kalıplardan çıkarılıp servis edilir.</span></li> </ul><p><span style="font-size: 15px">Bademli portakallı şekersiz çikolata</span></p><p><span style="font-size: 15px"></span></p><ul> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-size: 15px">100 gram kakao yağı</span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-size: 15px">100 gram kakao</span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-size: 15px">100 gram hurma (isteğe göre artırılabilir)</span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-size: 15px">50 gram iç ya da file badem</span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-size: 15px">1 yemek kaşığı portakal kabuğu</span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-size: 15px">Yarım çay kaşığı karbonat</span></li> </ul><p><span style="font-size: 15px">Yapılışı:</span></p><p><span style="font-size: 15px"></span></p><ul> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-size: 15px">Hurmanın çekirdekleri çıkarılır. 1 çay bardağı su ve yarım çay kaşığı karbonat ile ıslatılır. 15 dakika bekledikten sonra ocağa alınır. Kısık ateşte hurmalar püre haline gelinceye kadar 15 dakika pişirilir.</span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-size: 15px">Hurmalar ılıklaşınca tel bir süzgeçten geçirilir ve posası ayrılır.</span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-size: 15px">Kakao yağı bir sos tenceresine alınır. Kısık ateşte, kaynamamasına dikkat ederek eritilir.</span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-size: 15px">Yağ tamamen eriyip ısındığında kakao tozu ilave edilir ve karıştırılır.</span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-size: 15px">Karışım homojen bir kıvam aldığında portakal kabuğu, badem ve hurma püresi ilave edilir. Karıştırılmaya devam edilir. </span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-size: 15px">Hazırlanan çikolata kalıplara dökülerek şekillendirilebileceği gibi yağlı bir kağıdın üzerine birer kaşık dökerek de hazırlanabilir.</span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-size: 15px">Oda sıcaklığında soğumaya bırakılır. Çikolata tamamen sertleşince servis edilir.</span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-size: 15px">Çikolatanın parlaklığını yitirmemesi için soğutma işleminin buzdolabında yapılmaması önerilir.</span></li> </ul></blockquote><p></p>
[QUOTE="dderya, post: 883858, member: 112565"] [SIZE=6][COLOR=#b35900][B]Şekersiz Ev Çikolatası Nasıl Yapılır?[/B][/COLOR] [/SIZE] [ATTACH=full]60644[/ATTACH] [SIZE=4] En sevilen atıştırmalıklardan biri olan çikolata, lezzetine rağmen içerdiği yüksek şeker oranı ile fazla kalori alımına neden olur. Bu lezzetli atıştırmalığı şeker kullanmadan, sadece doğal malzemeler ile evde hazırlamak mümkündür. Çocukların da güvenle tüketebileceği, sağlıklı bir alternatif olan şekersiz çikolata, damak tadına göre farklı malzemelerle hazırlanabilir. [COLOR=#59b300] [B]Şekersiz çikolata hazırlamak için kullanılabilecek malzemeler:[/B][/COLOR] [/SIZE] [LIST] [*][SIZE=4]Kuru meyveler: Hurma, kuru üzüm, kuru incir, kuru erik, limon, portakal[/SIZE] [*][SIZE=4]Kuruyemişler: Fındık, ceviz, badem, yer fıstığı, kaju, çam fıstığı[/SIZE] [*][SIZE=4]Baharatlar: Tarçın, zencefil, nane, hindistan cevizi, vanilya, kakule[/SIZE] [*][SIZE=4]Tatlandırıcılar: Bal, gül suyu, doğal şuruplar[/SIZE] [/LIST] [SIZE=4][COLOR=#b300b3][B]Sade şekersiz bitter çikolata:[/B][/COLOR] [/SIZE] [LIST] [*][SIZE=4]100 gram kakao yağı[/SIZE] [*][SIZE=4]100 gram kakao[/SIZE] [/LIST] [SIZE=4][COLOR=#ff0080][B]Hazırlanışı:[/B][/COLOR] [/SIZE] [LIST] [*][SIZE=4]Kakao yağı bir sos tenceresine alınır.[/SIZE] [*][SIZE=4]Çok kısık ateşte, kaynamamasına dikkat ederek eritilir.[/SIZE] [*][SIZE=4]Yağ tamamen eriyip ısındığında kakao tozu ilave edilir.[/SIZE] [*][SIZE=4]Bu aşamada damak tadına göre limon kabuğu, portakal kabuğu, kuruyemiş ilavesi yapılabilir.[/SIZE] [*][SIZE=4]Malzemeler tahta bir kaşık ile karıştırılır.[/SIZE] [*][SIZE=4]Karışım soğumadan kalıplara aktarılır.[/SIZE] [*][SIZE=4]1 saat dinlendirdikten sonra kalıplardan çıkarılıp servis edilir.[/SIZE] [/LIST] [SIZE=4]Bademli portakallı şekersiz çikolata [/SIZE] [LIST] [*][SIZE=4]100 gram kakao yağı[/SIZE] [*][SIZE=4]100 gram kakao[/SIZE] [*][SIZE=4]100 gram hurma (isteğe göre artırılabilir)[/SIZE] [*][SIZE=4]50 gram iç ya da file badem[/SIZE] [*][SIZE=4]1 yemek kaşığı portakal kabuğu[/SIZE] [*][SIZE=4]Yarım çay kaşığı karbonat[/SIZE] [/LIST] [SIZE=4]Yapılışı: [/SIZE] [LIST] [*][SIZE=4]Hurmanın çekirdekleri çıkarılır. 1 çay bardağı su ve yarım çay kaşığı karbonat ile ıslatılır. 15 dakika bekledikten sonra ocağa alınır. Kısık ateşte hurmalar püre haline gelinceye kadar 15 dakika pişirilir.[/SIZE] [*][SIZE=4]Hurmalar ılıklaşınca tel bir süzgeçten geçirilir ve posası ayrılır.[/SIZE] [*][SIZE=4]Kakao yağı bir sos tenceresine alınır. Kısık ateşte, kaynamamasına dikkat ederek eritilir.[/SIZE] [*][SIZE=4]Yağ tamamen eriyip ısındığında kakao tozu ilave edilir ve karıştırılır.[/SIZE] [*][SIZE=4]Karışım homojen bir kıvam aldığında portakal kabuğu, badem ve hurma püresi ilave edilir. Karıştırılmaya devam edilir. [/SIZE] [*][SIZE=4]Hazırlanan çikolata kalıplara dökülerek şekillendirilebileceği gibi yağlı bir kağıdın üzerine birer kaşık dökerek de hazırlanabilir.[/SIZE] [*][SIZE=4]Oda sıcaklığında soğumaya bırakılır. Çikolata tamamen sertleşince servis edilir.[/SIZE] [*][SIZE=4]Çikolatanın parlaklığını yitirmemesi için soğutma işleminin buzdolabında yapılmaması önerilir.[/SIZE] [/LIST] [/QUOTE]
Alıntıları ekle...
İsim
Spam kontrolü
Turizmin başkenti olarak bilinen güneydeki ilimiz?
Cevapla
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
Şekersiz Ev Çikolatası Nasıl Yapılır?
Top