• Merhaba Ziyaretçi.
    "Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya  BURADAN  ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...

Şeker Hastalığını Bitiren Deney

ferard

Üye
Şeker hastalığının nedenini tespit eden bilimadamları, fareler üzerinde yapılan deneylerde bu hastalığı tamamen iyileştirmeyi başardılar. İşte şekeri tarihe gömecek deneyin ayrıntıları:

"Birinci tip" diyabetin, pankreastaki sinir hücrelerinden kaynaklandığını ortaya koyan araştırmanın sonuçları, insanda yeni tedavilerin geliştirilmesi için büyük umut oldu.

Kanadalı ve Amerikalı bilimadamlarının yaptığı araştırmada, diyabetin sinir sistemiyle bağlantısı ilk kez keşfedildi. Kanada’daki Toronto Çocuk Hastanesi, Calgary Üniversitesi ve ABD’deki Jackson Laboratuvarı’nda çalışmalar yapan bilim adamlarının araştırması "Cell" dergisinde yayımlandı. Sonuçlara göre, kusurlu sinir uçları, bağışıklık sistemindeki proteinlerin hatalı şekilde pankreasa saldırmasına ve insülin üretimini durdurmasına neden oluyor. Diyabetli fareye bir miktar protein enjekte eden uzmanlar, kusurlu sinir ucunun tedavi olmasını ve farenin bir gece içinde şeker hastalığından kurtulmasını sağladılar. Araştırmacılar, "bu başarılı buluşun tedaviye yeni stratejiler getirerek, bağışıklık sisteminde hiçbir toksik etki yaratmadan hastalığın gerilemesini sağlayabileceğini" bildirdi.



AA
 
Top