• Merhaba Ziyaretçi.
    "Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya  BURADAN  ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...

Şef'in Dünyası

Araf

İstemeden Kirleniyor İnsan.
Özel üye
Balkabaklı Tiramisu
2 Kilogram Balkabağı
2 Su Bardağı Toz Şeker
1 Paket Kedi Dili Bisküvi
Islatmak İçin:
2 Yemek Kaşığı Granül Kahve
1 Çay Bardağı Sıcak Su
Kreması İçin:
4 Su Bardağı Süt
2 Yemek Kaşığı Un
1 Yemek Kaşığı Nişasta
1 Paket Vanilya
180 Gram Labne Peyniri
1 Su Bardağı Toz Şeker
Üzeri İçin:
Kakao


Hazırlanışı:



Balkabakların kabuklarını soyup, yıkıyoruz. Küp küp doğruyoruz.

Geniş ve yayvan bir tencereye balkabaklarını alıyoruz. Üzerine 2 su bardağı şekeri de üzerine gezdirerek döküyoruz. Tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz. Balkabakları pişip, yumuşadıktan sonra eziciyle ezerek püre haline getiriyoruz.

Diğer taraftan dikdörtgen cam fırın kabına kedi dili bisküvilerini diziyoruz. Bir kaseye çay bardağı sıcak suyu boşaltıyoruz. Üzerine 2 yemek kaşığı granül kahveyi ilave ediyoruz. Karıştırıyoruz. Kedi dili bisküvilerinin üzerine kahveyi gezdirerek döküyoruz.

Daha sonra üzerine ezdiğimiz balkabaklarının yarısını boşaltıyoruz. Spatulayla düzleştiriyoruz. Sonra üzerine 1 kat daha kedi dili bisküvilerini diziyoruz. Tekrar kahveyle ıslatıyoruz. Üzerine kalan balkabak püresini boşaltıyoruz.

Üzerini spatulayla düzleştiriyoruz. Soğumaya bırakıyoruz. Diğer taraftan balkabaklı tiramisu tarifimizin kremasını hazırlamaya başlıyoruz. Tencereye sütü boşaltıyoruz. Üzerine şekeri boşaltıyoruz. Unu, nişastayı ve vanilyayı ekliyoruz.

Çırpma teliyle karıştırarak kremamızı pişiriyoruz. Kremanın kıvamı koyulaşmaya başladıktan sonra üzerine labne peynirini ilave ediyoruz. Karıştırıyoruz. Kremamız kıvamını aldıktan sonra tencereyi ocaktan alıyoruz.

Tatlımızın üzerine hazır olan kremayı gezdirerek döküyoruz. Üzerine kakao serpiyoruz. Soğumaya bırakıyoruz. Soğuyan balkabaklı tiramisu tarifimizi dilimleyerek servise hazırlıyoruz.
 

Araf

İstemeden Kirleniyor İnsan.
Özel üye
Üç Renkli Topkek
Malzemeler:

2 adet yumurta (oda ısısında)
1 su bardağına yakın tozşeker
yarım su bardağından biraz fazla sıvıyağ
3/4 su bardağı (1 bardaktan iki parmak eksik) süt
2-2 buçuk su bardağı un
1 kabartma tozu
vanilya
ayrıca
7-8 dal ıspanak
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1-2 yemek kaşığı su
1-2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı kakao
arzuya göre üzerine serpmek için iri kristal tozşeker

Yapılışı:

Ön hazırlık olarak yıkanmış ıspanak yapraklarını doğrayıp yağda sönene kadar hafif soteleyin. El blenderi ile 1 yemek kaşığı kadar su ilave edip dar bir kapta püre haline getirin.
Yumurtaları ve tozşekeri mikserle iyice kabarana kadar çırpın.
Sıvıyağı çırpmaya devam ederken ekleyip karışana kadar çırpmaya devam edin.
En son kabartma tozu ve vanilya ile birlikte elenmiş unu ilave edip düşük hızda birleşene kadar karıştırın.
Kek hamurunun üçte birini bir kaba alıp ıspanak püresi ile karıştırın püreniz cıvık ise kıvamını tekrar toparlamak için 1-2 yemek kaşığı un ilave edip hafif karıştırın.
Kalan hamurun yarısını başka bir kaba alın ve kakaoyu 1 yemek kaşığı su ile birlikte ekleyip tekrar karışana kadar karıştırın.
Kağıt serilmiş muffin kalıplarınıza önce ıspanaklı harcı paylaştırın. Ardından sade hamuru ve en son kakaolu hamuru kalıplara paylaştırıp üzerlerine iri tozşeker serpiştirin.
Isıtılmış 170C dereceli fırında kabarıp dışı kıtırlaşana ve içini çekene kadar pişirin. (Yaklaşık 35 dakika)
Bütün fırın kalıbı kullanıyorsanız topkeklerinizi 3-4 dakika sonra kalıptan çıkarıp ters çevirerek soğumaya bırakın ve servise hazır hale getirin.*


*Ispanak ilave edilmiş hamurun içini çekmesi sürebileceği için soğurken çökmemeleri için ters çeviriyoruz.
 

GüLüCüKツ

Tatlım tatlım 👶🏻
V.I.P
Ellerine, emeğine sağlık :) teşekkürler kirmadigin için inşallah yakında kendi yaptigin yemeklerin fotoğrafları eşliğinde tarif verirsin :)
 

Araf

İstemeden Kirleniyor İnsan.
Özel üye
Bonibonlu Şirin Kurabiye
Malzemeler;

1 yumurta
80 gram sütlü çikolata
100 gram margarin veya tereyağı
1 su bardağının 3/2 kadar şeker
1 buçuk- 2 su bardağı kadar un
1 tatlı kaşığı vanilya
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 çimdik tuz

Üzeri İçin;

Bir paket bonibon




Yapılışı;


Tereyağı ve çikolata bir kapta benmari usulü eritilir. (Buharda eritilir)

Yumurta ve şeker mikserle 4-5 dakika çırpılır. Daha sonra erittiğimiz çikolata ve tereyağı eklenip çok az karıştırıldıktan sonra vanilya, kabartma tozu, tuz ve un eklenir.

(Elinize yapışmayacak kıvama gelene dek unu azar azar ekleyin)

Daha sonra elinizle yuvarlak şekiller verin (fırın tepsisine aralıklı olarak dizin yayılacaktır). Bonibonları üzerine arzu ettiğiniz miktarda bastırarak bırakın. 170 dereceye ayarlanmış fırında 15-18 dakika pişirin. (Üzeri çok hafif pembeleşene kadar) Fırından çıkan kurabiyeler 2 saat dinlendirildikten sonra servise hazır.

Dilerseniz kavanozda uzun süre saklayabilirsiniz ki kalacağını pek sanmıyorum çok lezzetli oluyor. Ayrıca vermiş olduğum ölçüden 1 tepsi kurabiye çıkıyor. Dilerseniz ölçüleri 2 katına çıkartıp daha çok kurabiyeler elde edebilirsiniz.
 

Araf

İstemeden Kirleniyor İnsan.
Özel üye
Kurutulmuş domatesli tavuklu penne
Malzemeler:


1 paket penne makarna
6 kaşık tereyağı
1 kaşık zeytinyağı
İkiye bölünmüş kemiksiz 1 tavuk göğsü
Yarım bardak un
4 diş sarımsak
6 bardak süt
350 gram mantar ( ince doğranmış)
1 bardak kurutulmuş domates
1 bardak parmesan
Tuz, karabiber


Yapılışı:


Makarnayı al dente usulü 3 dakika haşlayın. Süzdükten sonra kenarda bekletin.

İkiye bölünmüş tavuk göğsünü yapışmaz bir tavada tuz ve karabiber ile kızartın. İyice kızardıktan sonra ince dilimler halinde kesin.

Orta ateşte tereyağını eritin. Ezilmiş sarımsakları ve unu ekleyip biraz kavurun. Ardından çırparken sütü yavaş yavaş ekleyin. Mantar ve domatesleri de ekleyip 1 dakika kadar çırptıktan sonra kapatın. Altını kapadıktan sonra parmesan peynirini karıştırarak ekleyin.

Tavuk ve makarnayı bu karışıma ekleyip iyice karıştırın. 200 derecede ısıtılmış fırında borcam veya seramik fırın kalıbında 25 dakika üzeri kızarana kadar pişirin. Dilerseniz kalıba aldıktan sonra üzerine biraz daha parmesan ekleyebilirsiniz.

Dilerseniz sevdiğiniz başka sebzeleri de tavada biraz soteleyip ekleyebilirsiniz.

Afiyet olsun
 

Araf

İstemeden Kirleniyor İnsan.
Özel üye
Koza Mantı Tarifi

Malzeme Listesi:
2 tane yufka
1 kase sarmısaklı yoğurt
kızartmak için yağ
İçi için:
150 gr. kıyma
1 tane ince kıyılmış kuru soğan
tuz ve karabiber
Nasıl Yapılır:
İşleme öncelikle iç için hazırladığımız malzemeleri yoğurarak başlıyoruz. Yufkaları üst üste koyup ortasından kesin sonra 2 tekrar üst üste koyup tekrar tekrar bu işlemi yapıyoruz taki yufka parçaları 1,5 parmak eninde oluncaya kadar. Kısacası ince bir üçgen yufka elde edeceğiz.
Her parçaya kıymalı içten koy, rulo yapıp, ucunu suya batırıp yapıştırın. Bu şekilde hepsini koza gibi sarıyoruz.
Yaptığınız koza şeklindeki mantıları tavada yağ içerisinde kızartıyoruz.
Servis yapacağınız zaman sarmısaklı yoğurt döküp, tereyağı gezdirip servis yapabilirsiniz.
 

Araf

İstemeden Kirleniyor İnsan.
Özel üye
Havuçlu Rulo Salata ( 3426 Kcal )

Havuç rendelenip az yağda pişene kadar kavrulur. İçine 1 çay bardağı sıcak su eklenip, su çekilene kadar pişirilmeye devam edilir. Tuz da ilave edildikten sonra soğumaya bırakılır. Dört yumurtanın beyazı kar gibi olana kadar çırpılır. Yumurtaların sarıları ve un havuçlara eklenip blendırdan geçirilir. Önceden kar haline getirilen yumurta beyazları da bu karışıma yavaş yavaş eklenip tahta bir kaşıkla karıştırılır. Hazırlanan bu hamur, yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine düzgünce dökülüp önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında 15 dk. pişirilir. Fırından çıkar çıkmaz yağlı kağıt yardımıyla rulo haline getirilip soğumaya bırakılır. Ayrı bir yerde beyaz peynir ezilip süzme yoğurtla karıştırılır. İçine tuzla dövülmüş 1-2 diş sarımsak ve ince kıyılmış dereotu eklenir. Soğuyan rulo kek kırmadan yavaşça açılarak içine hazırlanan yoğurtlu karışım sürülür ve tekrar rulo olarak sarılır. Salatanın üzeri streç film ile kaplanıp bir gece dolapta bekletildikten sonra dilimlenerek servis edilir.
 

Araf

İstemeden Kirleniyor İnsan.
Özel üye
Keçi Peynirli Nohut Salatası Tarifi ( 1060 Kcal )

Kırmızı soğanı ve salatalıkları iri küp doğrayın. Domatesleri 4’e bölün, maydanozu kıyın.
Keçi peynirini elinizle yuvarlayarak küçük toplar yapın.
Tüm malzemeleri bir kasede birleştirip, servis edin. Afiyet olsun.
 
Top