Balkabaklı Tiramisu
2 Kilogram Balkabağı
2 Su Bardağı Toz Şeker
1 Paket Kedi Dili Bisküvi
Islatmak İçin:
2 Yemek Kaşığı Granül Kahve
1 Çay Bardağı Sıcak Su
Kreması İçin:
4 Su Bardağı Süt
2 Yemek Kaşığı Un
1 Yemek Kaşığı Nişasta
1 Paket Vanilya
180 Gram Labne Peyniri
1 Su Bardağı Toz Şeker
Üzeri İçin:
Kakao
Hazırlanışı:
Balkabakların kabuklarını soyup, yıkıyoruz. Küp küp doğruyoruz.
Geniş ve yayvan bir tencereye balkabaklarını alıyoruz. Üzerine 2 su bardağı şekeri de üzerine gezdirerek döküyoruz. Tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz. Balkabakları pişip, yumuşadıktan sonra eziciyle ezerek püre haline getiriyoruz.
Diğer taraftan dikdörtgen cam fırın kabına kedi dili bisküvilerini diziyoruz. Bir kaseye çay bardağı sıcak suyu boşaltıyoruz. Üzerine 2 yemek kaşığı granül kahveyi ilave ediyoruz. Karıştırıyoruz. Kedi dili bisküvilerinin üzerine kahveyi gezdirerek döküyoruz.
Daha sonra üzerine ezdiğimiz balkabaklarının yarısını boşaltıyoruz. Spatulayla düzleştiriyoruz. Sonra üzerine 1 kat daha kedi dili bisküvilerini diziyoruz. Tekrar kahveyle ıslatıyoruz. Üzerine kalan balkabak püresini boşaltıyoruz.
Üzerini spatulayla düzleştiriyoruz. Soğumaya bırakıyoruz. Diğer taraftan balkabaklı tiramisu tarifimizin kremasını hazırlamaya başlıyoruz. Tencereye sütü boşaltıyoruz. Üzerine şekeri boşaltıyoruz. Unu, nişastayı ve vanilyayı ekliyoruz.
Çırpma teliyle karıştırarak kremamızı pişiriyoruz. Kremanın kıvamı koyulaşmaya başladıktan sonra üzerine labne peynirini ilave ediyoruz. Karıştırıyoruz. Kremamız kıvamını aldıktan sonra tencereyi ocaktan alıyoruz.
Tatlımızın üzerine hazır olan kremayı gezdirerek döküyoruz. Üzerine kakao serpiyoruz. Soğumaya bırakıyoruz. Soğuyan balkabaklı tiramisu tarifimizi dilimleyerek servise hazırlıyoruz.
2 Kilogram Balkabağı
2 Su Bardağı Toz Şeker
1 Paket Kedi Dili Bisküvi
Islatmak İçin:
2 Yemek Kaşığı Granül Kahve
1 Çay Bardağı Sıcak Su
Kreması İçin:
4 Su Bardağı Süt
2 Yemek Kaşığı Un
1 Yemek Kaşığı Nişasta
1 Paket Vanilya
180 Gram Labne Peyniri
1 Su Bardağı Toz Şeker
Üzeri İçin:
Kakao
Hazırlanışı:
Balkabakların kabuklarını soyup, yıkıyoruz. Küp küp doğruyoruz.
Geniş ve yayvan bir tencereye balkabaklarını alıyoruz. Üzerine 2 su bardağı şekeri de üzerine gezdirerek döküyoruz. Tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz. Balkabakları pişip, yumuşadıktan sonra eziciyle ezerek püre haline getiriyoruz.
Diğer taraftan dikdörtgen cam fırın kabına kedi dili bisküvilerini diziyoruz. Bir kaseye çay bardağı sıcak suyu boşaltıyoruz. Üzerine 2 yemek kaşığı granül kahveyi ilave ediyoruz. Karıştırıyoruz. Kedi dili bisküvilerinin üzerine kahveyi gezdirerek döküyoruz.
Daha sonra üzerine ezdiğimiz balkabaklarının yarısını boşaltıyoruz. Spatulayla düzleştiriyoruz. Sonra üzerine 1 kat daha kedi dili bisküvilerini diziyoruz. Tekrar kahveyle ıslatıyoruz. Üzerine kalan balkabak püresini boşaltıyoruz.
Üzerini spatulayla düzleştiriyoruz. Soğumaya bırakıyoruz. Diğer taraftan balkabaklı tiramisu tarifimizin kremasını hazırlamaya başlıyoruz. Tencereye sütü boşaltıyoruz. Üzerine şekeri boşaltıyoruz. Unu, nişastayı ve vanilyayı ekliyoruz.
Çırpma teliyle karıştırarak kremamızı pişiriyoruz. Kremanın kıvamı koyulaşmaya başladıktan sonra üzerine labne peynirini ilave ediyoruz. Karıştırıyoruz. Kremamız kıvamını aldıktan sonra tencereyi ocaktan alıyoruz.
Tatlımızın üzerine hazır olan kremayı gezdirerek döküyoruz. Üzerine kakao serpiyoruz. Soğumaya bırakıyoruz. Soğuyan balkabaklı tiramisu tarifimizi dilimleyerek servise hazırlıyoruz.