• Merhaba Ziyaretçi.
    "Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya  BURADAN  ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...

Şef'in Dünyası

Araf

İstemeden Kirleniyor İnsan.
Özel üye
Merhaba arkadaşlar vermiş olduğumuz yemek veya tatlı tariflerini bu konu altından takip edebilirsiniz özel olarak istediğiniz bir tarif olursa elimizden gelenide yaparız. ALLAH sağlık para afiyet versin inşALLAH.


Malzemeler Bu tatlımızın adı ise şeytan çikolata giyer.
Ölçüler: Tarifte kullanılan su bardağı, çorba kaşığı ve çay kaşığı birimleri Amerikan cup, tablespoon ve teaspoon birimlerine denktir. Bütün malzemelerin gram cinsinden karşılıklarını ''ölçüler'' sayfasında bulabilirsiniz. Tatlı pişirme hususunda yeniyseniz, ''Un nasıl ölçülür'' başlıklı yazımı da tarifi uygulamadan önce okumanızı tavsiye ederim.
Kek için:

  • 150 gram tereyağı, oda sıcaklığında*, biraz da kek kalıpları için
  • 2/3 su bardağı (50 gram) kakao, biraz da kek kalıpları için
  • 2/3 su bardağı kaynar su
  • 1/3 su bardağı sıcak süt
  • 1,5 su bardağı (210 gram) un
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1,5 su bardağı (300 gram) şeker
  • 3 adet büyük boy yumurta, oda sıcaklığında
  • 1 çorba kaşığı
  • vanilya özütü**
* Oda sıcaklığındaki tereyağı dokunduğunuzda hala soğuk olmalı ama parmağınızla bastırdığınızda içine göçecek kadar da yumuşak olmalı. Mikrodalgada veya herhangi başka bir yöntemle ısıtmaya/yumuşatmaya çalışmayın; tereyağı erirse kıvamı bozacaktır. Çırpmadan 30 dakika önce buzdolabından alıp oda sıcaklığında bekletmek yeterli olacaktır.
** Vanilya özütü marketlerde satılan toz vanilinle aynı şey değildir. Sentetik bir madde olduğu için vanilin veya vanilya aroması kullanmıyorum. Yukarıdaki linke tıklayarak ev yapımı vanilya özütü tarifine ulaşabilirsiniz.
Biscoff Ganaj için:
  • 150 gram bittersweet (70% kakao oranı) çikolata, doğranmış
  • 150 gram sütlü (40% kakao oranı) çikolata, doğranmış
  • 1 kavanoz (400 gram) Biscoff kreması (ya da Sarelle’nin pürüzsüz kıvamdaki Fındık Kreması)
  • 1+2/3 su bardağı (400 ml) süt kreması, soğuk
Çikolata Kırıkları için:
  • 120 gram bittersweet (70% kakao oranı) çikolata, doğranmış
Yapılışı
  1. Çikolata kırıklarının pastaya kolayca yapışabilmesi için pastanın kremasının hala oda sıcaklığında olması gerekiyor. Bunun için kırıkların pastayı bitirdiğinizde hazır olması lazım, dolayısıyla önce onlardan başlayınız. Çikolata kırıkları için gerekli olan doğranmış 120 gram çikolatayı ısıya dayanıklı bir kaba aktarın. Çevresi çikolatayı koyduğunuz kabın çevresinden daha dar, ufak boyda bir tencereye 2 parmak kadar kaynar su ekleyin ve kısık ateşin üzerine koyun. Çikolatanın olduğu kabı da bu tencerenin üzerine yerleştirin üstteki kabın tabanı alttaki tencerenin içindeki suyla temas etmeyecek) ve bir spatula yardımıyla devamlı karıştırarak çikolatayı eritin. Çikolata eridiğinde kabı sıcak su dolu tencerenin üstünden alıp tezgaha koyun ve 2 dakika daha yavaşca devamlı karıştırarak biraz soğumasını bekleyin.
  2. 36*40 cm büyüklüğünde iki adet parşömen kağıdı (yağlı kağıt) kesip bir tanesini düz bir zemine serin. Erittiğiniz çikolatayı bu kağıdın üzerine döküp bir spatula yardımıyla köşelerde birer santim boşluk kalacak şekilde ince bir tabaka halinde yayın. Aynı büyüklükteki diğer parşömen kağıdını çikolatanın üzerine serin, çikolatayı yaymamaya özen göstererek hafifçe bastırarak arada kalan hava boşluklarını yok edin. Kısa bir uçtan başlayıp rulo halinde sarın. Sardıktan sonra 2-3 santim kalınlığında bir rulo elde edeceksiniz. Parşömen kağıtlarının birleştiği uç alta gelecek şekilde bir tepsiye yerleştirip oynamaması için yanına ağırlık yapacak bir şey koyarak sabitleyin ve en az 2 saat boyunca buzdolabında sertleşmeye bırakın.
  3. Buzdolabından çıkarıp ruloyu açmaya hazır olduğunuzda parşömen kağıdı serili bir tepsi hazır edin. Rulonun içindeki çikolata tamamen sertleştiğinde hızlı bir hareketle ruloyu açın. Ruloyu açtıkça çikolata kırıkları oluşacaktır. Ellerinizle dokunmadan, bir spatula yardımıyla kırıkları alıp parşömen kağıdı serili tepsiye yayın ve pasta hazır olana kadar buzdolabında bekletin. Çikolata kırıklarını en fazla 3 gün önce hazırlayabilirsiniz. Önceden yapacaksanız, rulo halinde saklamanızı ve yapıştırmadan hemen önce ruloyu açmanızı tavsiye ederim.
  4. Kekleri hazırlamak için fırını önceden 175 derecede ısıtmaya başlayın. 2 adet 20 cm çapındaki kek kalıbının tabanlarını ve kenarlarını yağlayın, tabanlarına parşömen kağıdı serin, kağıtları da yağlayın ve bir miktar kakao serpip tabanlarına ve kenarlarına iyice bulaştırdıktan sonra fazlasını dökün.
  5. Kakaoyu orta boy bir karıştırma kabına eleyin, üzerine kaynar suyu döküp kakao tamamen eriyene kadar tel bir çırpıcıyla karıştırın. Sıcak sütü ekleyip tekrar karıştırın. Bir kenarda soğumaya bırakın.
  6. Un, karbonat ve tuzu başka bir kaba eleyin.
  7. Tereyağını bir karıştırma kabında iyice yumuşayana kadar çırpın. Şekeri ekleyip orta hızda 5 dakika daha çırpın. Yumurtaları teker teker ekleyip her eklemeden sonra iyice karıştığına emin olarak çırpın. Vanilya özütünü ekleyip son kez çırpın.
  8. Mikserle en düşük hızda karıştırırken unlu karışımı sütlü kakao karışımıyla değişimli olarak 3 kerede ekleyin (önce unlu karışımın üçte biri, sonra sütlü kakaonun yarısı, sonra unlu karışımın üçte biri, sonra sütlü kakaonun diğer yarısı ve son olarak unlu karışımın geri kalanı).
  9. Kek harcını kalıplara eşit olarak bölüp üstlerini bir spatula yardımıyla düzleyin ve fırının orta katında 25-30 dakika boyunca, keklerin ortasına batıracağınız kürdan kuru çıkana kadar, pişirin. Fırından alıp kalıpların içinde biraz soğumalarını bekleyin, ardından kalıplardan çıkartıp tamamen soğuyana kadar oda sıcaklığında bekletin.
  10. Biscoff’lu kremayı hazırlamak için yukarıda tarif edilen şekilde çikolataları eritin, ateşten alıp Biscoff kremasını ekleyin ve karışana kadar çırpın. Ardından soğuk kremayı ekleyip krema kaybolana kadar çırpın. Çok fazla çırpmamaya özen gösterin, aksi taktirde bir süre sonra krema pütürlü bir kıvam alabilir.
  11. Keklerin altındaki kağıtları sıyırıp atın. Tepelerini bir ekmek bıçağıyla keserek düzleyin ve tepelerinde kalan kırıntıları bir fırça yardımıyla temizleyin. Keklerden birini servis yapacağınız tabağa koyun. Kremayı uyguladıktan sonra servis tabağının temiz kalması için parşömen kağıdından kalınca parçalar kesip kekin altına sıkıştırın. Kremanın üçte birini ilk katın üzerine yayın. İkinci kek katmanını traşladığınız yüzü kremaya bakacak şekilde ters çevirip yerleştirin. Kremanın geri kalanıyla tepesini ve kenarlarını kaplayın.
  12. Tercihen buzdolabında biraz soğuttuğunuz bir cımbız yardımıyla çikolata kırıklarının büyük boydaki parçalarını pastanın kenarlarına yerleştirin. Tipsiz ve ufak çikolata kırıklarını da tepesine yerleştirip tamamen soğuyana kadar, yaklaşık 1 saat boyunca, buzdolabında bekletin.

    Hadi afiyet olsun
 

Araf

İstemeden Kirleniyor İnsan.
Özel üye
Kakaolu Magnolia ..
  • 1 litre süt
  • 2 kaşık nişasta
  • 2 kaşık kadar un
  • 1 yumurtanın sarısı
  • 5 yemek kaşığı kadar şeker
  • 1 kutu sıvı krema
  • 1 paket kakao
  • 1 paket burçak bisküvi
  • üzeri için toz antep fıstığı arzuya göre
Kakaolu Magnolia Tarifi
Muhallebimizi hazırlamak için; krema hariç tüm malzemeleri bir tencereye aktarıp pişirmeye başlıyoruz. Muhallebimiz göz göz pişince kremayı döküp, bir iki dk. kadar karıştırıp pişiriyoruz sonra ateşten alıyoruz. Sonra bisküvilerimizi rondodan geçiriyoruz. Sonrasında tatlı kaselerimizin altına bisküvilerimizi koyup, sonra üzerine muhallebimizi döküyoruz. Magnolia tatlımız hazırdır. Üzerini istediğimiz gibi süsleyip servis ediyoruz. Afiyet olsun.


Afiyet olsun
 

Araf

İstemeden Kirleniyor İnsan.
Özel üye
Lokum gibi et pişirmek isteyenlere 7 yöntem
Lokum gibi yumuşacık ve lezzetli et pişirmek için işte ihtiyacınız olan püf noktaları ve pişirme yöntemleri...


En güvendiğiniz kasaptan en pahalı eti satın alıp, en güzel şekilde marine edebilirsiniz. Ancak eti doğru pişirmezseniz geri kalan hiçbir şey öğününüzü kurtarmaya yetmeyecektir.

Genel olarak hepimizin alışkın olduğu ve damak tadına uygun bulduğu az, orta ya da çok pişmiş gibi bir pişirme tercihi olsa da bir taraftan etin pirzola mı bonfile mi olduğu gibi detaylar da pişirme yöntemini ve tercihini doğrudan etkiliyor.

Hangi yöntemle pişirirseniz pişirin etin lezzetli olması için öncelikle yağlı olması gerekiyor. Kemikli olması ve kemiğiyle birlikte pişmesi yine ete lezzet kazandıran değerler.

İşte lokum gibi et pişirmek isteyenlere 7 yöntem:

Haşlama

Kulağa pek gurme gelmese de sonucu oldukça başarılı olan pişirme tiplerinden biri: Haşlama. Haşlama, etin aromasını koruması ve besin değerini kaybetmemesi açısından çok sık kullanılan bir yöntem.

Haşlandığında daha kolay sindirilen et, tencere içindeki kaynamış suya atılır ve düşük ısıda bir süre kaynatılır. Eğer ısı çok yüksek olursa et sertleşebilir. Özellikle içine patates, havuç ve soğan atılan haşlanmış tavuk suyunu kim sevmez?

Kızartma

Eti kızartarak pişirme, yağ içinde gerçekleştiğinden dolayı sağlık için pek de iyi bir alternatif değil. Kendi içinde derin yağda kızartma ve az yağda kızartma olarak iki gruba ayrılan bu işlemde kullanılacak olan yağ, berrak, nötr, tortusuz ve hafif olmalıdır.Kızartma için en uygun derece, 200-250 derece arasıdır.



Sote kavurma

Aceleniz mi var? İhtiyacınız olan pişirme yöntemi sote. Küçük ve ince parçalanmış etler, yapışmaz bir tavada yağ ilave etmeden pişirilebilir. Siz yine de işinizi garantiye almak isterseniz bir tatlı kaşığı yağ kullanabilirsiniz. Besinlerin çabucak pişirilmesi için sıklıkla kullanılan bir yöntemdir sote kavurma. Tahta bir kaşık yardımıyla sürekli karıştırmanız gereken et, besin ögelerini korur ve kısa sürede pişer.



Ağır ateşte pişirme

Ete hiç sıvı eklemeden ya da çok az ekleyerek kendi suyunu salarak ağır ağır pişirebilirsiniz. Bu işlem biraz uzun sürse de lezzeti açısından beklemeye değer. Özellikle kuzu incik ya da güveç yemeklerinde uzun saatler pişirilen et, hem yumuşaklığından hem de lezzetinden ödün vermez.

Izgara

Izgara yöntemi ile eti direkt ısıya maruz bırakarak her tarafının eşit pişirilmesini sağlayabilirsiniz. Her iki tarafın da piştiğinden emin olmak için eti çift taraflı olarak 3–5 dakika pişirin. Eğer mangal yapıyorsanız etin kömürle kesinlikle temas ettirilmemesi gerektiğini unutmayın.



Fırınlamak

Fırını önceden 150-200 derece arasında ısıtıp, etinizin çok kızarmasını istemiyorsanız üstünü kapatıp, iyi kızarması için de üzerini açıp pişirebilirsiniz. Etinizi fırında pişirmenin avantajı, ekstra yağ koymanıza gerek olmamasıdır. Böylece hem sağlıklı beslenir hem de daha telaşsız pişirebilirsiniz.

Rosto yapmak

Rosto yapmak, eti orta sıcaklıkta, sık sık yağlayarak fakat sıvı eklemeden ve üstü açık olacak şekilde pişirme yöntemidir. Fırına konan et düşük sıcaklıkta ve yağda, üstü kapalı olarak pişirilir. Pek annelerimizin tarzı olmayan bir teknik olsa da bilmek lazım.
 

Araf

İstemeden Kirleniyor İnsan.
Özel üye
Ben formumu koruyan biriyim böyle şeyler iştahımı açıyo :harbihuh


Birgün yaparım sana bunlar genellikle soğuk tatlıdır ve bunların hiçbirinin vicuda bir kilosu yada zararı olmaz yaz aylarında en çok tüketilmesi gereken tatlıdır bunlar. ye birşey olmaz forum ile alakasız şeyler bunlar :)
 
Top