Forumlar
Yeni Mesajlar
CerezExtra
EĞLENCE ↓
Şans Kurabiyesi
Renk Falınız
ÇerezRADYO
Sevgiliye Özel
ÇerezDERGİ
Hızlı Okuma Testleri
Pratik Çözümler
Yeniler
Yeni Mesajlar
Yeni ürünler
Yeni kaynaklar
Son Aktiviteler
İndir
En son incelemeler
Dükkan
Giriş
Kayıt
Yeniler
Yeni Mesajlar
Menu
Giriş
Kayıt
Uygulamayı yükle
Yükle
Merhaba
Ziyaretçi
.
"Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya
BURADAN
ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri
Sarımsaklı Tavuk Kanadı Tarifi
JavaScript devre dışı bırakıldı. Daha iyi bir deneyim için, devam etmeden önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Konuya cevap yaz
Mesaj
<blockquote data-quote="Papatya" data-source="post: 569585" data-attributes="member: 91538"><p style="margin-left: 20px"><span style="font-family: 'Tahoma'"></span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-family: 'Tahoma'"></span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-family: 'Tahoma'"><strong>Malzemeler: </strong></span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-family: 'Tahoma'"></span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-family: 'Tahoma'">1 tatlı kaşığı kişniş </span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-family: 'Tahoma'">½ tatlı kaşığı kimyon tohumu </span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-family: 'Tahoma'">¼ tatlı kaşığı rezene tohumu </span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-family: 'Tahoma'">2 ya da 3 diş sarımsak </span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-family: 'Tahoma'">Bir tutam tuz </span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-family: 'Tahoma'">2 adet limonun suyu </span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-family: 'Tahoma'">2 çorba kaşığı doğal zeytinyağı </span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-family: 'Tahoma'">12 tavuk kanadı </span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-family: 'Tahoma'"><strong></strong></span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-family: 'Tahoma'"><strong>Hazırlanışı: </strong></span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-family: 'Tahoma'"></span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-family: 'Tahoma'">Kişniş, kimyon tohumları ve rezene tohumlarını küçük bir kızartma tavasına koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak, tohumları kahverengileşinceye ve güzel bir koku salmaya başlayıncaya kadar (yaklaşık 1 dakika) hafifçe kavurun. </span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-family: 'Tahoma'"></span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-family: 'Tahoma'">Tavayı ateşten alıp, tohumları bir havana aktararak iyice dövün. Sonra sarımsakları ve tuzu ekleyip, yeniden dövdükten sonra, karılıma limon suyunu ve zeytinyağını katıp, havan tokmağıyla karıştırın. Karışımı havandan büyük bir fırın tepsisine boşaltın. </span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-family: 'Tahoma'"></span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-family: 'Tahoma'">Her tavuk kanadının küçük uç bölümlerini kalın kemikli bölümlerin altına gelecek biçimde kıvırıp, kanatları fırın tepsisine yan yana yerleştirin. Ve altüst ederek tümünü tepsideki karşımabulayın. Tepsiyi plastik filmle örtüp, buzdolabına kaldırarak en az 6 saat bekletin. (arada kanatları birkaç kez tepsideki baharatlı karışım içinde çevirin) bekletme süresinin dolmasına yakın, fırınınızı 200 derecede 6 dakika kadar ısıtın. Tepsiyi buzdolabından alıp, plastik filmi çıkararak atın. </span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-family: 'Tahoma'"></span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-family: 'Tahoma'">Kanatların her yanını yeniden tepsideki baharatlı karışım içinde döndürdükten sonra tepsiyi fırına sürüp, kanatları 30 dakika pişirin. Sonra kanatları altüst edip, her yanları altın sarısı bir renk alıncaya kadar (yaklaşık 40 dakika) pişirmeyi sürdürün. Tepsiyi fırından alıp, kanatları geniş bir tabağa çıkararak hemen servis yapın. </span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-family: 'Tahoma'"></span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-family: 'Tahoma'"></span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-family: 'Tahoma'"></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Papatya, post: 569585, member: 91538"] [INDENT][FONT=Tahoma] [B]Malzemeler: [/B] 1 tatlı kaşığı kişniş ½ tatlı kaşığı kimyon tohumu ¼ tatlı kaşığı rezene tohumu 2 ya da 3 diş sarımsak Bir tutam tuz 2 adet limonun suyu 2 çorba kaşığı doğal zeytinyağı 12 tavuk kanadı [B] Hazırlanışı: [/B] Kişniş, kimyon tohumları ve rezene tohumlarını küçük bir kızartma tavasına koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak, tohumları kahverengileşinceye ve güzel bir koku salmaya başlayıncaya kadar (yaklaşık 1 dakika) hafifçe kavurun. Tavayı ateşten alıp, tohumları bir havana aktararak iyice dövün. Sonra sarımsakları ve tuzu ekleyip, yeniden dövdükten sonra, karılıma limon suyunu ve zeytinyağını katıp, havan tokmağıyla karıştırın. Karışımı havandan büyük bir fırın tepsisine boşaltın. Her tavuk kanadının küçük uç bölümlerini kalın kemikli bölümlerin altına gelecek biçimde kıvırıp, kanatları fırın tepsisine yan yana yerleştirin. Ve altüst ederek tümünü tepsideki karşımabulayın. Tepsiyi plastik filmle örtüp, buzdolabına kaldırarak en az 6 saat bekletin. (arada kanatları birkaç kez tepsideki baharatlı karışım içinde çevirin) bekletme süresinin dolmasına yakın, fırınınızı 200 derecede 6 dakika kadar ısıtın. Tepsiyi buzdolabından alıp, plastik filmi çıkararak atın. Kanatların her yanını yeniden tepsideki baharatlı karışım içinde döndürdükten sonra tepsiyi fırına sürüp, kanatları 30 dakika pişirin. Sonra kanatları altüst edip, her yanları altın sarısı bir renk alıncaya kadar (yaklaşık 40 dakika) pişirmeyi sürdürün. Tepsiyi fırından alıp, kanatları geniş bir tabağa çıkararak hemen servis yapın. [/FONT][/INDENT] [/QUOTE]
Alıntıları ekle...
İsim
Spam kontrolü
En iyi yönetim şekli?
Cevapla
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri
Sarımsaklı Tavuk Kanadı Tarifi
Top