Sarı Ömer (Camel Spider) Örümcek

BeReNN

Alyam?
Özel üye
Sarı Ömer (Camel Spider)

Kuzey Irak ve Hakkari de sıklıkla görülen bir yaratık (et yiyen örümcek oolarak adalandırılsada tam olarak örümcek türü değil)


Özellikle Kuzey Irak ve çevresinde bulunan bir örümceğe benzeyen ABD li askerlerin değimiyle "camel spider" (deve örümceği), Hakkari dağ komado tugayında bulunan askerlerin değimiyle "sarı ömer"... Örümceğe benzesede tam bir örümcek değil bu canlının iki ağzı 10 bacağı var ve et ile besleniyor... Diğer canlılar akrep gördüklerinide saklancak delik ararken bizim sarı ömer akrep yiyor.... Türkiyede yaygın olarak bilinmediği için herhangi bir ad konulmamış sadece "et yiyen örümcek olarak" yada camel spiderin tercümesi " deve yada çöl örümceği... Ama ben bizim askerin kullandığı ismi kullanmak istiyorum "SARI ÖMER"




İşte bu dönem ABD i askerlerin olduğu kadar kahraman mehmetçiklermizede musallat olan "sarı ömer"




Yetişin bir sarı ömerin boyutu yetişkin bir insan eli kadardır. 42 numara bot ile üzerine basıldığında bacakları dışarıda alabilecek kadar büyüktür.

Irakta ABD askerlerini çektikleri fotoğraf.. Resimde iki sarı ömer var biri diğerini kuyruğunu ısırmış durumda





Güçlü çeneleri, doymak bilmez iştahları ve hızları, öldürmek için yaratıldıklarını kanıtlıyor. Çölün bu saldırgan sakinlerinin avları arasında böcekler, kemirgenler, kertenkeleler, yılanlar ve hatta küçük kuşlar bile var...

Sarı ömer tarafından sokulduğunuzu bile anlamayabilirsiniz..Çünkü öncekle dişleriyle deriyi uyuşturup deldikten sonra içeriye eti sıvılaştıran bir sıvı enjekte ediyor.. Daha sonra et kıvamına gelince afiyetle yiyor...





İşte sarı ömer tarafından bazı ısırılma vakaları:

Parmaktan Isırılma
3 gün sonra


6 gün sonra



9 gün sonra



Koldan Isırılma

2 gün sonra


5 gün sonra


9 gün sonra



Isırılmadan sonra deri kendini yenileyemiyor maaesef..
 
Top