• Merhaba Ziyaretçi.
    "Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya  BURADAN  ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...

SARAY SARMASI

yesim434

Hırçın Karadeniz Kızı Biricik Yeşim
AdminE
Bu Ayın Lideri

Malzemeler​

1 litre süt
1 su bardağından bir parmak eksik şeker
1 su bardağı un
50 gr tereyağı ya da margarin
1 paket vanilya
Kremşantisi için:
1 su bardağı soğuk süt
1 paket kremşanti
1, 5 su bardağı kadar hindistan cevizi
İçi için:
1 su bardağı kadar iri çekilmiş fındık

saray-sarmasi.jpg

Hazırlanışı​

İlk olarak fırın tepsimize Hindistan cevizini yerleştiriyoruz.
Sonrasında muhallebi için uygun bir tencereye süt, un ve şekeri alıp sürekli karıştırarak pişiriyoruz.
Muhallebi pişince ocağı kapatıp margarin ve vanilyalı ekleyip karıştırıyoruz.
Hiç soğumasını beklemeden hindistan cevizlerinin üzerine muhallebimizi gezdiriyoruz.
Soğumaya bırakıp diğer tarafta kremşantiyi hazırlıyoruz.
Tepsideki tatlımız soğumadan üzerine kremşantiyi eklemeyelim.
Soğuduktan sonra kremşantiyi ekleyip üzerini düzeltiyoruz ve dolaba kaldırıp en az 2-3 saat dinlendiriyoruz.
Tatlılarımızı sarmak için istediğimiz boyutlarda dilimliyoruz ve üzerine fındık ekliyoruz.
Sonrasında çatalla alttan destekleyerek tatlılarımızı sarıyoruz.
Ben üzerine Antep fıstığı ile süsleyerek servis et
 
Top