Sanatın Zirvesi: Metamorfoz!

Papatya

V.I.P
V.I.P
Aşağıda yer alan fotoğraf karelerinin her birinin içinde bir manken gizli. Vücut boyama sanatı ile fotoğraf sanatının harmanlandığı bu görsel şölendeki mankenleri bakalım bulabilecek misiniz?

Metamorfoz

Fotoğraf sanatçıları Laila Pregizer ve Uwe Schmida‘nın vücut boyama sanatçıları Leonie Gené ve Joerg Duesterwald‘un birlikte ortaya koydukları bu çalışmanın adı Metamorfoz (Metamorphosis). Çalışmada vücutları boyanan mankenler doğayla bütünleşmiş olarak fotoğraflanmışlar ve fark edilmeleri (özellikle bazı fotoğraflarda) oldukça zor.

Vücutları, arkada fon oluşturan ortamın renk ve desenlerine uygun olarak boyanan modellerin, günümüzdeki yaygın kullanımı göz önüne alındığında hiç bir photoshop işlemi görmemiş olan aşağıdaki fotoğrafları aslında sadece bu yönleri ile bile takdire şayanlar.

Fransızca kökenli bir kelime olan Metamorfoz kelime anlamı olarak başkalaşma demek. Bu açıdan bakınca da sanatçıların ortaya koydukları eserlerine neden bu adı verdikleri çok daha iyi anlaşılıyor.


İnsanın doğayla uyumu
 

Papatya

V.I.P
V.I.P
BAŞKALAŞIM (METAMORFOZ )

Bazı hayvanlar dünyaya geldiklerinde ana canlıya benzerken bazıları benzemez.Bu canlılar bazı değişimler geçirdikten sonra ana canlıya benzer...

Kelebek,kurbağa gibi bazı hayvanların yumurtadan çıktıktan sonra yapısal değişikliklere uğrayarak ana canlıya benzer hale gelmesine BAŞKALAŞIM denir...

İribaşlar balığa benzer ,yüzmesini sağlayan kuyruğu ve sudaki oksijeni alarak solunum yapmasını sağlayan solungaçları vardır...

Zamanla iribaşın ön ve arka ayakları (üyeleri) oluşmaya ,kuyruğu yok olmaya başlar.Ayrıca solungaçların yerini akciğerler alır ve kurbağa artık karada yaşayabilecek hale gelir...
 

Papatya

V.I.P
V.I.P
Sanatın Zirvesi...

GzQB37.jpg
 

Papatya

V.I.P
V.I.P
Allah nezdinde İsa'nın durumu, Âdem'in durumu gibidir. Allah onu topraktan yarattı. Sonra ona ol dedi ve oluverdi. (Al-i İmran 59)

Sizi topraktan yaratması, Onun [varlığının] delillerindendir. (Rum 20

O sizi yerden [topraktan] yarattı. Ve sizi o yerde yaşattı. (Hud 61)

Sizi yerden [toprakta] yarattık; yine sizi o yere [toprağa] döndüreceğiz. (Taha 55)
 

Papatya

V.I.P
V.I.P
Ey insanlar, eğer öldükten sonra dirilmekten şüpheniz varsa, [bilin ki] biz, sizi topraktan, sonra nutfeden [spermden] sonra alekadan [embriyodan] sonra yapısı belli belirsiz bir et parçasından yarattık. (Hac 5)

Sizi topraktan, sonra nutfeden, sonra alekadan [embriyodan] yarattı. (Mümin 67)

Allah sizi topraktan, sonra nutfeden [spermden] yarattı. (Fatır 11)
 
Top