• Merhaba Ziyaretçi.
    "Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya  BURADAN  ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...

Sanal dünyada yaşayıp gerçek hayatı unutmayın

aslann

Ülken İçin Yaşa Aşkın İçin Öl!
Özel üye
Uzmanlar sosyal medyaya bakarak herkesin çok mutlu olduğunu ama kendisinin o kadar mutlu olmadığını düşünenleri uyardı: "Gerçek hayatı unutmayın."
Kimse sürekli tatil yapmıyor, güzel yemekler yemiyor, arkadaşlarıyla hoş vakit geçirmiyor, sorunsuz bir iş hayatı da yaşamıyor. Uzmanlar, sosyal medyaya bakarak 'Herkes çok mutlu, ben ise bu kadar mutlu olamıyorum' demeyin uyarısında bulunuyor. Online hayattan başka gerçek bir hayatın da yaşandığının unutulmaması gerektiğini hatırlatıyor.

Cihan Haber Ajansı'nın haberine göre, Uzman Klinik Psikolog Duygu Kılıç, gelişen teknoloji ile beraber hayatımızın ayrılmaz bir parçası haline gelen sanal dünyanın insanı etkilediğini söyledi.

Eskiden sadece kendi yaşadığımız bölgelerde olup bitenler hakkında fikir edindiğimizi söyleyen Psikolog Duygu Kılıç, "Bugün tüm dünyada meydana gelen olaylar hakkında bilgi edinebiliyor duruma geldik, daha önce bizim ne yaptığımızla ilgilenen sadece ailemiz ve en yakın arkadaşlarımızken şimdilerde takipçilerimiz de hayatımıza dahil olabiliyor, daha önce konuşabileceğimiz insanlar bize yakın kişilerken şimdilerde ise dünya üzerinde interneti kullanan yaklaşık iki milyar insan ile birlikte yaşıyoruz" dedi.

Psikolog Kılıç, sanal dünya bağımlığı ile ilgili tespitlerde bulundu.

Online Hayat Terapisi uzak değil
Online hesaplarımıza ve başkalarının online hayatlarına yüklediğimiz değerin kontrolsüz bir şekilde artması durumunda gelecekte insanlar online hayata adapte olabilmek için veya sadece online hayatlarında yaşamış oldukları problemlerle ile ilgili olarak terapi almak zorunda kalabilecekler.

Nasıl günümüzde aile terapisi, çift terapisi gibi kişinin hayatını etkileyen ilişkilerinin konu alındığı bir terapi sistemi var ise online yaşamımızın da hayatımızı etki altına almasından kaynaklı birtakım sorunlar gün yüzüne çıkacak ve "online ilişkilerimizi konu alan bir terapi" (Online Hayat Terapisi) alanı oluşacaktır. Yaptığımız sosyal araştırmalar, bu sorunların birikip toplumu derinden etkilemeye başlamadan önce birtakım önlemler alınarak farkındalığın arttırılması gerektiğini göstermiştir.

Online hayatı içselleştirmeyin
Teknolojiye bağımlı olmaktan farklı bir süreç olarak karşımıza çıkan online hayatı içselleştirmek ve başkalarının hayatını sadece internet ortamı üzerinden görerek birtakım yargılarda bulunmak, gerçek hayattan kopuşumuza neden olabilecektir.

Bu kopuşun engellenebilmesi için her şeyden önce başkalarının hayatlarına dair internet ortamı üzerinde gördüklerimizin tüm gerçekliği ifade etmediğini aklımızda tutmamız gerekir; insanlar pek tabii ki yaşadığı sorunları bizim göreceğimiz şekilde paylaşmak yerine sadece mutlu olduğu ve hayalini kurduğu hayatı bizimle online olarak paylaşacaktır.

İlk adım: Kendi profilinizi kontrol edin

Eğer bir şüphemiz var ise kendi online profillerimizi kontrol edelim bizim kendi paylaşımlarınız dışarıdan sorunsuz bir hayat yaşadığımız izlenimini vermesine rağmen her insan gibi biz de problemler yaşıyoruz ve bu problemleri herkese göstermek istemiyoruz.

Gerçek hayatı unutmayın
Bu ilk adımımızdan sonra online hayatların güvenilirliğini sorgulamalı, online hayatımızdan başka da gerçek bir hayat yaşadığımız unutulmamalıdır. Teknoloji ve toplumun gelişimine ayak uydurarak başkalarının hayatlarını kendi hayatımızın üstünde tutmadan kendi yaşamımıza odaklanmak ve kendi yaşamımızı güzelleştirmeye çalışmak asıl hedefimiz olmalıdır.

Ensonhaber
 

dderya

kOkOşŞ
V.I.P
Sosyal medya cok berbat evet. Nerdeyse hic kullanmiyorum ama her baktigimda millet fildir fildir gezerken ben oturmus onlarin resimlerine bakiyorum :honk:
Ama cerezforum derseniz valla buranin sanal oldugunu hicbor zaman dusunmedim.
 
Top