• Merhaba Ziyaretçi.
    "Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya  BURADAN  ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...

Samsung Telefonlar İçin Object Eraser - Obje Silgisi

Geçtiğimiz yıl Samsung, Object Eraser (obje silgisi) adlı özelliğini Galaxy S21 serisi ile birlikte kullanıcılarına sunmuştu. Şimdiye kadar bu fonksiyonu Galaxy S21 serisi, Galaxy Z Fold 3 ve şirketin yeni amiral gemisi Galaxy S22 serisinde gördük. Ancak kısa bir süre içerisinde daha fazla model, bu özellikten yararlanmaya başlayacak.

Object-Eraser.jpg
Şu anda Galaxy S21 serisi, Galaxy Z Fold 3 ve Galaxy S22 serisinin yanı sıra nispeten daha eski bazı modeller de bu özelliği aldı. Galaxy S10 ve Note 10 serisi, ayrıca Galaxy A52 gibi modeller için şirket, yeni bir güncelleme yayınladı. Eğer bu telefonlardan birine sahipseniz, Galaxy Store’a girip fotoğraf düzenleme uygulamasını edinebilirsiniz.

Galeriden bir resmi düzenlemek için açtığınızda "Yeni güncelleme mevcut" ifadesi varsa bu özellik telefonunuza gelmiş olabilir. Az önce ben de bu özelliği yükledim.

Bu özellik ile photoshop ile yaptığınız çalışmalarda aldığınız gibi mükemmeli beklemek yanlış olur ancak fotoğraf üzerinde istemediniz bir nesneyi ya da insanı kolaylıkla silebilirsiniz. Sağlıklı şekilde silme işlemleri için nesnelerin belirgin olması gerekir.

Samsung’un Galaxy S21 serisiyle hayatımıza dahil ettiği Object Eraser (obje silgisi) özelliği, esas itibariyle Google Pixel telefonlarında karşımıza çıkan sihirli silgi özelliğine oldukça benziyor. Bilmeyenler için bu özellik, bir fotoğrafta istenmeyen kişileri ya da nesneleri saniyeler içerisinde silmenize ve fotoğrafı istediğiniz hale getirmenize yarayan bir araçtır. Google’ın ilk olarak Pixel 6 serisinde yayınladığı bu özellik, aynı zamanda fotoğraflardan yansımaları ve gölgeleri kaldırma gibi yeteneklere de sahip. Şimdi ise Samsung, benzer bir özelliği kendi kullanıcıları için genişletiyor.

Samsung’un Object Eraser (obje silgisi) adlı sihirli silgi özelliğini kullanmak için yapmanız gereken şey oldukça basit. Öncelikle cihazınızdaki Galeri uygulamasını açın ve düzenlemek istediğiniz fotoğrafı seçin. Resmi düzenlemek için alt satırda bulunan kurşun kalem simgesine dokunun. Sonrasında ise sağ üst köşedeki üç noktalı menüye tıklayın ve listeden Labs seçeneğine basın. Object Eraser seçeneğinin etkinleştirildiğinden emin olduktan sonra, düzenleyiciye geri dönün. Üç noktalı menü düğmesine tekrar basın ve ardından Object Eraser seçeneğine tıklayıp, fotoğrafınızı düzenlemeye başlayın!

Örnek olarak aşağıdaki resimde bulunan iki farklı nesneyi object eraser özelliği bir tıklama ile yok ettim.

Orijinal resim
Object eraser


Nesnelerin yok edildiği resim
Object eraser ile obje silme
 
Top