Samsung telefonlar Avrupa'da yasaklandı

Akıllı telefon sektörüne adım attığından beri Apple ile araları bir haylilimoni olan Samsung, artık Avrupa'da Galaxy S ve Galaxy S2 satamayacak.


Apple'ın durmadan açtığı patent davaları sebebiyle şu sıralar başı ağrımakta olan Samsung, Hollanda mahkemesinden çıkan kararla Galaxy S ve Galaxy S2 modellerini Hollanda'da satamayacak.
11314263746.jpg
Apple'ın sunduğı bir çok patent ihlali arasından sadece resim görüntüleme teknolojisi hakkında patent ihlali konusunda karar çıktı. Avrupa Birliği'ne ürün ihracatı konusunda çoğu şirket gibi Hollanda'yı merkez alan Samsung, aslında sadece burada yasaklanmış olsa da, dağıtımın yapılamayacak olması sebebiyle Galaxy akıllı telefonları serisinde büyük bir darbe aldı.
Samsung Karardan Memnun
Bahsi geçen ambargonun 7 hafta içerisinde yürürlüğe girmesi bekleniyor. Samsung'dan gelen açıklama ise karardanmemnun olduklarını, bu kararın Galaxy telefonların yenilikçi bir yapıda olduklarını doğruladığını ve ürünlerini Avrupa'daki kullanıcılarına da ulaştırmaya devam etmek için tüm önlemleri alacaklarını belirtiyor.
( )
 
Top