Giyilebilir Teknoloji Samsung Gear S2 - Fiyat, Özellik

Giyilebilir teknoloji konusunda ünlü telefon markaları oldukça iddialı. Yakın gelecekte giyilebilir teknoloji daha da önem kazanacak gibi görünüyor.

Samsung'un son gözdesi Gear S2 gerçekten hoş görünümlü ve hoş özellikleri olan bir saat. Yakından inceledim. Hatta alıp almamak konusunda çok kararsız kaldığım bir saat. Giydiğiniz kıyafete göre sat görünümünü değiştirebiliyor, kordon seçeneği ile bu değişimi daha üst düzeye çıkarabiliyorsunuz. Suya ve toza dayanıklı olan Gear S2 ile rahatlıkla havuza girip yüzebilirsiniz.


Yuvarlak olması ve gerçek saate benzemesi oldukça dikkat çekici özellik. Satın almak konusundaki tereddüdüm ise üzerinde bir mikrofon olmaması ve saat üzerinden konuşma yapılamaması. Saat, Android 4.4 işletim sistemi ve üstü versiyonlarla sorunsuz şekilde çalışıyor. Saat üzerindeki tüm görsel özellikleri hem saat üzerinden hem de cep telefonu üzerinden kontrol edilebiliyor.

Hemen Samsung Gear S2 saatin fiyatını da verelim.

Klasik modeli (soldaki) 999 TL
Spor modeli ise (sağdaki) 899 TL


POzBee1.jpg

Modeller arasında özellik bakımından bir fark yok

Fiziksel olarak saatin etrafını saran bezel ile beraber Gear S2'yi kullanabilme kolaylığı sunan ürün, kullanım deneyimi açısından diğer akıllı saatlerin epey önünde.

Yan tarafta ise geri ve ana ekran tuşlarına yer verilen Gear S2'nin ekranı Gorilla Glass 3 cam ile korunuyor. Ayrıca cihazda IP68, suya ve toza karşı koruması da mevcut.

Samsung Gear S2 özellikleri
360 x 360 piksel çözünürlüğünde ve 1.2 inç büyüklüğünde Super AMOLED ekran ile gelen Samsung Gear S2, çift çekirdekli ve 1 GHz hızında çalışan Exynos işlemciden gücünü alıyor.

Cihazda ayrıca 4 GB dahili hafıza ve 512 MB RAM'e de yer verilmiş.

Bağlantı tarafında Samsung Pay başta olmak üzere pek çok farklı ödeme sistemiyle kullanılabilen NFC, düşük güç tüketimiyle dikkat çeken Bluetooth 4.1 ve WiFi gibi teknolojiler kullanılıyor.

Samsung Gear S2, 250 mAh'lik batarya ile geliyor ve kablosuz şarj ediliyor. Tizen işletim sistemiyle beraber etkin bir güç tüketimi sunan cihaz, ayrıca yüksek görüntü kalitesini az güç tüketerek bizlere sunan AMOLED ekranın da avantajını bizlere sunuyor. Gear S2'nin bataryası, 2 gün ile 3 gün yetecek seviyede.


Konu hakkında daha detaylı bilgi için aşağıdaki inceleme videolarını inceleyebilirsiniz.


 

YoRuMSuZ

Biz işimize bakalım...
Birkaç hatırlatma...

Gear S2 için yayınlanan güncelleme ile artık iPhone IOS 8.4 ve üstü sürümlerinde de sorunsuz çalışmakta...

Bir özellik daha.
Gear S2 piyasada bulunan akıllı saatler içinde en uzun ömürlü pile sahip. Rutin bir kullanımla 3 güne kadar kullanılabiliyor. Tabi kullanım yoğunluğuna göre 1 günde de bataryayı bitirme durumu var.
 

YoRuMSuZ

Biz işimize bakalım...
Nihayet bugün itirabiri ile gear S2 siyah spor modelini aldım. Henüz tam olarak incelemedim ama beklentilerimin üzerinde olduğunu söylemeliyim. .)

Tekosa 200 TL'lik harika bir indirip yaptı bu spor modellede. Klasik modellerdeki indirim ise 100 TL.
 

fatalraca

Üyecik
Ben 250 TL ye gear 2 buldum note3 telefonumla kullanıyorum. Ve o bile beklentilerim üstüne çıktı. fark ne diye sorarsanız gear 2 android işletim sistemi sanıyorum öyle yazıyor çünkü, ayrıca s2 de kamera yok bunda kızıl ötesi kamera vs var. özellikleri güzel. ve batarya oldukça iyi
 

YoRuMSuZ

Biz işimize bakalım...
Saat üzerindeki kamera karşıdaki kişiyi her an tedirgin eden bir durum olduğu için Samsung Gear S2 modelinde kamerayı kaldırdı diye açıklama yapılmıştı. Düşündüğümde mantıklı geliyor.

Bende S2 Classic var ama bir akşam kordonun biri masada otururken kırıldı. Garantiden değişim sağlanmadı. kutudan yedek kordon çıktığı için (küçük boy) onu taktım... Az önce baktım kordonlarda yine sorun var gibi geldi. Umarım sağlam gibi görünen kordonlarda genel bir sorun yoktur.

Bu arada Gear S2 için yeni yazılım çıktı. Yaklaşık 61 MB boyutunda. Güncelleme ile aşağıdaki yenilikler geliyor.

B5WTLFe.png
 

YoRuMSuZ

Biz işimize bakalım...
Gear S2 için uygulama seçenekleri çok hızla artıyor. İhtiyacınıza ve beğeninize göre yüzlerce saat şeklini ve uygulamayı indirip hem saat üzerinden hem de telefon üzerinden kontrol ederek kullanmanız mümkün.

Güzel olan bir uygulama ise kendi saatinizi tasarlamaya izin veren uygulama MR.TIME MAKER

Bu uygulama ile her türlü saat tasarımınız zevkinize göre yapabiliyorsunuz. Bunun için ister sistem üzerindeki şekilleri isterseniz her hangi bir shop programı ile oluşturduğunuz jpg veya png formatındaki resimleri kullanabiliyorsunuz.

Bu gün uygulama ile ilk kez Gear S2 saat için CEREZFORUM tasarımı yaptım. :) Eğer S2 saat sahibiyseniz uygulama vitrininden CerezSaat diye aratarak saatinizde kullanabilirsiniz. :)

1.png
2.jpg




Eğer marka düşkünlüğünüz varsa bir de GUCCI tasarımı ekledim. Zaten ilk tasarım GUCCI ikinci CerezForum idi :)
 
Top