Samsung Galaxy S7 Edge özellikleri

Dünya genelinde merakla beklenen Samsung Galaxy S7 Edge ne zaman çıkacak çok merak edildi. Telefonun çıkış tarihi açıklandığında ise modelin fiyatları hakkında sıklıkla araştırmalar yapıldı. Samsung firmasının ilk defa Note Edge’nin tek kenarında denediği, sonrasında da S6 Edge ve S6 Edge+ ile öne sürdüğü kavisli hamlesi, Galaxy S7 Edge'de tam anlamı ile göze çarpıyor. Samsung, Galaxy S6'larıyla yeni tasarım anlayışına geçmiş ve plastik tasarımı bir kenara bırakarak, tasarım noktasında yeni bir yola çıktığını göstermişti. S6'dan sonra aynı anlayış S7'de de sürüyor. Fakat bazı yenilikler de eklenmiş. Bunların en başında, S7 Edge’in arka yüzeyinin kenarlarının da, tıpkı ekranın kenarları gibi kavisli bir hale getirilmiş olması bulunuyor. S7 Edge’de de S6’da olduğu gibi kavisli kısımlar sunulmuş. Böylece telefon daha iyi tutuş deneyimi sunuyor. Kavisli kenarlar, keskin kenarlara göre avuca daha iyi oturuyor ve telefonun elinizden kayması, eskisine nazaran daha zor oluyor.

8Y3Q2cp.jpg

S6 modellerinde çok konuşulmuş olan kamera çıkıntısı da artık zemine çok daha yakın, 0.42 mm seviyesine indirgenmiş. S7 Edge’e gelen microSD kart desteği ve IP68 seviyesinde suya dayanıklılık özellikleri S6 modellerinde rafa kaldırılmıştı fakat S7 Edge ile tekrar kullanılıyor. MicroSD kart haznesi, telefonun üst kenarında SIM kart çekmecesi içinde sunulurken, IP68 seviyesinde suya karşı dayanıklılık özelliği ise, telefonu içten-dıştan tatlı suya karşı korumalı yapıya getiriyor. 30 dakika boyunca 1,5 metre derinliğe kadar suya dayanıklı kapasitede olan S7 Edge, böylece yazın havuzda video eğlencesi ile yağmur altında fotoğraf çekme keyfi sunuyor. Öte yandan telefonun üzerine sıvı dökülme endişesini ortadan kalkıyor.S7 Edge modelinin sunduğu renk seçenekleri ise beyaz, gold, siyah ve gümüş olarak sıralanıyor.

S7 Edge’in ekranı ve batarya kapasitesi S7'ye göre daha büyük olduğu için, bu ona boyut ve ağırlık bakımından küçük ayrıntılar şeklinde geri dönmüş. S7 edge'in kalınlığı 7.7 mm, ağırlığı ise 157 gram seviyesinde. Her iki noktada da S6 edge'den yüksek değerler göze çarpsa da, telefonun önden ve arkadan kavisle donatılması, kalın olduğunu iddia edemememizi sağlıyor. Fakat kimilerine biraz ağır gelebilir.

Her zaman açık ekran

WCK86Um.jpg
Galaxy S7 edge'in en dikkat çeken özelliklerinden birini de Always-on ekran özelliği, yani ekranın her zaman açık olması oluşturuyor. Bu özellik sayesinde saati kontrol etmek ve bildirimlerinize bakmak için telefonu uyandırmak zorunda kalmıyorsunuz. Ekranın her zaman açık olmasının elbette batarya tarafında bir karşılığı var bu da saatte yüzde 0,8 oranında olarak karşımıza çıkıyor. Yani kaba bir hesapla 24 saatin sonunda yaklaşık yüzde 20'lik bir payı bu özelliğe adıyorsunuz. Ancak asıl olay ince detaylarda yatıyor. Zira normal kullanımda, yalnızca saati veya bildirimleri kontrol etmek için elinizi her telefona atıp ekranı uyandırdığınızda, tüm ekrana güç verilmesi bir yana, uykuya dalan işlemci ile bağlantı ve veri servislerinin de yeniden devreye girmesine neden oluyorsunuz. Bu, gün sonunda bataryanın çok daha çabuk tükenmesine sebep olurken, Always-On ile bunun önüne geçilmiş olunuyor. Zira bu özellikte her ne kadar ekranın belirli pikselleri açık olsa da, telefon uykuda kalmayı sürdürülüyor.

Game Launcher
Bu birim sayesinde artık oyunlarınız için bir klasör oluşturmanız ve hepsini burada toplamanıza gerek yok. Game Launcher bunu halihazırda yapıyor. Elbette bu birimin tek sağladığı yarar bu değil. Bu yalnızca küçük bir detayı olarak göze çarpıyor. Game Launcher, oyun içinde sürekli bir köşede bir simge halinde duruyor. Bu simgeye tıklayarak açılan menü üzerinden bir dizi seçeneğe erişebiliyorsunuz. Bunlar arasında en önemlisi kuşkusuz kayıt seçeneği. Bu seçenek yoluyla, oynadığınız oyunun videosunu kaydedebiliyorsunuz. Video kalitesini ise ayarlardan, çözünürlük ve Bit hızı şeklinde ayarlamanız mümkün. Bu seçenekte elbette video üzerine mikrofon kaydı da yapabiliyor veya yalnızca oyun içi sesleri kayda alabiliyorsunuz.

Parmak izi sensörü
khfgXFB.jpg
Selef modelle Galaxy S5'in parmak izi sensörü üzerine daha iyi bir sensörle karşımıza çıkan Samsung, burada da yakın performans sunan bir sensörü bizlere getiriyor. Birden fazla parmak için atayabileceğiniz parmak izleriyle telefonun güvenliğini sağlayabiliyorsunuz. Telefon, parmak izini de kolay bir şekilde alıyor, sizi uğraştırmıyor. Öte yandan kilit açılış süresi kısa ve farklı açılardan algılama gibi problemleri de yok.

Pil performansı
S7 ile S7 Edge arasındaki farklılıklardan birini de batarya büyüklüğü oluşturuyor. S7'de batarya 3000 mAh kapasitesindeyken, S7 Edge’de bu boyut tam 3600 mAh seviyesinde. Bu anlamda her iki model de, selef modellere göre boyut ve ağırlığa yük bindirmeden kapasite yükseltiyor. Galaxy S7 Edge’in pil ömrünü uzatmak için elbette Ayarlar menüsünden ulaşabileceğiniz Pil adımında güç tasarruf modlarını görebilirsiniz. Bunu da belirtelim ve batarya konusunu geride bırakıp kameraya geçmeden önce, Galaxy S7 Edge’in hızlı şarj özelliğiyle 30 dakikada bataryasının yaklaşık yüzde 60'ını doldurduğunu da söyleyelim. Fakat bu süreye erişmek için telefonu kapalı konumda tutmanız gerekiyor. Aksi halde yarım saatte yüzde 35 ila 40'ını şarj edebiliyorsunuz. S7 Edge ayrıca kablosuz şarj desteği de sunuyor.

Kamera
PfdhFEb.jpg
Galaxy S7 Edge’in kamerasında en çok tartışılan konulardan biri, kuşkusuz megapiksel seviyesiydi. Zira kameranın 16 MP'den 12 MP'e indirgenmesinin performans anlamında kayıp yaratıp yaratmayacağı kullanıcıları endişelendiriyordu. Galaxy S7'lerde iki farklı sensör kullanılıyor. Bunlardan biri Sony'nin IMX260 sensörü, bir diğeri ise Samsung'un elimizdeki modelde de bulunan S5K2L1 sensörü. Samsung'un telefonları iki farklı sensörle sunmasının ardındaki gizem halen çözülebilmiş değil, fakat yapılan testlerde arada farklık olmadığı göze çarpıyor.

S7 edge'de kullanışlı ve geniş seçenekli bir kamera arayüzü sunuluyor. Samsung kullanıcılarının alışkın olduğu bir arabirimle karşımıza çıkan bu alan, çok sayıda seçeneği bizlere sunuyor. Bunlar arasında otomatik, pro modu, ağır çekim, sanal çekim ve hiper geçiş modlarını görüyoruz. Öte yandan canlı yayın seçeneği ile hızla YouTube üzerinden canlı yayın yapabiliyor ve Panoramik moddan ise panorama fotoğraf çekebildikten sonra bunu video olarak da izleyebiliyorsunuz isterseniz. Benzer uygulamayı daha önce Note 5'te de görmüştük. Video ise, telefonun arka kamerasıyla UHD, ön kamerasıyla ise QHD video kaydı yapabilmenizi sağlıyor.

SAMSUNG GALAXY S7 EDGE FİYATI VE TANITIM VİDEOSU
Ülkemizde S7 Edge’nin 32 GB kapasiteli sürümü 3299 TL fiyatla satışa sunuluyor. S7 Edge’nin Amerika ve Asya'da Qualcomm Snapdragon 820'li modelleri piyasada. Fiyata ilişkin bir diğer dikkat çeken nokta ise, Samsung'un geçen seneye göre fiyat attırdığı oluyor. Geçtiğimiz yıl Galaxy S6 Edge, 2999 TL'den pazara girerken, Samsung, Galaxy S7 Edge’de 300 TL'lik fiyat arttırmış.

 
Top