• Merhaba Ziyaretçi.
    "Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya  BURADAN  ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...

Şampiyonu play - off belirleyecek!

BeReNN

Alyam?
Özel üye
Mehmet Ali Aydınlar federasyonu ‘devrim' niteliğinde bir kararın altına imza attı...20/08/11 08:59
660926_detay.jpg

HTSPOR

TFF yeni sezon öncesi Türk futbolunda ‘devrim' yaptı... Süper Lig'de ‘play-off' sistemine geçildi. Şampiyon, ilk 4 takımın kendi arasında oynayacağı lig usülü 6 maç sonunda ortaya çıkacak!

Yayıncı kuruluş LİG TV'nin dün Süper Lig kulüp başkanlarına verdiği iftar yemeğinde play-off projesi paylaşıldı.

Hollanda, Belçika ve Ukrayna'nın da uyguladığı benzer sistem kulüp başkanları tarafından büyük destek gördü ve Süper Lig'in gelecek sezondan itibaren play-off sisteminde oynanmasına karar verildi.

Buna göre 34 haftalık heyecan sonucu ilk 4'e giren takımlar çift devreli lig usulü kendi aralarında 6 maç daha yapacak. Ligde toplanılan puanlar play-off'a taşınacak ve ardından oynanacak maçlarla da şampiyon takım belirlenecek.

40 haftalık maratonun ardından sıralamada şampiyon ve 2. olan takım Şampiyonlar Ligi'ne, 3. olan takım ise Avrupa Ligi'ne katılacak. 4. sırada kalan takımın da Avrupa şansı devam edecek.

İlk 4 takımın yanı sıra 5, 6, 7 ve 8. sırayı alan takımlar da kendi aralarında play-off maçları yapacak. Bu 4 takım arasında ilk sırayı alan takım da Avrupa şansı kazanacak. İlk grubun 4.'sü ile 2. grubun 1.'si kendi aralarında bir maç oynayacak. Kazanan takım Avrupa Ligi'ne katılacak.

Play-off sistemi bu sezon itibarıyla sadece zirvedeki takımları ilgilendirecek. Bir sonraki sezonda ise küme düşme hattındaki takımlara da uygulanacak.

ÇARŞAMBA GÜNÜ 9 MAÇ

Yeni sezonda 9 haftada maçlar Çarşamba günü oynanacak. Ayrıca Türkiye Kupası'nda da değişikliğe gidilecek. Kupa maçları tek maç eliminasyon sistemine dönüşecek. Bu doğrultuda Türkiye Kupası'nı kazanan takım da daha önce olduğu gibi Avrupa Ligi'ne katılacak. Yeni sezon fikstürünün de Cuma günü çekileceği ifade edildi.

Bu arada G.Birliği Başkanı İlhan Cavcav, TFF yönetimine karşı bildiriler yayımlayan G.Saray'ın Kulüpler Birliği'nden ihracını istedi.
 
Top