Salda Gölü nerede? Salda gölünde ne yapılır?

Enda

Neylersin!!!
V.I.P
Salda Gölü nerede? Salda gölünde ne yapılır? Salda gölüne gidenler

Son günlerde adını sıkça duyduğumuz, doğası ve denizin görüntüsüyle büyüleyen Salda Gölü nerede, orada neler yapılır ve konaklama var mıdır? İşte Salda Gölü hakkında tüm detaylar...
Yeşil ve mavinin buluştuğu aynı zamanda beyaz kumlarla buluşan denizin eşsiz denizin görüntüsü, haftanın tüm stresini alacak güzel bir hafta sonu tatili yapmak isteyenler için bugünkü rotamızda Salda Gölü var. Turistlerin gözdesi olan ve muhteşem fotoğraflar çekilebileceğiniz Salda Gölü'nün nerede olduğunu, orada neler yapılacağını ve akıllara takılan tüm soruların yanıtları bu yazımızda

salda gölüne nasıl gidilir

SALDA GÖLÜ NEREDE ve NASIL GİDİLİR?[/B]
Burdur'un Yeşilova ilçesinde bulunan Salda Gölü, merkeze tam 4 kilometre uzaklıkta yer alıyor. İstanbul'dan tam 632 kilometre uzaklıkta olan Salda Gölü'ne kendi aracınızla tam 7 saat 39 dakikada gidebilirsiniz.
Türkiye'nin en derin 3. gölü olarak bilinen Salda Gölü'ne gitmek ve her yeri ayrıntılı gezmek için uygun fiyatlı turları da tercih edebilirsiniz. Sadece 90 TL'ye bilet alarak da Burdur'a gidebilir Merkez'den 20 TL'ye Yeşilova minibüslere binerek Salda Gölü'ne ulaşabilirsiniz.
salda gölü

SALDA GÖLÜ'NDE NELER YAPILIR?
Türkiye’de en temiz ve en berrak göl sulardan birine ev sahipliği yapan ve adeta doğa harikası olan Salda Gölü'nün hemen arka kısmında bulunan ormanda özgürce kamp yapabilirsiniz. Beyaz kumsalı olan Salda Gölü'nün kenarlarında bulunan çamurlar, pek çok uzman tarafından araştırılarak, cilt hastalıklarına, sivilcelere ve eklem ağrılarına iyi geldiği kanıtlanmıştır.
Yeni evlenen çiftlerin balayı için tercih ettikleri Salda Gölü, Maldivleri aratmayacak. Turkuaz mavi suyun beyazla buluşan görüntüsünde muhteşem fotoğraflar çekilmeyi unutmayın. Kafa dinlemek için güzel bir mekan olan Salda Gölü'nde su sporları ve yamaç paraşütü de yapabilirsiniz.
salda gölünde ne yapılır

SALDA GÖLÜ'NDE KONAKLAMA VAR MIDIR?
Salda Gölü etrafında yalnızca bir tane otel var. Gölün çevresi sit alanı kabul edildiğinden buralarda yapılaşma kesinlikle yasak. Ancak konaklamak için uygun fiyatlı bir yer arıyorsanız Yeşilova ilçe merkezindeki otellere bakabilirsiniz. Konaklama fiyatları uygun olsa da, yaz dönemi içerisinde yer bulabilmek oldukça güçtür. Merkezde yer alan otellerden biri, Görenser Otel’dir. Diğeri ise, Berliner Otel.
SALDA GÖLÜ KAMP YAPMAK ÜCRETLİ Mİ? SALDA GÖLÜ'NDE YEMEK YEME ALANI VAR MI?

Salda Gölü'nde kamp alanları ücretsizdir. Çadırınızı kurmak için uygun bir alan bulduğunuzda istediğiniz kadar kalabilirsiniz. Belediye tarafından sağlanılan tuvalet ve elektrik gibi hizmetlerden faydalanmak da ücretsizdir. En iyi kamp alanlarından biri olarak bilinen Salda Gölü'nde belediye tarafından kurulan sosyal tesis içerisinde omlet, içme suyu, kahvaltılık gibi birçok şey oldukça uygun fiyattan satışa sunuluyor.
salda gölü yemek

Gölün çevresinde pideciler bulunmaktadır. Burada lezzetli bir kaşarlı ve karışık pide yiyebilirsiniz. Bunun dışında ise, Yeşilova ilçe merkezinde birbirinden leziz kahvaltılık sunan işletmeler bulunuyor. Özellikle ilçe merkezinde tostçular yer alıyor. Burdur’a özel hazırlanan Burdur Şiş’i de deneyebilirsiniz.
 
Top