• Merhaba Ziyaretçi.
    "Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya  BURADAN  ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...

ŞAİR VE KIZI

~Esinti~

Yoğurda sütü bozuk dediler. Gitti ayran oldu
Özel üye
Şair kızıyla çay içerek muhabbet ediyordu, kızı babasına sordu.
Baba "evlat sence kimdir" diye
Şair " Yavrum evlat sevgisi, hayatta Tattığın sevgilerin özetidir"
Kızı - Baba nasıl, sevgilerin özeti
Şair " Yavrum evlat, fesleğendir.Fesleğeni okşadığın gibi her sabah evladını okşar, seversin, doyasıya koklarsın.Onu verdiği için yaratana şükredersin" Fesleğen maneviyattır.
" Yavrum evlat, şakayıktır.Şakayık kadar kırılgan, anında hüzünlenendir.Evlat sabrı öğretir, toplumdaki ilişkiyi öğretir" Şakayık erkeğin, bayanlara bakışıdır.
"Yavrum evlat , papatyadır.Papatya dikensiz, sevilmeye hazır ve sürprizlerle doludur" Papatya hazır sevgi isteyenlerin çiçeğidir.
" Yavrum evlat, Gül'dür.Gül kadar seçkin,kıyamazsın bakasın, her zaman ayrı yeri vardır hayatında.Gül sevenin sevgilisine verdiği değerdir.
" Yavrum evlat, kartopudur. Kartopu için insan özenerek kar'ı elinde toplar.Sonra atar veya bekletirse de erimesini seyreder, emeği boşa gider" Kartopu insanın emeğinin ne kadar boş olduğunun simgesidir.
"Yavrum evlat, sümbüldür. Sümbül büyür,sonrasında yaratana devamlı boynu eğik durur" Sümbül itaat dır, saygıdır.
" Yavrum evlat, böğürtlendir.Böğürtlen , ana gövdenin kendini çoğaltmasıyla ekilir. Tohum düştüğü yerde kendiliğinden büyür.Ama aslını korur, bozulmaz" Böğürtlen ilahi korumayı, anlatır.
 

Top