• Merhaba Ziyaretçi.
    "Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya  BURADAN  ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...

Sağlıklı karabuğday kısırı tarifi, Karabuğday salatası

Papatya

V.I.P
V.I.P

Karabuğday, bitkisel protein ve diyet lifleri içeriğiyle son derece sağlıklı bir besindir.

İsterseniz, diyetinize damak tadıyla devam etmek, isterseniz misafirleriniz için lezzetli ve sağlıklı karabuğday kısırı hazırlayabilirsiniz.


YNY87l.jpg


Malzemeler

1 çay bardağı karabuğday
3 çay bardağı oda sıcaklığında su
1 adet orta boy kuru soğan
2 diş orta boy sarımsak
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
1 çay kaşığı kimyon
2 adet orta boy domates
3 dal taze soğan
5 dal maydanoz

Sosu için

1 adet limonun suyu
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Damak tadınıza göre tuz

Hazırlanışı

Karabuğdayı suyla birlikte tencereye alıp yumuşayana kadar haşlayın ve süzün.
Soğan ve sarımsağın kabuğunu soyup küçük bir tavaya alın.
Üzerine zeytinyağı ve salça ilave edip kimyon, pulbiber ve karabiberle birlikte orta dereceli ateşte kavurun.
Soğuması için kenarda bekletirken domates, maydanoz ve taze soğanı küçücük doğrayın.
Limon suyu, tuz, haşlanmış karabuğday, kavrulmuş soğanı derin bir kapta karıştırın.
Kaselere pay edip servis yapın.

Alıntıdır. (Alıntıdır.)



Karabuğday bakır, magnezyum, fosfor, B1,B2, P ve E vitaminleri bakımından zengindir.

İçerisindeki magnezyum sayesinde kan basıncı düşürür, kan dolaşımını düzenler.

Karabuğdayın yapısında önemli miktarda Rutin (P1 Vitamini) bulunur. Rutin diğer birçok tahıl ve baklagilde bulunmaz. Rutin, kötü kolesterolü düşürmeye, damarlara güç ve esneklik kazandırmaya yardımcıdır. Bu yüzden karabuğday, sağlıklı bir kan dolaşım sistemi için her yaştan insanın alması gereken bir besindir.

Karabuğday, buğday ve pirincin 2 katı miktarda lizin içerir. Vücudumuza dışarıdan alınması gereken ve temel amino asitlerden olan lizin, protein sentezlenmesine yardımcıdır, enerji üretimi için yağ asitlerinin kullanımını sağlar ve doku onarımına yardımcıdır.
Özellikle bu sebepten ötürü egzersiz sonrası kas onarımını sağlamak için antrenörler tarafından önerilir.

Lifli yapısından dolayı bağırsak fonksiyonlarını düzenlemeye katkı sağlar.
Hatta içerisindeki lif miktarı son dönemlerde kahvaltıda çok popülerleşen yulaftan çok daha fazladır.
Amerika’da Kasha adı ile sabahları yulaf yerine karabuğday lapası yemek son zamanlarda oldukça artan bir trend.
(Alıntıdır.)


 
Top