• Merhaba Ziyaretçi.
    "Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya  BURADAN  ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...

Saç toneri nedir? Evde mor şampuan nasıl yapılır?

Enda

Neylersin!!!
V.I.P
Saçlarınızı yakmadan sağlıklı bir şekilde sarı renge kavuşturmak istiyorsanız, hatta yanma plastik gibi yapay durmasını önlemek için mutlaka saç toneri kullanmalısınız. Peki bu saç toneri nedir ve evde nasıl hazırlanır? Saç tonerine dair tüm merak ettiğiniz soruların cevabı konuda...

wFjPQGS.jpg


Saçlarınızı sarı yani platin rengine boyamak için öncelikle en açık ton olan platin ile açmalı daha sonrasında istediğiniz renge boyamalısınız. Bu sırada oryalle ya da volümlü oksidanla açılan saçlarda yeşil lekeler, turuncu kalıntılar, hatta yeşilimsi noktalar oluşabilir. Oluşan bu farklı renk pigmentlerini yok etmek için saç uzmanları, saç toneri kullanırlar. Fakat bu ürünler sandığınız kadar uygun fiyatlı değildir. Ancak evde de saç toneri hazırlayabilirsiniz.

EVDE SAÇ TONERİ NASIL YAPILIR?


MALZEMELER
  • 1 bardak su ile karıştırılmış 2 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 2 yemek kaşığı saç kremi
  • 2 damla kırmızı gıda boyası
  • 4 damla mavi gıda boyası
8UsMv4r.jpg


YAPILIŞI
Saçınıza 1 bardak suya atılmış 2 yemek kaşığı elma sirkesini dökün. Daha sonra havlu ile saçlarınızdaki fazla ıslaklığı alın.
Ardından saç kremini gıda boyalarıyla karıştırarak, saç renginizin açılmasını istediğiniz yerleri belirleyerek güzelce sürün.

En az yarım saat kadar beklettikten sonra bol su ile yıkayın. Tamamen saçınızdan çıkarmak için ise şampuan ile yıkayabilirsiniz.
 
Top