• Merhaba Ziyaretçi.
    "Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya  BURADAN  ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...

Robot Arılar Yolda!

_nehir_

Schrödinger'in Kedisi ♕
Özel üye
İngiltere'de bulunan Sheffield ve Sussex üniversiteleri, ilginç bir projeye imza atıyorlar. Projenin amacı ise "biyonik arılar" geliştirmek. Her iki üniversitedeki mühendisler, arıların beyinlerini tarayacak ve verileri uçan robotların bilgisayarlarına yükleyecekler. Bundan sonrasında ise hedef, bu robotların aynı arıların uçtuğu ve davrandığı gibi davranması.

Projenin amacı, içgüdüyle hareket eden ilk robotları geliştirmek. Belirtilene göre araştırmacılar, bir bal arısının koklama ve görme duyularını uçan robotlara eklemeyi ve robotların daha önceden programlanmış hareketler yerine kendi duyularını kullanarak etrafta dolaşmasını sağlamayı da hedefliyorlar. Biyonik arıların özellikle arama kurtarma çalışmalarında yardımcı olabileceğine dikkati çeken araştırmacılar, projenin hayvan ve insan beyninin nasıl çalıştığını anlamada da yararlı olacağı görüşünde. Projeye destek veren firmalar arasında IBM ve nVidia da yer alıyor.

Kaynak: Evrim Ağacı
 
Top