• Merhaba Ziyaretçi.
    "Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya  BURADAN  ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...

RİZE TURŞU KAVURMASI

Beyfendi

Kaf Kef
Özel üye
RİZEDE LEZZET SERÜVENİ HİÇ BİTMEZ BAĞ FASULYESİ YEŞİL FASULYEDEN TURŞU KAVURMASINA GİDEN YOLCULUK


Malzemeler: Bir kilo fasülye turşusu, üç baş soğan veya buna denk prasa yaprağı, beş diş sarmısak, iki kaşık tereyağı veya buna denk zeytinyağı

Yapılışı: Fasulye turşusu bir gün önceden suya konur, tuzu çıkartılır. Hiç su kalmayacak şekilde elle sıkılır. Soğanlar, ay şeklinde bir tavaya doğranırlar ve zeytinyağı ile penbeleşinceye kadar kavrulurlar. Daha sonra hazırlanan turşu, tavaya ilave edilir, ezilmiş sarmısak ve az bir miktar biber konarak 10-15 dakika kavrulur. Sıcak veya soğuk olarak yenebilir. Eskiden ilk yemek olarak ve mısır ekmeği ile birlikte yeniyordu. Bir lokma ekmek tavaya uzanıyor ve parmaklar yardımıyla bir tutam turşu alınıp ağıza getiriliyordu. Günümüzde ise turşu kavurma, salata gibi sofraya konulmakta ve iştah açıcı olarak alınmaktadır.
 

KaderKatibi

Dürüstlük insanın kartvizitidir, Matbaada basılmaz
Özel üye
Salatalık biber domates lahana karışım turşusuna alışığız.Kışın eksik olmaz
 

kAşİf

Düşünmek lazım..
Özel üye
karadeniz yemeklerinde baharat çok yoktur , neredeyse bahçeden alındığı gibi gelir sofraya , sabah kahvatılarında turşu kavurması kuymak, kuzine sobada patates kızartmsı tereyağı ve bal da vazgeçilmezlerdendir..
 
Top