Renk Oluşturma

Çocukların çok hoşuna gidecek olan ana renklerden yeni renkleri oluşturmak için yapılması gereken tüm aşamaları..

renkler.jpg


Özellikle anaokulu çağındaki küçük çocuklar için renkleri öğretirken eğlenceli bir şekilde bunu yapabilirsiniz. Çocuklar eğlenerek öğrendikleri konuları asla unutmazlar. bu yüzden öğretmenler genellikle onlara eğlenecekleri şekilde bilgileri öğretmeye çalışırlar.

Doğada 3 adet renk bulunmaktadır. Diğer renkler bu 3 ana rengin birleşiminde, açılmasından yada koyulaştırılması ile elde edilmiştir. 3 ana renk kırmızı, sarı ve mavi renkleridir. Bu üç rengi birbiri ile karıştırıp yeni renkler elde edebilirsiniz. Ara renkler ise ana renklerin karışımından elde edilen renklerdir. Ayrıca güneşten yansıyan ışığı doğrudan emen siyah ve beyaz renkleri de vardır. Bu renkler güneş ışığının etkisi ile kendisini belli ettirmektedir. Siyah ve beyaz renkleri de renk karışımı yaparken kullanabilirsiniz.

Renk Oluşturma​

Renk oluştururken istediğiniz sayıda ve renkte olan tonları karıştırabilirsiniz. Hobi olarak ve eğlenme amaçlı yapabileceğiniz yeni renkleri istediğiniz yerde kullanabilirsiniz. Ana renkleri kullanıp açık renkler ile karıştırınca genellikle açık tonda renkler elde edersiniz. Açık renkleri açık renklerle karıştırınca yine açık bir renk ortaya çıkar. Aynı şekilde koyu- koyu renk karışımından da koyu renk ortaya çıkar. Bir rengin açık tonlarını elde etmek için beyaz renk ile karıştırabilirsiniz. Aynı şekilde bir rengin koyu renklerini elde etmek için ise siyah renk kullanabilirsiniz.
 
Top