• Merhaba Ziyaretçi.
    "Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya  BURADAN  ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...

Renk Körlüğü Testleri

Çağlayağmur

👪
Süper Moderatör
Renk körü olup olmadığınızı test edin

Renk Körlüğü Testi 1


Renk körü kişiler, aşağıda bulunan ve başlangıç noktasından varış noktasına kadar uzanan kıvrımlı yolları veya içine yerleştirilmiş rakamları çoğu zaman seçemezler. Renk körü olup olmadığınızı aşağıdaki şekillerden ve diğer renk körlüğü testlerimizden kolaylıkla tespit edebilirsiniz.

Bu testler renk körlüğü olup olmadığınız hakkında fikir vermek amacı hazırlanmıştır. Bu yüzden testlerde zorlanma veya başarısızlık ile karşılaşıyorsanız en kısa sürede bir göz hekimine başvurmanızda büyük yarar vardır.

renkyol1.jpg


renkyol2.jpg


renkyol3.jpg




RENK KÖRLÜĞÜ
Milyonlarca insanda farklı çeşitlerde renk körlüğü veya renk görme bozuklukları diye adlandırılan, doğumsal veya edinsel (sonradan gelişen) olabilen bir çeşit görme bozukluğudur. Kadınlarda %0,6-0,8 oranında rastlanılmasına rağmen bu oran erkeklerde yaklaşık %10 dur.

Bu hastalığın nedeni; gözün retina tabakasındaki bazı pigmentlerin eksikliği veya hiç olmamasıdır.

Renk körlüğü, pigmentlerin eksiklik derecesine göre normale yakın görmeden, çok ileri derede karışıklıklara yol açabilecek derecelerde olabilir. Bir çok olguda özellikle aydınlatmanın kötü olduğu ortamlarda soluk renkler gibi canlı renkler de karıştırılabilir.

Tedavisi yakın zamana kadar olmamasına karşın son yıllarda üretilmeye başlanan Chromagen gibi bazı renkli mercekler sayesinde renk körleri renkleri daha iyi ayırt edebildiği ortaya çıktı.

Hatırlamakta fayda var, bu sayfadakiler sadece deneme amaçlıdır. Alacağınız sonuç, tıbbi açıdan bağlayıcı değildir. Ayrıca bir ya da iki hata, ziyaretçiyi yanlış yönlendirmemelidir. Yine de kesin bir kanıya varmak için göz hekimine başvurmalısınız.
 
Top