• Merhaba Ziyaretçi.
    "Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya  BURADAN  ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...

reklam anlayışımız biraz tuhaf gibi geldi :D

kelebek

-ütopik-
V.I.P
BonusBaba reklamında, Bonus Baba gözlüğünü takmasına rağmen onu neden kullanmamaktadır? Hayır, elindeki karta bakarken gözlüğün üstünden bakıyor,demek ki uzak gözlüğü takıyor diyorsun... diğer adama bakıyor, yine gözlüğün üstünden bakıyor, yakın gözlüğü takıyor diyorsun... anlaşılıyor ki adamın ne miyobu ne de hipermetrobu var!.. Sırf tarz olsun diye gözlük takan gösteriş
meraklısı bir Noel Baba'dan çocuklara fayda gelir mi?

Arzum Kahve Makinesi reklamında geçen "Bunun farkı, bunda kahveyi kendin pişiriyorsun" cümlesinin anlamı nedir? Kahveyi kendimiz pişireceksek kahve makinesi almanın mantığı nedir? Tüketim çılgınlığının geldiği son nokta bu mudur?

Halk Gofret reklamında, tahtaya yazılmış "halk gofret yiyenler" listesi neden yalnızca erkek çocuk isimlerinden oluşmaktadır?

Moulinex Meyve Sıkacağı reklamında, hanım kızımız "dünyanın en kibar erkeği yarışması olsa benim kocam birinci olur" dedikten sonra, eşinin elindeki elmayı alıp kocasına elma suyu verirken "madem canın elma istiyor" diyerek elma suyunu uzatması ne derece mantıklıdır? Canı elma isteyen biri,bu isteğini elma suyuyla giderebilecek midir? Aynı mantıkla canı şalgam isteyen birine al sana şalgam suyu dense aynı kapıya çıkmaz mı?

Tsunamizedeler için yardım etmemizi isteyen Tarkan'ın konuşmasının fonunda çalan şarkı: Verme!.. Tesadüf müdür, düşüncesizlik mi, mesaj mı?

Rozi reklamında daha önce "anlayışlı bir sevgili" denirken şimdi neden "anlayışlı bir nişanlı" deniyor? Hanım kızımız ne zaman nişanlandı?

Turkcell'in yeni reklamında, tırların arkasından gelen eşekler ile tırlar arasındaki mesafe neden çok kısadır? Eşekler mi hızlanmıştır, tırların hızları mı düşmüştür? Yoksa Turkcell, "bizim tırlarımız ancak bu hızda ilerler" mi demek istiyor?

İş Bankası reklamında yerde bulduğu 25 Yeni Kuruşu hemen kumbarasına atan çocuk, çocuklara kötü örnek olmuyor mu?

Doritos Alaturka reklamında ürün gösterilirken ay dolunay şeklinde olmasına rağmen, Cem Yılmaz'ın uzaktan çekiminde ay neden hilal
şeklindedir?

Garanti Paramatik reklamındaki adam sevgilisi Esin'in şehir dışında olduğunu nasıl bilmez? Bu vurdumduymaz adam Esin'i sadece para lazım olunca mı arar?

Premier reklamlarında köye gelen tırın yolcu koltuğunda neden Japon olduğunu tahmin ettiğimiz bir kişi oturmaktadır? Premier bir Türk
markası değil midir? Tırın yolcu koltuğuna bir Uzakdoğulu oturmak markaya bir ağırlık mı kazandırır?

Vestel reklamlarında ekranda görünen fiyatta virgül varken neden dış ses onu "nokta" diye okur?

Eti Kaymaklım reklamında bisküviyi çay bardağına batırmaya çalışan Dr. Kenan Bey sığmadığını görünce, vazgeçip daha büyük bir bardak ya da fincan almak yerine neden ısrarla çabalamayı sürdürmektedir? Bunca yıllık tıp eğitimi ve aldığı diplomaya rağmen fizik kurallarından habersiz midir?Yoksa saf mıdır? Aynı reklamda doktora "afiyet olsun" diyerek dalgasını geçen hemşire sadist midir? Neden zeka özürlü bir doktorla uğraşmaktadır?

Alpella reklamında deney yapan arkadaşların bilimsel bir kıyaslama yapmaları için her iki kişiye de iki farklı gofret yerine aynı kişiye
farklı iki gofret yedirmeleri gerekmez mi? Bu deney, kontrollü deney mantığına aykırı değil midir?

Garanti Cepbank reklamında büyükbabasının ve annesinin elini öpen çocuğun kıyafeti neden anneannesinin arkasındaki resimdeki kıyafetle aynıdır? Bu çocuğun başka kıyafeti yok mudur?

Turkcell reklamındaki tırlar aynı yoldan kaç bin kere geçmişlerdir, o izler bilerek mi bırakılmıştır, ödediğimiz paracıklar tırlara mazot
olarak geri mi dönmektedir?

Egos reklamında sokaklarda jölesiz ve çaresiz(!) koşturan çocuğu gören kişilerin saçları vıcık vıcık jöleli midir de çocuğu ihbar etmeye
kalkarlar, "önce kendine bak" mantığı nerededir?

Schweppes reklamında "durgun bir deniz" olarak adlandırılan su birikintisinde nasıl oluyor da timsah yüzüyor? Tuzlu su timsahları kaplanlarla iyi geçinen bir tür müdür?

Halk Gofret reklamında akıllı kızlar Halk Gofret yer denirken neden bütün kızların adı "gül" ile bitmiştir? Adı "gül" ile bitmeyen kızlarımız
şapsal mıdır?

Yeni Beko reklamında bütün beyazlar silinirken neden gözler ve dişler beyaz kalmaktadır?

ColaTurka'dan cip kazanan çocuklar taka bir arabayla girip gıcır bir Land Rover'la araba yıkama makinesinden çıkıyorlar fakat ortalıkta neden bir damla su yok? ColaTurka'nın kurutma etkisi mi vardır, yoksa Land Rover'ın ıslatılmasına izin verilmemiş midir?

Vestel reklamlarında, "Teknolojinin Türkçesi" diye ısrarla vurgu yapılırken neden bir takım terimler İngilizce söylenmektedir? "Optional
Washing Technology" nedir? Ata Demirer'in lazer ışınlarından harmandalı oynayarak geçmesindeki mantık nedir? Komik midir, komiklik midir?

Merinos halı reklamında, İbrahim Tatlıses, "20 ay taksitle" derken neden parmaklarını açıp 6-7 defa 10 sayısını vurgulamaktadır?

Gillette reklamlarında, ürünü kullanan kişiler gayet kaslı kişiler iken,kullanmayan adamlar neden çelimsiz ve zayıftır? Gillette'in vücut
geliştirici bir etkisi mi vardır?

Rondo reklamında, son Rondo'sunu yediği için kızın affetmediği çocuk neden her yolu denemiştir de Rondo almayı denememiştir? Bir koli Rondo alması daha ucuz ve etkili bir yol olmaz mı?

Arçelik reklamında, çelik'in kolundan çıkardığı camdan balığın iskeleti görünürken neden tavuğun iskeleti görünmemektedir? Tavuklar iskeletsiz hayvanlar mıdır?

Ariel reklamında, Bolu Mengenli aşçılar neden bu kadar sakar gösterilmektedirler?
 
Top