• Merhaba Ziyaretçi.
    "Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya  BURADAN  ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...

Regedit- Kategorileri ve İçerikleri

YoRuMSuZ

Biz işimize bakalım...
HKEY_CLASSES ROOT: İşletim sistemine yüklenen programların hangi dosyalar ile çalışabildiğini, hangi dosyaya çift tıklandığında hangi programın açılması gerektiği bilgilerinin depolandığı alan burasıdır. (HKEY_LOCAL_MACHINE\CurrentControl-Set\HardwareProfile\Current alanın altıdır.)

HKEY_CURRENT_USER: Kullanıcı profilinin tutulduğu alandır. Hangi kullanıcı sisteme giriş yaptıysa onun bilgileri bu alana direkt olarak aktarılır ve işleme alınır. Tutulan bilgiler arasında, masaüstü ayarlamaları, fontlar, renkler, arka plan görüntüleri, network ayarlamaları, yazıcı tanımlamaları, program ayarlamaları gibi.

HKEY_LOCAL_MACHINE: Registry içinde ana bölüm burasıdır. Sistemin özelliklerinin depolandığı alan olarak gösterilebilir. Örneğin, başlangıçta çalışacak programların bilgileri, sistem sürücüleri, işletim sistemi genel ayarlamaları gibi. Hardware ve kullanıcı bilgileri de bu alanın alt dizinlerinden alınarak diğer kategorilerde gösterilmektedir.

HKEY_USERS: Bilgisayara bağlanmış olan tüm kullanıcılar için ayrı ayrı tutulan ayarlamaların tamamı burada depo edilmektedir. Ayrıca sisteme giriş yapacak kullanıcının ilk karşısına gelecek görüntü ve ayarlar da bu bölümde DEFAULT altında saklanmaktadır.

HKEY_CURRENT_CONFIG: Varolan hardware profili için konfigürasyon bilgisini saklamaktadır. Bilindiği gibi birden çok hardware profilini Control Panel içinden System içindeki Hardware Profile'dan yaratabilmekteyiz. Daha çok notebook'lar için kullanılan bu özellik, örneğin şirkette notebook'unuzun Docking Station'a takılmasıyla eklenen donanımı her seferinde tanıtmak yerine bir kere tanıtıp farklı bir profil olarak kaydedebilmemizi sağlamaktadır. İki farklı yaratılan hardware profili, makinenin açılışında bize soru olarak gelecektir. Ev veya iş yerinde olmamıza göre seçeceğimiz profilde tanımlı olan donanımlar yalnızca çalışacaktır.

HKEY_DYNA_DATA: Dinamik dataları içeren bu bölüm, daha çok sistem çalışır durumdayken sıkça değişebilecek bilgilerin tutulduğu bir alandır. Automatic Skip Driver Agent Windows işletim sisteminin bir önceki açılışında kilitlenmesine neden olan herhangi bir sürücünün bulunması ve tanımlanması iºini yapmaktadır. Ayrıca bu sürücüyü tespit ederek bir sonraki açılışta çalışmamasını sağlayarak kilitlenme problemini ortadan kaldırma işlemini de yapabilmektedir.
 
Top