• Merhaba Ziyaretçi.
    "Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya  BURADAN  ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...

Realme C3 Özellikleri ve Fiyatı

Realme'nin giriş seviyesi modellerinden biri olan C3 şu an piyasada 64 GB'lık modeliyle 2299 TL fiyatla satışta. Kardeşi C3i modeliyle beraber yakın bir zamanda kullanıcılara sunuldu.

Realme C3

Realme şu ana kadar güzel işler yaptı, uygun fiyata güzel cihazlar tanıttı. Daha önce bunlar arasında realme 5i ve realme 6i gibi güzel modeller gördük. Bu telefonlar fiyat etiketleri ve sahip olduğu özelliklerle Realme'nin Türkiye'de tanınması için önemli modeller olmuştu. Sonrasında da zaten realme 5 Pro, realme 6 ve 6 Pro geldi.

Realme C3, şirketin daha önce de realme 5i modelinde de gördüğümüz tasarımı aynı şekilde karşımıza çıkartıyor. İşlemeli plastik yüzeye sahip olan telefon, güzel görünüyor; dokunduğunuzda da iyi hissettirecek kalitede plastik malzeme kullanılmış olması sevindirici. Ayrıca kozmetik olarak da güzel hazırlanmış; arka yüzey ışığa göre köşeden telefonun tüm yüzeyine yayılan ışık şeritleri oluşturuyor. Bu arada kırmızı rengiyle elimizde bulunan telefonun, ayrıca mavi renkli seçeneğinin olduğunu da söyleyelim.

Realme C3, 9 mm kalınlığında ve 195 gram ağırlığında. Boyut, ağırlık ve görünüm olarak da realme 5i ile büyük benzerlik gösteriyor. Ekran paneli düz olurken, arka yüzey kenarlara doğru yuvarlatılmış durumda.

Telefonun sağ kenarında güç butonu, sol tarafında ses tuşları yer alıyor. Alt kenarda kulaklık girişi, hoparlör mazgalı ve microUSB yer alırken, SIM kart çekmecesi telefonun sol kenarında bulunuyor. Realme C3, çift SIM kartlı bir model. Ayrıca bunu hibrit olarak da sunmaması güzel olmuş. Yani hem 2 SIM kartınızı hem de microSD kartınızı aynı anda takabiliyorsunuz.

Realme C3'ün ekranı 6.5 inç büyüklüğünde. 720x1560 piksel çözünürlüğün sağlandığı ekranda, 480 nit parlaklık seviyesine ulaşılabiliyor olması sevindirici. Bu sayede ekranın parlak güneş ışığı altındaki görünürlüğü yeterli oluyor.

Ekranda koruma olarak Corning Gorilla Glass 3 yer alıyor. Ayrıca ekranın üzerinde halihazırda bir koruma filmi de bulunuyor.

Ekranın üzerinde bulunan damla çentik alanında yer alan kamera yoluyla yüz tanımayı kullanabiliyorsunuz. Telefonun arka kısmında da parmak izi sensörü bulunuyor. Her ikisi de güzel çalışıyor. Bu ikisinde pek sorun yaşamayacaksınız. Telefonda Android 10 işletim sistemi yer alıyor.

Telefonun işlemcisi, ana akım telefon kullanımları ve oyuncular için yeterli olabilecek Mediatek Helio G70. 8 çekirdekli yapıda olan bu işlemci, 2.0 GHz Cortex-A75 ve 1.7 GHz Cortex-A55 çekirdeklerinden güç sağlıyor. 3 GB RAM ve 64 GB depolama alanıyla gelen telefon, bu değerlerle standartları karşılıyor.

Realme C3, 5000 mAh kapasiteli dev bataryalı telefonlardan biri oluyor. Telefon bu devasa batarya ile rahatlıkla 2 günü çıkartabiliyor. Normal kullanımda, sosyal medyada gezindiğiniz, müzik dinlediğiniz, birkaç kare fotoğraf çekip, birkaç saat oyun oynadığınız bir senaryoda günü yüzde 35 şarja kapatabilen telefon, ikinci günü de daha ılıman bir kullanıma tamamlayabiliyor. Kısaca telefonla 21 saate kadar aralıksız Full HD video izleyebiliyorsunuz.

Telefonun kutusunda 10W'lık şarj aleti yer alıyor ve bununla beraber 2 saat 50 dakika içinde telefonu tam kapasite şarj edebiliyorsunuz.

Realme C3 Kamera Özellikleri Neler?
Telefonda arka yüzde 3 kamera bulunuyor. Bunlar 12 MP ve f/1.8 diyaframlı ana kamera, 2 MP derinlik sensörü ve 2 MP makro kamera oluyor. Öne bakan kamera da ve f/2.4 diyaframlı 5 MP şeklinde.

Realme C3 Kamera

Arka kamera ile Full HD video kaydı yapabilen telefonda, ön kamerada da yine 30 kare 1080p video kaydı mümkün.

Realme C3, gün ışığında güzel fotoğraflar çekebiliyor. Hem öne bakan kamera, hem arkadaki kameralarla iyi ışık altında, dışarıda güzel fotoğraflar çekebileceksiniz. Ön ve arka kamerada portre modu yer alıyor, bu senaryoda kenar kırpmalarını elinden geldiğinde iyi yapmaya çalışan telefon, bu konuda çok iddialı olmasa da 4 cm mesafeden makro modunu destekliyor.

Telefonun düşük ışık performansı ise tahmin edilebileceği gibi pek iyi değil. Görüntüde parazitler yüksek oluyor ve görün keskinliği zayıflıyor.

Özetle
Sonuç olarak değerlendirirsek Realme C3, 2299 TL fiyatla günümüzün bütçe dostu modelleri arasında kendine yer bulan bir telefon oluyor. Çok iddialı değil, realme'nin daha önceki kalıpların dışına çıkan modellerden biri değil, daha çok standartları karşılayan bir model.

Realme C3'e alternatif olarak realme 5i veya Xiaomi Redmi Note 9 tercih edilebilir.


Realme C3 Teknik Özellikleri
İşletim SistemiAndroid 10
İşlemciMediatek Helio G70
Çekirdek (CPU)8
İşlemci Hızı2.0 - 1.7 GHz
Ekran TeknolojisiIPS LCD
Ekran Boyutu6.5 inç
Ekran Çözünürlüğü720 × 1560 px
Grafik İşlemciMali-G52 2EEMC2
Bellek (RAM)3 GB
Dahili Depolama32 GB
Arttırılabilir Depolama256 GB
Ön Kamera5 MP
Arka Kamera12 MP
Arka Kamera (2)2 MP
Arka Kamera (3)2 MP
Çift HatVar
Wi-FiVar
NFCYok
GPSVar
LTE (4G)Var
HDMI (MHL)Yok
BluetoothVar
FM RadyoVar
Batarya Kapasitesi5000 mAh
Parmak İzi SensörüVar
Yüz TanımaVar
Boyutlar75 × 164 × 9 mm
Ağırlık195 gr.

Kaynak: Chip.com.tr'den özetlenerek alıntılanmıştır.
 
Top