• Merhaba Ziyaretçi.
    "Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya  BURADAN  ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...

RAP nasıl ortaya çıktı?

'katniss'

Üstat
Rap kökeni 1970'lerin başlarına dayanan, siyah'ların funk ve r&b ritim ve melodilerinden esinlendikleri, sözleri rhyming'e dayalı müzik türüdür. Zencilerin sokaklarda, okullarında ve hapishanelerde yasadıkları olayları özetlemeye çalıştıkları, bir çeşit isyan niteliğindeki mü******. Genelde itilmiş olmaktan ve karsılaştıkları zorlulardan şikâyet ederler. Temeli yasadıkları problemler, yasama bakışları ve yasayış tarzlarıyla süslenmiş sözleri ard arda (genellikle kafiyeli olması önemlidir) sıralamaya dayanır. tabiî ki bu alanda her ne kadar su anda zenciler hakim görünse de onlarla aynı mahalleleri ve ayni sorunları paylasan az sayıda beyaz insan da çıkmaktadır.

Rap, 'Rhtymic American Poetry' olarak açılabilir ve çoğunlukla muhalefeti susturmak anlamında kullanılmaktadır.Rap tempoları ve müzik uyumu çok önemlidir. Rap'i icra eden kişiye MC (Master of ceremonies'in kısaltması ) adı verilmektedir. Dünyada ilk rap yapmış kişi King Tim III (Personality Jock)'dır.

dj kool herc tarafından 1970'lerin ortalarında yaratılan rap, 1979'da fatback band'in 'king tim iii' ve sugarhill gang'in 'rappers delight' adlı parçalarıyla müzik endüstrisi tarafından tanınmıştır. 80'lerin başı ile birlikte kool moe dee, grandmaster flash, whodini, sugarhill gang, treacherous three, west street mob, funky 4+1, fat boys, disco dream, utfo, kurtis blow, rockmaster scott, mantronix, dr jeykll&mr. hyde, crash crew, ll cool j(sadece ilk albümü için), run dmc, beastie boys, cold crush brothers, disco dream, freddy fresh, busy bee gibi efsanevi gruplar eğlenceli , pozitif, daha fazla funk ve sample ağırlıklı old-school rap yapıyorlardı. Bu dönemde breakdance deliliği de hiphop ile birlikte ön plana çıkmıştı zaten, ikisi ayrılmaz ikiliydi zaten, breakdance'siz bir block party düşünülemezdi o dönemlerde.

1995 yılında Almanya'dan Karakan, Cinai Şebeke ve Erci-E tarafından oluşturulan Cartel Türkçe sözlü rap müzik yaparak bir ilki gerçekleştirdi. Cartel'in başlattığı Türkçe rap gençler arasında oldukça büyük bir etki uyandırdı. Öyleki rap yapmaya çalışan ilk gençler Almanya'da yaşayan gurbetçi Türkler'in bozuk şivesini bir stil sanmış ve o stilde rap yapmaya çalışmışlardır. Cartel'in etkisiyle yabancı dilde rap yapan isimler de Türkçe rap yapmaya başladılar. Cartel'den sonra Karakan grubu da kendi albümlerini çıkardılar.Esemdi Haffar Sirhot, Sagopa Kajmer, Barikat, Jöntürk, Ceza, Rapor2, Rapor 2, Ondaon, Sultana, Umut Ertek, Buldozer ile mic check sinsilesi devam etti. Şu an Türkiye'de yüzlerce Türkçe rap yapan şarkıcı ve grup bulunmaktadır. Bu grupların dışında dikkati çeken diğer gruplar Savlet, Rapozof, Ertu, Sansar olarak sayılabilir.Solo Mcler ise Turgay K,Emre,Sahtiyan, Fuat Ergin. Bir zamanlar rock müziğin geçtiği yollardan rap müzik de geçmektedir.
 

'katniss'

Üstat
Türkiye de çok gelişmemiş rap , insanlar tarihini nasıl çıktığını bilmedikleri ve aratırmadıkları için rap geride kalmış halbuki rap genel olarak bir cevap
 

buhurdan

Özel Üye
Özel üye

Top