Ramazan'ın 6.gün iftar menüsü sizlerle

arz-ı hal

şşşşştttttttt
Özel üye
Bezelye Çorbası:

Malzemeler:

1,5-2 su bardağı tane bezelye
1 adet orta boy kuru soğan
1 adet orta boy patates
1 adet et bulyon
5 su bardağı su
3 yemek kaşığı zeytinyağı

Yapılışı:

1- Patatesi ve soğanı soyarak ve ince ince kıyın.
2- Geniş bir tencereye soğanı ve yağı alın soğanları 1-2 dakika kavurun. Kavurduğunuz soğanların üzerine patatesleride ekleyerek biraz daha kavurun. Son olarak olarak bezelyeleri ilave edin ve patatesler yumuşayıncaya kadar kavurun.
3- 5 su bardağı suyu tenereye ilave edin kaynayınca et bulyonu ekleyin ve orta ateşte yaklaşık 10 dakika kaynatın.
4- Kaynayan çorbanızı pürüssüz oluncaya kadar blendırdan geçirin ve kısık ateşte 10 dakika daha pişirin. Çorbanız koyu gelirse içine 1-2 su bardağı kadar kaynar su ekleyin ve 1 aşım kaynatın.

Renkli Sebze Sote ile Biberiyeli Biftek Izgara


Malzemeler:

4 dilim dana biftek
4-5 top karabiber
1 tutam biberiye
1 kahve fincanı kadar zeytinyağı
Tuz

Sebze sote için:

2 adet havuç
2 adet kırmızı biber
1 adet kabak
1 avuç bezelye
1 avuç tane mısır
Zeytinyağı
tuz

Yapılışı:

1- Biftekleri bir tepsi içine açıp üzerine biraz zeytinyağı gezdirin.
2- Top biberleri hafifçe kırıp üzerlerine serpin. Tuz ve biberiyeyi serpip elinizle ovuşturarak etlere bulayın. Streç film ile kapatarak 15 dakika dinlendirin.
3- Etiniz marine olurken, sebze sote için kullanacağınız sebzeleri bezelye büyüklüğünde küp küp doğrayın.
4- Önce biber ve havuçları 2 dakika kadar soteleyin, üzerine kabak, bezelye ve mısırı ekleyerek 5 dakika daha soteleyerek ocaktan alın.
5- Tavanızı ıstın etleri harlı ateşte 1 dakika kadar mühürledikten sonra önlü arkalı pişirin.
6- Servis tabağına aldığınız etleri sebze sote ile servis yapın.


Domates Soslu Biber Kızartma

Malzemeler:

500 gr tatlı köy biberi
Kızartma için sıvı yağ
tuz
Domates Sosu İçin:
4 adet iri ve olgun domates
3 diş sarımsak
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı sirke
tuz

Yapılışı:

1- Biberleri yıkayıp kurulayın. Bıçak yardımıyla ortalarına biber delik açın.
2- Biberleri bol yağda kızartın ve yağı çekmesi için peçete serdiğiniz tabağa alıp hafifçe tuzlayın.
3- Domateslerin ve sarımsakların kabukları soyup doğrayın.
4- Tavaya zeytinyağı ya da kızartmadan artan yağdan 2-3 kaşık alın. Sarımsakları 1-2 kez soteleyin, üzerine domatesler ve sirkeyi ekleyerek domatesler yumuşayıp koyulaşıncaya kadar pişirin.
5- Yağı süzülen biberler servis tabağına alın, üzerine sosu dökerek biraz dinlendirin ve servis yapın.


Yoğurtlu Kabak Salatası

Malzemeler:

3 adet orta boy kabak
1,5 su bardağı yoğurt
1-2 diş sarımsak
yarım çay bardağından az sıvıyağ
tuz
süslemek için dereotu ya da fesleğen

Yapılışı:

1- Kabakları yıkayın ve soyun. Rendenin iri tarafıyla rendeleyin.
2- Tavaya zeytinyağını alın, sularını sıkmadan rendelediğiniz kabakları ekleyerek orta ateşte kabaklar pişinceye kadar (yaklaşık 10 dakika) soteleyin.
3- Sarımsağı rendeleyin, biraz tuz ekleyerek 1,5 su bardağı yoğurt ile karıştırın.
4- Pişen kabakları ocaktan alın ve 10 dakika kadar soğumasını bekleyin.
5- Hazırladığınız sarımsaklı yoğurdu pişirdiğiniz kabaklara ekleyerek karıştırın. Buzdolabında dinlendirdikten sonra otlarla süsleyerek servis yapın.


Dondurmalı Portakallı Revani


Malzemeler:

3 adet yumurta
yarım su bardağı toz şeker
yarım su bardağı irmik
1 çay bardağı yoğurt
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi
Şerbeti için:
1 su bardağı portakal suyu
1,5 su bardağı su
2 su bardağı toz şeker
Servis İçin: Carte d’Or Maraş Usulü Kesme Dondurma

Yapılışı:

1- Yumurtaları ve toz şekeri çırpma kabına alın, yumurtalar iyice kabarıncaya kadar çırpın. Yoğurt ve sıvıyağı ekleyerek karıştırmaya devam edin.
2- Un, irmik ve portakal kabuğu rendesini karışıma ekleyin ve yumurtaları söndürmeden karıştırmaya devam edin. Son olarak kabartma tozunu ekleyin ve 1-2 kez daha karıştırın.
3- Orta boy bir borcamı sıvıyağ ile yağlayın. Hazırladığınız revani karışımını yağladığınız tepsiye yayın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
4- Revani pişerken şerbeti için şeker, portakal suyu ve suyu bir tencereye alın harlı ateşte şeker eriyene kadar karıştırarak kaynatın. 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
5- Revaniyi fırından almadan önce bir kürdan batırarak içinin pişip pişmediğini kontrol edin. Kürdan kuru çıkarsa pişen revaniyi fırından alın ve üzerine soğuttuğunuz şerbeti dökün.
6- Şerbeti tamamen çekip soğuduktan sonra dilimleyin ve her dilimi Carte d’Or Maraş Usulü Kesme Dondurma ile servis yapın.


 
Top