• Merhaba Ziyaretçi.
    "Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya  BURADAN  ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...

Ramazan'ın 3.gün iftar menüsü sizlerle

arz-ı hal

şşşşştttttttt
Özel üye
Mısırlı Pilav

Malzemeler:
2 Su Bardağı Mısır Konservesi
2 Su Bardağı Pirinç
4 Bardak Et Suyu
1 Kahve Fincanı Soya Yağı
İstediğiniz kadar karabiber ve tuz

Hazırlanışı:
Pirinci ılık tuzlu suda 30 dakika kadar bekletin. Suyunu süzün. Bir tencerede yağı kızdırıp pirinci ilave edin ve kavurun. İçine mısır ve yeterince tuz ilave edip pirinçler göz göz oluncaya kadar kavurun. 4 bardak et suyunu ekleyip suyunu çekene kadar kaynatın. Ateşten alıp 20 dakika dinlenmeye bırakın. Üzerini karabiber ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.

Portakallı Ispanak Salatası

Malzemeler:
200 gram ıspanak yaprağı
2 portakal
1/2 kırmızı soğan
1/3 bardak kavrulmuş badem/ceviz/fındık/dolma fıstığı

Sosu İçin Malzemeler:
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1/2 portakal kabuğunun rendesi
1/2 limon kabuğunun rendesi
1 çorba kaşığı portakal suyu
1 çorba kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı bal
Tuz

Hazırlanışı:
Ispanakları iyice yıkayıp, salata kurutucusunda kurutup, elle doğrayın. 2 portakalı zarlarını mümkün olduğunca ayıklayarak küçük parçalara ayırın. Soğanı ince ince piyazlık doğrayın. Ispanak salatanıza eklemek istediğiniz kuruyemiş çeşidini yağsız tavada, yüksek ateşte biraz çevirin. Tüm malzemeleri geniş bir kasede harmanlayıp, servis yapacağınız tabağa yerleştirin. Malzemeleri ayrı bir kasede iyice karıştırın ve hazırladığınız salatanın üzerine gezdirin.

Yoğurtlu Yayla Çorbası

Malzemeler:
5 çorba kaşığı pirinç
3 çorba kaşığı un
4 çorba kaşığı yoğurt
10 su bardağı et suyu (Veya su)
Yarım bardak süt
1 çorba kaşığı margarin
1 yumurta sarısı
Yeterince tuz
Nane

Hazırlanışı:
Pirinci yarım saat sıcak suda ıslattıktan sonra et suyunda (veya suda) tuzunu da katarak yarım saat kaynatın. Unu sütle iyice ezip, pürüzsüz hale getirerek yoğurda katın ve bu karışımı da çorbaya katın. Bu şekilde 10 dakika daha ağır ateşte pişirin. Bir yumurta sarısını bir çorba kaşığı et suyu (veya su) ile çırparak, çorbanın altını kapattıktan sonra tencereye bir kenarından akıtın. Bitraz karıştırdıksan sonra, üzerine arzuya bağlı olarak kırmızı biberli yağ ve nane serperek servis edin.

Tavuklu Karnabahar Graten

Malzemeler:
1 adet karnabahar

Üzeri için:
100 gram tavuk eti
2 soğan
4 diş sarımsak
2 havuç
1 tutam maydanoz
Tuz
Karabiber
Zeytinyağı

Beşamel sosu için:
3 çorba kaşığı un
3 su bardağı süt
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Muskat

Üzeri için:
Rende kaşar

Hazırlanışı:
Karnıbaharı haşlayın. Haşlanan karnıbaharı fırın kabına alın. Soğanı,havucu ve tavuk etini küp şeklinde kesin. Tavaya sıvıyağ alın üzerine soğan, havuç tavuk etini alın ve soteleyin. Karnıbaharın üzerine tavuk etini alın. Beşamel sos için tencereye unu alın. Üzerine 3 su bardağı sütü ekleyin. Üzerine zetinyağı tuz, karabiber ve muskat rendesi ilave edip bir beşamal sosu hazırlayın. Beşamel sosu fırın kabına alın üzerine kaşar peynir ekleyin. Önceden ısıtılmış 180 decelik fırında pişirin.

Muhallebili Kadayıf

Malzemeler:
1 litre süt
1 bardak un
1 bardak şeker
1 yumurta
Vanilya
Bir kaşık tereyağ
Kadayıf
Sponsorlu Bağlantılar

Hazırlanışı:
Karışımı kaynatıp, borcama ilk önce kavrulmuş kadayıfı serpiyoruz daha sonra muhallebeyi döküyoruz, en son olarak kalan kadayıfı serpiştiriyoruz …soğumaya bırakalım afiyet olsun. Çok hafif ve az yağlı oluşu kilo sorunu yapmıyor. Ramazan ayında iftardan sonra doğru bir tercih. Aslında en altta kadayıf serpmek yerine kedi dili koymak güzel olur ben deneyeceğim kare yerine dikdörtgen borcam uygun olur.
 
Top