• Merhaba Ziyaretçi.
    "Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya  BURADAN  ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...

Ramazan'ın 2.gün iftar menüsü sizlerle

arz-ı hal

şşşşştttttttt
Özel üye
Süzülmüş Sebzeli Çorba

Malzemeler:
5 Litre et suyu Yarım litre süt
250 Gram havuç
250 Gram taze fasulye
250 Gram patates
250 Gram kabak
250 Gram kereviz
150 Gram sade yağ
100 Gram pirinç
50 Gram un
150 Gram soğan
5 Yumurta

Hazırlanışı:
Sebze ler ayıklanır, doğranır. Ayrı bir kapta incecik doğ*ranmış soğan 150 gr. yağ ile hafifçe kavrulur. 50 gr. un İlâve edilir. Biraz da un ile kavurduktan sonra 5 litre et suyu, doğranmış sebzeler, 100 gr. pirinç ilâve edilir. Yavaş yavaş kaynatılarak sebzeler ezilinceye kadar pişirilir. İnce gözlü süzgeçten diğer bir tencereye geçirilir. Ayrı bir kap*ta 5 yumurta sarısı, yarım litre süt ile çarpılır. Kaynayan çorba ya ilâve edilir. Tuz atılır ve ateşten alınır.

Ali Nazik

Malzemeler:
1 kilo patlıcan
500 gram yağsız kıyma
2 iri kırmızı biber
1 adet kuru soğan
3 Adet Sivri Biber
1 su bardağı maydanoz
1 kaşık karabiber
1 kaşık kekik
1 kaşık kimyon
Tuz
Yarım kilo yoğurt
5 Diş Sarımsak
3 kaşık tereyağı
2 kaşık toz kırmızı biber

Hazırlanışı:
Patlıcan ve biberleri ateşte veya fırında közleyin. Sonra kabuklarını soyun ve bir çatal yardımı ile ezin. Kıymayı yağ eklemeden suyunu çekinceye kadar kavurduktan sonra soğanı ve biberi ekleyin, hafif pembeleşinceye dek kavurmaya devam edin. Baharatları ve maydanozu ekleyin. Ocaktan indirin. Sarımsakları soyup ezin. Yoğurda ekleyip karıştırın. Bir tavada tereyağı eritip kırmızı pul biberi ekleyin. Patlıcan ve biber karışımını servis tabağına yayın. Üzerine sarımsaklı yoğurdu dökün. Kıymayı yayarak ilave edin. Yağı yemeğin üstünde gezdirin. Maydanoz yaprakları ile süsleyip servis yapın.

Nohutlu Pilav

Malzemeler:
2 su bardağı pirinç
1/2 su bardağı haşlanmış nohut
Kaynar su
Sıvı yağ
1 yemek kaşığ tereyağı
Tuz

Hazırlanışı:
Pirinçleriderin bir kabin icine alın ve üzerini gececek kadar kaynar su ve 3-4 yemek kaşığı tuz atın. Bu sekilde 1 saat bekletin pirinçleri. Sonra bol suda yıkayın ve süzün. Pilav tenceresine biraz sıvı yağ ve 1 yemek kaşığıda tereyağı koyup, eritin. Pirinçleri bir iki sefer çevirip, yağla ters yüz edin. Haşlanmış nohutları ilave edin. Üzerine 3 su bardağı kaynar su ekleyip, tuzunu ayarlayın. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Pilav piştikten sonra üzerine bez örtup, kapağını kapatın ve 15 dakika dinlendirdikten sonra servis yapın.

Ramazan Pidesi

Malzemeler:
5 su bardağı un
1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı kepek (Kepek yok ise kepekli un kullanabilirsiniz.)
1 çorba kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı tereyağı
1,5 çorba kaşığı kuru maya
1 su bardağı ılık su

Üzeri için:
1 Yumurta sarısı susam
Çörekotu

Hazırlanışı:
Unu yoğurma kabına alın, ortasını havuz gibi açın mayayı,ılık sütü ve toz şekeri ekleyip mayanın gelmesini bekleyin. Maya geldikten sonra, tuzu, tereyağını ilave edip suyu azar azar ekleyerek hamuru yoğurmaya başlayın. Hamuru yoğurduktan sonra, 1,5 2 saat dinlendirin. Hamur mayalandıktan sonra, tezgaha biraz un serpip hamuru yuvarlak şekilde elinizle şekil verin, (ben yuvarlak borcam kullandım) tepsiye kepek serpip, hamuru tepsiye koyun. yumurta sarısına 1 yemek şakığı su ekeyip hamurun üzerine ellerinizle yedirip parmaklarınızla fırın pidesinde olduğu gibi bastırarak şekil verin. Üzerine susamı çörekotunu dilediğiniz kadar serpin 200 derece fırında pişirin.

Fırın Sütlaç

Malzemeler:
Yarım Su bardağı pirinç
1 Su bardağı su
5 Su bardağı süt
2 Çorba kaşığı nişasta
1 Paket vanilya
1.5 Su bardağı tozşeker
1 Yumurta sarısı

Hazırlanışı:
Pirinci yarım saat ılık suda bekletin. Bol suyla yıkayıp süzün. 1 bardak su ekleyip kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. Süt, vanilya ve şekeri ekleyip pirinç iyice yumuşayıncaya kadar karıştırarak pişirin. Nişastayı 2-3 kaşık suyla ezip sütlaca ilave edin. 4-5 dakika daha karıştırarak kaynatın.Bir kapta yumurta sarısını çırpın. 1 kepçe sütlaç ekleyin. Karışımı sütlaca ilave edip karıştırın. Bir taşım daha kaynatıp tencereyi ocaktan alın. Sütlacı kaselere paylaştırıp fırın tepsisine dizin. Tepsiye kaselerin yarısına gelecek kadar su ekleyin. Kızgın fırında sütlaçların üzeri hafif pembeleşinceye kadar fırınlayın.

not:Dün uyuya kalmışım,bugün paylaşıyorum:D
 
Top