Qualcomm Snapdragon İşlemciler

Geçen son 9 yılda mobil sektörü oldukça hızlı gelişti. 9 Yıl öncesinde henüz dokunmatik ekran özelliği telefonlarda nadir bulunuyordu ve tutacağı düşünülmüyordu.

Qualcomm Snapdragon İşlemciler

Qualcomm yakın zamanda Snapdragon 875 yonga setini tanıtmaya hazırlanıyor. Bildiğiniz gibi amiral gemisi modellerin hemen hemen hepsinde S865 yonga seti kullanılıyor. Huawei ve Samsung kendi geliştirdikleri yonga setleri olan Kirin ve Exynos işlemcileri kullansalar da bu işlemciler performans olarak Snapdragon’un gerisinde kalıyor.

Günümüzde her telefonda bulunan Qualcomm Snapdragon mobil işlemci nedir ?

Qualcomm Snapdragon hepsi bir arada işlemciler; size daha hızlı, daha akıcı ve daha verimli teknolojiler sunar.

Peki Snapdragon‘nun özellikleri tam olarak nedir ?

Multimedya.
Qualcomm‘un ses ve video teknolojisi ile yüksek kalitede fotoğraf ve video çekin veya HD kalitesinde film izlemek mümkündür.

Güç Yönetimi. Olağanüstü seviyede uzun pil ömrü için kullanımda olmayan teknojilerin güç tüketimini azaltarak enerji verimliliğini sağlayacak kadar akıllıdır.

Radyo Frekansı (RF). Nerede olursanız olun cihazınızın bağlanmasını garantilemek için geniş frekans spektrumunu destekler.

Konum. GPS ve GLONASS bağlantılarını sunan ilk işlemcidir. Böylece doğuru ve güvenilir konum bilgisi ve konuma duyarlı uygulamaların çoğunu sunar.

Modem. Entegre 4G LTE ve 3G desteği ile eksiksiz çok modlu modem çözümü tutarlı, sorunsuz kullanıcı deneyimleri sunar.

Bağlantı. Her zaman her yerde gerçek zamanlı bağlantı: WWAN, Wi-Fi Bluetooth teknolojisi.

Bellek. Çok sekmeli web gezintilerinden 3D oyuna kadar tüm işlemciler için daha fazla bellek bant genişliği şarttır.

Sayısal İşaret İşlemcisi (DSP). Alt işlemciler; CPU ve grafikler üzerindeki yükü alarak değerli kaynakları serbest bırakır ve pil ömrünü korur.

Merkezi İşlem Birimi (CPU). Snapdragon işlemcilerin yeni Qualcomm Scorpion CPU, 1 GHz frekansına ulaşan ilk mobil CPU’dur.

Grafik İşleme Birimi (GPU). Entegre Adreno GPU’ya sahip Snapdragon yonga seti, sayısız cihazda enerji verimliliği, yüksek kalitede 3D grafikler ve konsol kalitesinde oyun deneyimi sunar.

Yazılım Yüksek Seviyede İşletim Sistemi (HLOS). Google, Android ve Windows Phone dahil, mobil cihazların büyük çoğunluğunda çalışan işletim sistemlerini destekler.

Geçmişten günümüze Snapdragon işlemci serileri.
  • Snapdragon S1
  • Snapdragon S2
  • Snapdragon S3
  • Snapdragon S4
  • Snapdragon 200
  • Snapdragon 400
  • Snapdragon 600
  • Snapdragon 800
  • Snapdragon 888
 

Simurg

Kabullenmiş olmanın dayanılmaz hafifliği...
Özel üye

Snapdragon 678 yonga seti duyuruldu​

Snapdragon 678 yonga seti orijinali olan Snapdragon 675 üzerine bir miktar daha performans artışı, daha iyi bağlantı kapasitesi ve kamera tarafında daha iyi optimizasyonlar ile geliyor.

Bir yandan amiral gemi tarafında ağırlığını sürdürmek isteyen Qualcomm, diğer taraftan alt seviyedeki popüler yonga setlerini güncellemeye devam ediyor. Sıra Snapdragon 675 yonga setinde.

Snapdragon 678 neler sunuyor?​

Snapdragon 678 yonga seti üreticiler arasında popüler olan Snapdragon 675 üzerine bazı iyileştirmelerle geliyor. Özellikle daha iyi fotoğraf ve bağlantı teknolojileri sunarak pil tüketimini azaltıyor.

Yine 11nm üretim sürecini temel alan Snapdragon 678 yonga seti 2 adet Cortex-A76 tabanlı Kryo 460 ve 6 adet Cortex-A55 tabanlı Kryo 460 çekirdeğinden oluşuyor. Grafik tarafında Adreno 612 yer alıyor. Çekirdek hızları bir miktar arttığı için performans olarak yüzde 5-10 artış beklenebilir.

Spectra 250L sinyal işlemcisi ile 10-bit renk, 48MP ana kamera, 16MP ön kamera, HEVC olarak 4K 30fps video kaydı, 2520x1080 piksel çözünürlük şeklinde destekler sunuluyor.

Üçüncü nesil yapay zeka motoru daha iyi sahne optimizasyonu sunuyor. Snapdragon X12 LTE modem daha iyi kapasite için optimize edilmiş. Snapdragon 678 yonga seti kısa süre içerisinde ilk modellerde kendisine yer bulacak.
 
Top