Profesyonel Futbolcu Olmak İçin 10 Adım

YoRuMSuZ

Biz işimize bakalım...
Çocukluk yaşlarından itibaren erkeklerin hep rüyasıdır futbolun ışıltılı dünyası. Birer izleyici olarak, çoğu zaman futbolcuların oldukça basit bir işten para kazandıklarını, hatta ben olsam o golü atardım dediğinizi duyar gibiyiz. Ancak işin içinde olunca bunun hiç de görüldüğü kadar kolay olmadığını göreceksiniz. Sizlerin yada çocuklarınızın bu ışıltılı görünen futbol dünyasına giriş yapması için yapması gerekenleri barındıran bir liste hazırladık. İşte 10 Adımda Nasıl Profesyonel Futbolcu Olunur sorusunun cevabı!


1 - Sürekli Top Oynayın

iyi-futbolcu-olmak-01.JPG


Futbolcu olmak istiyorsanız bu işten zevk almalısınız. Top oynamak sizin için bir zevk olmalı, bir zorunluluk değil. İdmanlarınızdan ve derslerinizden arta kalan zamanlarda da sürekli top oynamalısınız. Ailenizi ve arkadaşlarınızı buna ikna edin. Hiçkimseyi bulamıyorsanız bir duvara karşı geçip duvarla top oynamalısınız. Bu işte kolay yol diye bir şey söz konusu değil. Unutmayın ki ne kadar çok çalışırsanız o kadar iyisiniz.

2 - Hareketlerinizi Basit Tutun

iyi-futbolcu-olmak-02.JPG


Dünyanın en iyi futbolcuları bile bir maçta ortalama 2-2.5 dakiko topla oynarlar. Futbol aldığınız topla sahanın sonuna kadar koşmak değildir. Kimse sizden herkesi çalımlayıp gol atmanızı beklemez. Hareketlerinizi mümkün olduğunca basit tutun ve tek top oynamaya özen gösterin.


3 - İletişime Açık Olun

iyi-futbolcu-olmak-03.JPG


Çevrenizdekilerle olan iletişiminiz hayatınızın her anında çok önemli olduğu gibi burada da bir o kadar önemlidir. Hocanız ve takım arkadaşlarınızla iyi geçinmelisiniz. Özellikle hocanızın her söylediğini can kulağıyla dinlemeli ve aklınızın bir köşesine yazmalısınız. İnsanlar sevdikleri kişilerle çalışmak isterler. Siz de kendinizi çevrenizdekilere ne kadar sevdirirseniz basamakları çıkmanız bir o kadar kolaylaşır.


4 - Her Zaman Fit Olun

iyi-futbolcu-olmak-04.JPG


İyi bir futbolcu olmak istiyorsanız kocaman bir göbekle ortada dolaşma şansınız hiçbir zaman olmayacaktır. Her zaman fit kalmakla yükümlüsünüz. Çünkü takımınıza, hocanıza ve en önemlisi takımınızın taraftarlarına karşı sorumluluklarınız olacak. Futbolumuzda ne yazık ki bu konuda pek iyi örnekler mevcut değil. Siz siz olun Sergen Yalçın’ın fiziğini kendinize örnek almayın.


5 - Zor Çalışmalara Hazırlıklı Olun

iyi-futbolcu-olmak-05.JPG


Futbolcu olmak aslında dışarıdan göründüğü gibi kolay bir iş değildir. Profesyonel bir sporcu olmak sürekli çalışma gerektirir. Bazı zamanlarda günde çift idman yapmanız gerekebilir. Mevsimsel değişiklikler de sizi oldukça etkileyecektir. Yoğun yağmur altında, buz gibi soğuk bir havada da çalışmak zorunda kalacğınızı göz önünde bulundurun.


6 - Mümkün Olduğunca Genç Yaşta Başlayın

iyi-futbolcu-olmak-06.JPG


Futbola başlangıç yaşı olarak 5-14 en ideal yaşlardır. Bu yaş aralığında da ne kadar erken başlamış olursanız o kadar iyi olur. Genç yaşta yetenekleri geliştirmek daha olasıdır. Bir mahalle takımı veya küçük bir kulüpe kayıt olmak iyi bir başlangıç olabilir.


7 - Hedef ve Vizyon sahibi Olun

iyi-futbolcu-olmak-07.JPG


Hedefinizi ne kadar büyük olursa başaracaklarınız da o oranda olur. Kendinizi kötü hissettiğiniz dönemler elbette olacaktır. Bu sizin hevesinizi kaçırmamalı aksine bu dönemlerde daha da çok hırslanmalısınız. Hedefinize her gün bir adım daha yaklaştığınızı düşünerek kendinizi motive edebilirsiniz. Odanıza örnek aldığınız futbolcunun posterini veya oynamak istediğiniz takımın resmini asmak her zaman hedefinizi hatırlamanızı sağlar.


8 - Mevkinizi Belirleyin

iyi-futbolcu-olmak-08.JPG


Pek çok kişi yanlış mevki seçiminden dolayı gerçek yeteneğini göremezken siz bunu bir avantaja çevirebilirsiniz. Oyunun doğası gereği herkes topla haşır neşir olmak ister. Yeni başlayanların pek düşünmediği bir şey vardır o da herkesin topla oynaması gerekmediğidir. Eğer top sürmeye yeteneğiniz yoksa bunu kendinize dert edinmeyin ve defansif özellikleriniz üzerine yönelin. Mevkinizi belirledikten sonra her şey daha kolay hallolacaktır.


9 - Kitap okuyun

iyi-futbolcu-olmak-09.JPG


1978 senesinde Dünya Kupası’nı kaldıran Arjantin takımının teknik direktörü Cesar Luis Menotti’nin dediği gibi, sadece futboldan anlayan futboldan da anlamaz. Entellektüel yapınız ne kadar gelişirse futbol zekanız da o kadar gelişecektir. “Her iyi futbolcu çok mu entellektüel? ” Sorusu aklınızda belirebilir. Doğru hepsi entellektüel bir birikime sahip olmayabilir ama fark yaratmak için çok önemli bir koz olabilir entellektüelite. Sizin de yeni başlayan biri olarak rakiplerinizden sıyrılmak için bu farklılığa ihtiyacınız olabilir.


10 - Futbol Hakkında Bilgi Edinin

iyi-futbolcu-olmak-10.JPG


Gerçekten iyi bir futbolcu olmak istiyorsanız, futbolu a’dan z’ye öğrenmeniz gerekir. Bu güne kadar futbol hakkında yazılmış pek çok kitap mevcut. Onları okuyarak işe girişebilirsiniz. Aynı zamanda oyunun kurallarına da tamamen hakim olmak çok önemli. Yeterli zamanı yaratarak gerekli bilgi birikimine kısa sürede ulaşabilirsiniz.
 

kAşİf

Düşünmek lazım..
Özel üye
teoride biraz daha kolaya kaçılmış,ben futbolcu demekle maalesef olmuyor bunların hepsini yapsanız bile yeteneğiniz yoksa sadece zaman kaybından ibaret olur..konu daha açılmalı ..
 
Top