Prison Break Dizi Konusu Ve Oyuncuları

kelebek

-ütopik-
V.I.P
Film Türü
[DİZİ] Aksiyon, Gerilim
Yapım
ABD - 2005
Yönetmen
Bobby Roth, Greg Yaita, Nelson Mc
Oyuncular
Robert Knepper, William Fichtner, Robert Wisdom, Chris Vance, Jodi Lyn O'Keefe, Danay Garcia
Prison Break Bir yapı mühendisi olan Michael Scofield (Wentworth Miller) işlememiş olduğu bir suçtan idam cezasına çarptırılan abisi Lincoln Burrows'u (Dominic Purcell) kurtarmak için tüm yasal yolların tükendiğini farkedince işleri kendi eline alır. Mükkemmel kurgulanmış kaçış planıyla abisini kurtarmak için bir bankayı soyar ve abisinin bulunduğu hapisaneye gönderilir. Michael planını uygulmaya başladıktan sonra hesaba katmadığı tek bir şeyin olduğunu anlar: İnsanlar. Ünlü bir mafya tetikcisi olan John Abruzzi (Peter Stormare), çocuk tecavüzcüsü ve katil T-Bag (Robert Knepper) ve azılı gardiyan şefi Brad Bellick (Wade Williams) onun planını zora sokmaktadır...!
 

kelebek

-ütopik-
V.I.P
Prison Break, 2005 yılında başlayan, başrollerinde Wentworth Miller, Dominic Purcell, Sarah Wayne Callies, Amaury Nolasco'nun yer aldığı, yaklaşık 42 ülkede yayınlanan ABD yapımı aksiyon dizisidir. 22 bölümlük ilk sezon, ABD'de 29 Ağustos 2005 tarihinde Fox kanalında gösterilmeye başlanmıştır, Türkiye'de CNBC-e kanalı tarafından yayınlanmaktadır. Sezon finali Türkiye'de 15 Mayıs 2006 tarihinde yayınlanan dizinin ikinci sezonu, 1 Mart 2007 tarihinde CNBC-e ekranlarına geri dönmüştür. Aynı sezon, 26 Temmuz 2007 tarihinde Sona bölümü ile sona ermiştir. 3. sezon 17 Eylül 2007'de başlamış ve 22 bölüm çekileceği planlanmasına rağmen Amerikan Senaryo Yazarları Birliği'nin grevinden dolayı sadece 13 bölüm çekilebilmiştir. Bugüne kadar 3 sezon boyunca toplam 57 bölüm yayınlanmıştır. 4. sezonun ise Amerika'da 1Eylül 2008'de başlamış ve 10 Ekim itibariyle 7. bölüm yayınlanmıştır. Dizi 2006 Emmy ödüllerine en iyi dizi olarak aday gösterilmiştir.
 

kelebek

-ütopik-
V.I.P
Dominic Haakon Myrtvedt Purcell 17 Şubat 1970 yılında İngiltere'de doğumlu Avustralyalı oyuncu kariyerini Amerika'da sürdürmektedir.Fox televizyonunda yayınlanan John Doe TV dizisindeki John Doe karakteri ve Prison Break dizisindeki Lincoln Burrows karakteri ile üne kavuşmuştur.

Dominic Purcell’i, sinemada son olarak macera filmi Primeval’da izledik. Güney Afrika’da çekilen filmde Purcell, yedi buçuk metrelik bir timsahı kaçırıp eve getirmek için uğraşan bir haber ekibinin üyesini canlandırdı.

Purcell, Avustralya’da büyüyüp prestijli bir okul olan Australian Theatre for Young People’da öğrenim gördü. Buradaki eğitimini tamamladıktan sonra Hugh Jackman ve Frances O’Connor gibi oyuncuların da öğrenim gördüğü Western Avustralian Academy of Performing Arts’ta oyunculuk eğitimine devam etti. Purcell mezun olduktan sonra, Avustralya’nın sevilen televizyon dizisi Raw FM’de başrol kaptı.

Kısa süre sonra Purcell, John Woo’nun yönettiği Mission: Impossible 2’de Tom Cruise’un düşmanı olarak karşımıza çıktı. Purcell’in diğer sinema filmleri arasında Wesley Snipes’la rol aldığı Blade: Trinity, Three Way, Equilibrium ve Visitors yer alıyor.

Diğer televizyon filmleri arasında bir aksiyon drama dizisi olan John Doe, Mariel Hemingway ile başrolü paylaştığı First Daughter, Gregory Peck ve Patrick Stewart ile birlikte rol aldığı Moby Dick geliyor.

Purcell’in yer aldığı tiyatro yapımları ise Antony and Cleopatra, Angels in America, The Pillars of Society ve Romeo and Juliet’tir.
 

kelebek

-ütopik-
V.I.P
230px-MichaelScofield_prisonbreaktv.jpg


Wentworth Earl Miller III (2 Haziran, 1972) Oxfordshire, İngiltere doğumlu Amerikalı aktör.Annesi öğretmen babası ve iki kız kardeşi de avukattır. Miller Princeton Üniversitesi mezunudur. Los Angeles'ta yaşamaktadır. Babası Afrikalı-Amerikalıdır. Annesi ve babası boşanmıştır.gozu mavidir.
En sevdiği yemekler ise köfte ve spagetti. Özellikle babaannesinin yaptığı parmesan peynirli spagettiye bayılıyor. Buna rağmen 79 kilodur.
Ayrıca Mariah Carey'nin 2005 yılındaki 'It's Like That' ve 'We Belong Together' kliplerinde kısa rolleri vardır. "We Belong Together" 'daki rolü Entertainment Weekly tarafından en seksî ikinci kısa rol seçilmiştir.
Kedilere ve köpeklere allerjisi vardır. En sevdiği oyun Scrabble'dır. Bir röportajında gece hayatından hoşlanmadığını ifade etmiştir. Karşı cinste esmerleri çekici bulduğunu söylemiştir.
Prison Break'teki Micheal Scofield karakteri ile zirveye çıkmıştır.

Birleşik Krallık’ta doğup New York’ta büyüyen ve Princeton Üniversitesi’nden mezun olan Miller, televizyon dizilerinden sinema filmlerine uzanan oyunculuk deneyimiyle tanınmış bir aktör. Rol aldığı başlıca yapımların arasında Buffy the Vampire Slayer, ER, Joan of Arcadia, Ghost Whisperer ve The Human Stain yer alıyor.

2006 yılında, Prison Break’teki performansıyla Altın Küre’de En İyi Erkek Oyuncu dalında aday gösterilmişti.
 

kelebek

-ütopik-
V.I.P
230px-Pb_sucre.jpg


Porto Riko doğumlu olan Nolasco Porto Riko Üniversitesi 'nde biyoloji eğitimi almıştır. İlk başlarda oyuncu olmayı düşünmeyen Nolasco, rol yapma yeteneğinin farkına vardıktan sonra, New York'a geldi ve American British Dramatic Arts School 'da oyunculuk eğitimi aldı.

Dizideki ismi: Fernando Sucre

Porto Riko doğumlu Amaury Nolaco, Porto Riko Üniversitesi’nde biyoloji eğitimi aldı. Başlangıçta tıp okumak ve doktor olmak istiyordu, ama bir yönetmen tarafından keşfedilip televizyonda bir reklam filminde oynadı. Birkaç kısa süreli oyunculuk deneyiminden sonra Nolasco, New York’a taşındı ve orada American British Arts School’da eğitim gördü. Genel olarak Shakspeare tarzı tiyatro eğitimi gören genç aktör, çalışmalarını diyalekt teknikleri, karakter analizleri ve sahne duruşu üzerinde yoğunlaştırdı.

Nolasco, kısa süre sonra popüler televizyon dizileri Arli $$, CSI: Crime Scene Investigation ve ER’da konuk oyuncu olarak rol aldı. İlk kez, 2 Fast and 2 Furious devam filminde Orange Julius karakteri ile yardımcı oyuncu olarak bir filmde yer aldı. Nolasco, filmin açılış sahnesinde Paul Walker’ın canlandırdığı karakterle araba yarışına tutuşan rakip sürücü rolünde izleyiciyi kendine hayran bırakmıştı. Bernie Mac ile Mr. 300’de başrolü paylaştı. Ayrıca The Benchwarmers’ta Rob Schneider ve David Spade ile birlikte oynadı.

Nolasco’nın konuk oyuncu olduğu diğer televizyon yapımlarının başında George Lopez, Eve ve CSI: NY geliyor. Ayrıca oyuncuyu, yönetmen Michael Bay’in kültleşmiş animasyon dizisi Transformers’tan adapte ettiği filmde de izleyebilirsiniz.
 

kelebek

-ütopik-
V.I.P
230px-Brad_bellick.jpg


Gerçek Adı: Wade Andrew Williams

Dizideki İsmi: Captain Brad Bellick

Wade Williams, çok zengin bir televizyon ve tiyatro geçmişine sahip bir oyuncudur. Ali, Erin Brokovich gibi sinema yapımlarında oynamıştır. Televizyon yapımları arasında Over There, Six Feet Under, 24, NYPD Blue ve CSI yer alıyor. The Bernie Mac Show’da Papaz Cronin olarak karşımıza çıktı.

Williams’ın iki kız kardeşi ve bir de erkek kardeşi var. Atlanta’da doğdu ve liseye Tulsa, Oklahoma’da gitti. Tiyatro ve müziğe meraklı olsa da, Tulsa Üniversitesi'nde tıp okumak niyetindeydi. Ancak birkaç kez şan dersi aldıktan sonra kariyer planlarını değiştirdi. William Esper ile birlikte çalışma fırsatı bulduğu Rutgers Üniversitesi'nde Teatral Çalışmalar bölümünden mezun oldu ve Güzel Sanatlar alanında yüksek öğrenim gördü.

Mezun olduktan sonra, Joseph Papp ile birlikte New York Shakspeare Festivali'nde bir iş buldu. Central Park’taki Delicort Tiyatrosu'nda “The Taming of the Shrew” adlı eserde Morgan Freeman ve Tracey Ullman ile birlikte oynadı ve Denzel Washington ile
III. Richard’da yer aldı. Williams kariyerine, Broadway’deki “Les Miserables” ve“Guys and Dolls”taki performanslarıyla devam etti. “Ragtime”, “Showboat” ve “Kiss of the Spiderman” gibi yapımlarda Chita Rivera ile birlikte turnelere katıldı.

Williams ve eşi, kızlarıyla birlikte Los Angeles’ta oturmaktadırlar. Williams’ın sanata ve müziğe olan ilgisi fotoğrafçılık ve bestekarlıktan, mızıka, gitar, banço ve keman çalmaya kadar uzanır. Maceracı bir yapıya sahip olan Williams, dağlarda bisiklete binmek ve yürümekten büyük keyif alıyor.

230px-Pb_t-bag.jpg


Gerçek Adı: Robert Knepper

Dizideki İsmi: Theodore "T-Bag" Bagwell-

Rol aldığı filmler arasında Good Night and Good Luck, Species III, Swatter ve Love & Sex yer almaktadır. Onu görebileceğiniz diğer yapımlar Young Guns II, Renegades, That’s Life ve Wild Thing’dir.

Carnivale, Thieves, Haunted ve Presidio Med gibi televizyon yapımlarında da rol alan Knepper'in konuk oyuncu olarak yer aldığı dizilerin başında ER, The West Wing ve Getting Out geliyor. Onu, Jackie, Ethel, Joan: The Woman of Camelot mini dizisinde de izleyebiliriz.

Knepper, oyunculuk kariyerinin büyük bir kısmını, o henüz bir çocukken, Ohio, Freemont’taki bir cemiyet tiyatrosunun sahne dekor bölümünde çalışan annesine borçludur. Bu durum Knepper’ın sanata olan ilgisini uyandırmış, cemiyet tiyatrosunda ve lise yapımlarında oynamaya teşvik etmiş. Eğitimini Northwestern Üniversitesi'nde tiyatro okuyarak tamamlamıştır.

230px-Prisonbreak_saratancredi.jpg


Gerçek Adı: Sarah Wayne Callies

Dizideki İsmi: Dr. Sara Tancredi
 

damlaa

Üye
Vizyona girdiği 2005 yılından bu yana en çok konuşulan televizyon serilerinden olan Prison Break’i kesinlikle izlemelisiniz. Bana göre gelmiş geçmiş en iyi dizi. Senaryonun kurgulanışı ve oyuncuların performansı bir diziden beklediğiniz her şeyi size veriyor. Aynı zamanda son yıllarda oldukça moda olan dizi anlayışı gibi kendini tekrar eden hikayeler zincirine yer verilmemiş. Yani anlayacağınız son derece kaliteli bir dizi izlenmesi için sizleri bekliyor.

2017 yılında veda eden ve 6 sezon süren Prison Break dizisi, IMDb’den aldığı 8,3 puan ile başarısını taçlandırıyor. Bununla beraber birçok dizi yorumcusundan ve izleyicilerden olumlu dönüş alan bu seri, gerilim dolu başarılı dakikaları izleyicileriyle buluşturuyor.
 
Top