Pratik tava böreği tarifi

arz-ı hal

şşşşştttttttt
Özel üye
JgWatPz.jpg


Malzemeler :

* 3 adet yufka,

* Yarım su bardağı süt veya 5-6 yemek kaşığı yoğurt,

* 1 adet yumurta

* 1/2 çay bardağı sıvı yağ

İçi İçin:

Peynirli, kıymalı veya patatesli karışım.

Yapılışı :

Bir kasede böreğin harcını hazırlayın. (Yoğurt veya süt, yumurta ve sıvı yağı çatal ile iyice çırpın.)

30-32 cm. çaplı teflon tavanızın dibini sıvı yağ ile yağlayın.

Bir yufkayı, kenarları yanlardan sarkacak şekilde tavaya yerleştirin. (En sonunda sarkan kısmı böreğin üzerine kapatacaksınız.)

Yufkanın tavaya gelen kısmını 1-2 kaşık börek harcı ile yağlayın. 2. yufkanın yarısını parçalar halinde döşeyin. Yine 1-2 kaşık harç dökerek yağlayın. Peynirli veya patatesli içi döşeyin. Kalan yarım yufkayı parçalayarak döşeyin. Yine 1-2 kaşık harç ile lağlayın. Tavadan dışarı sarkan parçaları düzgün bir şekilde döşeyin.

En büyük ocağı iyice kısın ve tavayı ocağa koyun. 5-6 dakika sonra kenarından hafif kaldırarak kızarıp kızarmadığını kontrol edin. Kızardığında tavanın üzerine büyük bir servis tabağı yerleştirin ve tavayı ters çevirerek böreği servis tabağına alın.

Tavayı sıvı yağ ile yağlayın. Kızarmayan tarafını pişirmek için, böreği servis tabağından kaydırarak tavaya yerleştirin. Kızardığında servis tabağına alın ve biraz soğuyunca da dilimleyin.
 
Düzenleyen yönetici:
Top