• Merhaba Ziyaretçi.
    "Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya  BURADAN  ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...

Portakallı Tulumba Tatlısı

MeRciMeK

V.I.P
V.I.P
Malzemeler :
2 su b.su
2.5 su b. un
4 yumurta
50 gr.margarin
1 fiske sade organik tuz
1 tatlı k.toz şeker
1 çorba irmik
1 portakal kabuğu rendesi

Kızartmak İçin
Sıvıyağ

Şerbeti İçin
4.5 su b.toz şeker
3 su b.su
1 su b.portakal suyu
1 dilim limon

Hazırlanışı
Tencereye 2 su bardağı suyu alın. Üzerine 50 gr. margarin bir fiske tuz,1 tatlı kaşığı toz şeker ilave edin ve malzemeleri eritin. Su kaynayınca üzerine 2.5 su bardağı un ilave edin ve tahta kaşığın tersiye karıştırın ve hamuru pişirin. Hamuru daha sonra soğutun . Üzerine portakal kabuğu rendesi ilave edin.

Hamur soğuduktan sonra teker teker yumurtaları kırın ve karışıtırın.Daha sonra 1 çorba kaşığı irmik ve 1 çorba kaşığı nişasta ilave edin ve karıştırın. Daha sonra krema sıkma torbasına alın.

Geniş bir tencereye sıvıyağ alın.Krema sıkma torbasından sıkın ve sıvıyağın içine dahil edin.Şerbeti için tencereye 4.5 su bardağı toz şeker,3 su bardağı su,1 su bardağı portaka suyu ve 1 dilim limon ilave edin ve şerbeti kaynamaya bırakın.

Şerbeti daha sonra soğumaya bırakın. Tulumba tatlısını soğumuş olan şerbete batırın ve şerbetini çekince servis edin.
 

Safir

Özel Üye
Özel üye
Çok uğraştırıyor ya çok da lezzetli bişey yaaa.

Tavsiye: yağı kızdırmadan kızartın yani soğuk yağa atın tatlıları, altı kısık olarak kızartın. Hamura 1 çorba kaşığı nişasta da katarsanız daha gevrek olur :)
 
Top