• Merhaba Ziyaretçi.
    "Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya  BURADAN  ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...

Polen alerjisinin belirtileri nelerdir?

yesim434

Hırçın Karadeniz Kızı Biricik Yeşim
AdminE
Bu Ayın Lideri
Polenler (çiçek tozları) çiçekli bitkilerin çoğalmasına aracılık eden protein yapısında maddelerdir. Polen taneleri gözle görülemeyecek kadar küçük olup bir polen tozunda binlerce polen tanesi bulunabilir ve rüzgar ile çok uzak yerlere kolayca taşınabilirler. Sonbahar ve ilkbaharda doğanın değişmesi ve dönüşmesiyle birlikte polenler de ortaya çıkar. Bu polenler bazı kişilerde alerjiye sebep olabilir.

Polen alerjisinin belirtileri nelerdir?​

• Burun akar ve kaşınmaya başlar, burunda tıkanmalar olur ve kişi hapşırır.
• Gözlerde kızarıklık, sulanma, kaşıntı ve şişmeler olur.

• Polen sezonunda, bazı kişilerde astım da görülür.​

Alerjik rinit (bahar alerjisi) uzun süren hasta hekim ilişkisi ve sabır gerektiren bir tedavidir. Tedavide alerjenlerden korunma yanında burundan kortizonlu spreyler ve antialerjik ilaçlar kullanılır. Bağışıklık sistemini güçlendirmek amacıyla dengeli beslenilmeli, istirahat edilmeli ve bol su içilmelidir. A, B, C ve E vitaminli besinler tüketilmelidir. Alerjenlerden uzak kalınmalı, mutlak surette korunulmalıdır. Stresten uzak yaşamalı, alkol, sigara tüketilmemelidir.
 

Top