Plesk Panel Hakkında Birçok Bilgi

Genel Ayarlar

SLL desteği = Sll desteğinin olup olmadığını gösterir
Ftp Kullanıcı adı = Ftp den bağlanırken yazdığınız kullanıcı adı
Harddisk kotası = Kullana bileceğiniz Alan

Uygulama Deposu Kullanımı

Birçok ünlü scriptin hazır kurulmuş olduğu bir alandır.Burdan istediğiniz scripti ftp ile dosyaları atmadan kurabilirsiniz.
Pleske girdikten sonra "Uygulama Deposu" linkine tıklıyoruz.Çıkan sayfada istediğiniz scripti seçerek kurabilirsiniz.

Not: Scriptleri hemen kullanmak içinönceden sunucuya yüklenmiş olması gerekmektedir.


Dosya Yönetimi

Dosyalarınızı pleskin kendi yöneticisinden atmak istiyorsanız aşağıdaki yazılı ve resimli göstergeleri takip ederek yapabilirsiniz.

Pleske girdikten sonra resimde de kırmızıyla gösterilmiş olan "Dosya Yönetimi" linkine tıklıyoruz.Karşımıza gelen sayfa sizin klasorleriniz ve dizinlerinizdir.İstediğiniz klasoru dosyalarınızı gönderebilirsiniz.

Unutmayın ftp ile göndermek zaman açısından daha kolaydır.Ftp ile hepsini aynı anda gönderebilirken pleskin yöneticisiyle tek tek göndermek zorundasınızdır. Ama bazı ufak tefek şeyler de gönderilmesi açısından kullanışlıdır ve hostun durumuna göre zipli dosyaları açabilir bu yönden iyidir.


Subdomain Kullanımı

Subdomainler sınırlı sayıda olsada kullanılan en iyi özeliiklerdendir.Bircok kişi severek kullanıyor.Aşağıdaki resimli ve yazılı anlatımla pleskte subdomain kurulumunu kolay bir şekilde yapabilcesiniz.

Pleske girdikten sonra resimde de kırmızıyla gösterilmiş olan "Subdomain" linkine tıklıyoruz.Karşımıza gelen sayfada yeni subdomain ekleyerek kullanabilirsiniz.


Veritabanı Kullanımı

Aktif programlama dillerinin %90 sart koştuğu veritabanını pleskte ayarlama aşağıdaki resimli ve yazılı anlatımla daha da kolay hale geldi.

Pleske girdikten sonra resimde de kırmızıyla gösterilmiş olan "Veritabanları" linkine tıklıyoruz.Karşımıza gelen sayfada Araçlar bölmesindeki "Yeni Veri Tabanı Ekle"Linkine tıklayarak veri tabanı eklemiş oluruz.

Yukardaki resimdeki veritabına tıklayarak kullanıcı oluşturmamız gereklidir.

Yukardaki resimdeki "Db WebAdmin" linki PhpMyAdmin sayfasına götürür.Diğer link ise kullanıcı oluşturmanızı sağlar.Kullanıcıyı da oluşturduktan sonra gönül rahatlığıyla çalışabiliriz.


Mail Kullanımı ve Oluşturulması

Pleskte mail ayarları aşağıdaki anlatımda olduğu çok açık ve basittir.Bu ayarları yaptıktan sonra rahat rahat mail adresinizi oluşturabilirsiniz

Pleske girdikten sonra resimde de kırmızıyla gösterilmiş olan "E-posta" linkine tıklıyoruz.Karşımıza gelen sayfada bize 3 tane seçenek geliyor.Bunlardan "Yeni Eposta Hesabı ekle" linkiyle yeni epostamı ekleyebiliriz.Diğer seçenek olan "Kapat" seçeneği ile bütün hesaplarınızı kapatabilirsiniz.Son seçenek olan "Ayarlar" linkiyle eposta hesaplarınızdaki özeliikleri değiştirebilirsiniz.
 
Top