Plastik sandalye ve rattan koltuklarda polipropilen özelliği nedir?

hgirua

Üye
Yaşam alanlarımızın vazgeçilmezi olan plastik sandalye, plastik masa, plastik koltuk,plastik tabure, rattan koltuk,rattan masa kısacası tüm bahçe mobilyalarında mutlak suretle polipropilen maddesi kullanılmaktadır. Peki nedir bu polipropilen?

Polipropilen plastikler 1950’li yıllarda ticari uygulamalarda yer almaya başlamış bulunmaktadır. Polipropilen bazlı termoplastikler, polietilen bazlı termoplastiklere nazaran ticari anlamda halen ikinci sıradadırlar. Polipropilenin toplam üretimi 2002 yılında 35 milyon ton’a ulaşmıştır ve PP üretim kapasitesi artmaya devam etmektedir.

Polietilenden farklı olarak polipropilen, moleküler yapı ve geometrisinden dolayı, polimerizasyonu esnasında üç tip polimer oluşur. Bunlar aşağıdaki gibi isimlendirilmiştir: 1) İzotaktik (isotactic) 2) Sindiyotaktik (syndiotactic) 3) Ataktik (atactic) Bilindiği üzere PP’de, PE’dekinden farklı olarak metil (CH3) grubu mevcut bulunmaktadır. Bu yüzden polipropilenin moleküler geometrisi polietileninkine göre daha farklıdır (örneğin; izotaktik, sindiyotaktik, ataktik gibi). PP’nin izotaktik formunda, tüm metil grupları (CH3) üç boyutlu düzeyde tek tarafa sıralanır.

Plastik Masa ve Rattan Sandalye kullanımı ülkemizde son derece popülerdir . Cafelerde, Lokantalarda, Restorantlarda ve hatta barlarda dahi kullanılan bistro masa ve bar tabureleri büyük görsellik ve önem kapsamakta. Şu an günümüzde çok büyük önem kapsayan ve kullanımı aşırı şekilde yaygın olan masa sandalyeler artık bu dünyanın bir parçası haline gelmiş durumda. Gelişmekte olan teknoloji ile değişmeye başlayan masa sandalye modelleri ise insanları cezbediyor. Isıtmalı masalar, topuklu ayakkabı şeklinde koltuk puflar, şimdiden bir çok mekanın gözdesi olmayı başardı. Bunun yanında berjer koltuklar şık ve yeni tasarımlarıyla herkesin gözdesi oluyor. Bu berjer koltuklardaki kumaş, deri, ve model seçenekleri mekanların havasını değiştiriyor adeta.
 
Top