• Merhaba Ziyaretçi.
    "Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya  BURADAN  ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...

Pişmiş Sebzelerde Daha Çok Vitamin Var

~meLek~

GalataSaray'ım
Gıda Araştırma Enstitüsü'nden uzmanlar en yararlı sebzelerin haşlanmış ve fırınlanmış şekliyle tüketilen sebzeler olduğunu kaydetti.

HAVUÇ
Örneğin havucu çiğ yememizin pek de bir manası yoktur. Çünkü içerisindeki beta-karoteni haşlanmadığı takdirde alamayız. Dahası haşlanmış havuçtaki antioksidan içeriği çiğ olandan 3 kat daha fazladır.

ISPANAK VE BROKOLİ
Pişmiş ıspanak ve brokoli de çiğ formdakinden çok daha sağlıklıdır. İçerdiği karotenoit miktarı %30 daha fazladır. Çiğ halinde ise sadece %3 karotenoit bulunur.

DOMATES
Haşlanmış ve fırınlanmış domates çok daha faydalıdır. Çünkü ısıtma işlemi domatesin içerisindeki likopenin vücut tarafından alınmasını kolaylaştırır. Milliyet'te de yer alan habere göre likopen kan damarları sorunları ve kanser riskinin azaltılmasında öenmli rol üstlenen bir antioksidandır.

SEBZELERİ FIRINLAYIN
Sebzeleri fırında pişirmek tadını en çok korumaya yardımcı olan pişirme yöntemidir. Sürekli fırınlama imkanının yoksa haşlamak da aynı lezzet ve vitamini almanıza yardımcı olacaktır.
 
Top