Pirinç Patlağı, Pirinç Patlağı Nasıl Yapılır?

Papatya

V.I.P
V.I.P

Pirinç patlakları son yıllarda, pasta yapımlarında sıklıkla tercih edilir oldu. Çikolata kaplı pirinç patlakları oldukça değişik bir hava katar pastalara. Çıtır çıtır ağıza gelmeleri ve hafif olması müşteriyi memnun etmekte.
Pirinç patlağını hazır olarak bulabilirsiniz.
Hem lezzetli olması hem de görünümündeki güzelliği ile birçok tatlı ve pasta da pirinç patlağı tercih edilmektedir. Pirinç patlağını evde yapmak isteyenler bu konu hakkında birçok farklı düşünce ile karşılaşmaktadırlar. Bazıları evde pirinç patlağı yapılamayacağını savunmaktadır. Bazıları ise evde pirinç patlağı yaparak tüketmektedirler. Bunun için kararı deneyerek kendiniz verin.

GoZ9gv.jpg


Pasta süslemede kullanılan renklendirilmiş pirinç patlakları.

Peki...
Pirinç Patlağı Nasıl Yapılır?

Piyasada kolaylık ile bulunan pirinç patlaklarını üreten üreticiler, birçok farklı işlemden geçirip bu alanda üretilmiş olan makineler ile pirinç patlatma işlemini yapmaktadır. Evde pirinç patlağı yaparken mısır gibi patlamasını beklemeyin. Daha farklı bir yöntem ile pirincinizi patlatabilirsiniz.


Pirinç patlağı yapmak için sadece pirince ve suya ihtiyacınız var.


Pirinç Patlağını Nasıl Yapıyoruz?

Pirinç patlağını ne kadar yapmak istiyorsanız ona göre bir miktar pirinci iyice yıkayarak süzün. Daha sonra yeteri kadar büyüklükteki tencereye pirinci dökün. Pirincin üzerini kapatacak kadar su ekleyin. Tencerenin altını orta ateşte açın. Su kaynadıktan sonra tencerenin altını iyice kısın. Burada dikkat etmeniz gereken nokta tencerenin kapağını kapatmayın, ağzı açık bir şekilde bırakın. Bu şekilde 15 dakika boyunca pirinci haşlayın. Daha sonra süzgece alarak üzerinden bol soğuk su geçirin. Kızartma tavanızın içerisine yeteri kadar yağ koyun ve ısınmasını bekleyin. İyice ısınan yağın içerisine pirinçleri atın. Yağın iyice ısınmış olmasına dikkat edin. Bundan sonra ise pirinçlerin patlamasını bekleyin. Pirinçler patladıktan sonra yağdan alın. Bir tabağın içerisine kâğıt havlu koyun ve tavadan aldığınız pirinç patlaklarını kâğıt havlu üzerine koyun. Böylelikle pirinç patlağındaki fazla yağı almış olursunuz ve daha hafif olur. Pirinçler patlarken ilk olarak birbirine yapışacak daha sonra ayrılacaktır panik yapmayın. (Alıntıdır.)


 
Top