• Merhaba Ziyaretçi.
    "Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya  BURADAN  ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...

Pillerin kullanım süresini yüzde 800 artıran aparat

OBir

MEB
Özel üye
Günümüzde kullandığımız alkalin piller uygun fiyatları ve kolay bulunabilirliğiyle hayatımızın her alanında yer edinse de, düşük verimleri nedeniyle uzun süre kullanılamıyor. Özellikle de performanslı çalışması gereken bir cihazda kullanılan pillerin ömrü kısa sürede bitebiliyor. Yeni geliştirilen Batteriser isimli küçük bir aparat sayesinde ise pillerin kullanım süresi büyük ölçüde artırılabiliyor.

uhPygKw.jpg


Bob Roohparvar isimli elektrik mühendisi tarafından geliştirilen minik metal aparat, pil üzerine takılarak kullanılıyor ve pil ömrünü yüzde 800‘e kadar artırdığı iddia ediliyor. Daha önce de pilin performansını artırmak üzere benzeri teknolojiler mevcuttu ancak boyutları nedeniyle aktif olarak kullanılmaları mümkün olmuyordu. Dolayısıyla bu yeni teknolojinin her türlü pilli cihazda kullanılabilmesinin önemli bir artı olduğunu söyleyebiliriz. Tekrar tekrar kullanılabilen aparatı biten pilden alarak yeni bir pile taktığımızda yine aynı performansı alabileceğimiz ifade ediliyor. Şu anda satılmayan ürünün eylül ayında piyasaya sürüleceği ve 2.50 dolardan satılacağı dile getiriliyor.

BtpnTHD.jpg


TE4a21o.jpg
 
Top