Pidenin Kalitesini Nasıl Anlarsınız?

jeriko

Özel Üye
Özel üye
Belçikalı ekmek, pasta ve çikolata uzmanı Puratos'un Ekmekçilik Şefi Rüstem Yılmaz, ramazan ayında tüketimi artan ekmek ve pidelerin kalitesinin nasıl anlaşılacağına dair ipuçları verdi. Dengeli kabarmış ve altın renge sahip pidelerin kalitesi ve lezzeti daha iyi.
2hg7n68_th.jpg

Türkiye'de kişi başı ekmek tüketimi yıllık yaklaşık 160 kg olurken, bir kişi günde 1,5 ekmek tüketiyor. Ramazan ayında ise pide tüketimi artıyor. Ekmek ve pide yapımında sektör ustalarına ilham veren ve ürünleriyle sektöre kolaylık sağlayan Belçika'lı ekmek, pasta ve çikolata uzmanı Puratos'un Ekmekçilik Şefi Rüstem Yılmaz, dünyada bu alandaki gelişmeleri yakından takip ettiklerini belirterek ekmekçilikteki deneyim ve tecrübelerini sektör ustalarına aktardıklarını söylüyor. Her zaman daha kaliteli ürünler yaratmayı amaçladıklarını ifade eden Yılmaz, geleneksel ekmek ve pidenin püf noktalarını üretici ve tüketicilerle paylaşıyor.

Pide kalitesinin, iç malzemelerinin yanı sıra dış görünüşünden de anlaşılabileceğini söyleyen Rüstem Yılmaz, tüketicilerin eşit gözenek yapısına sahip altın renginde ve kabarık pideleri tercih etmeye özen göstermesi gerektiğini söyledi.

Ekmek hamurunun 23 ile 24 derece sıcaklığa sahip ortamda ve iyi yoğrulmasının büyük önem taşıdığını belirten Yılmaz, pide hamurunun da aynı şekilde ama ‘‘soğuk'' olarak yoğrulması gerektiğini belirtti. Yılmaz, tüketicilerin pide yapımında, ürünün görünümüne, pişkinliğine ve rengine özen göstermeleri gerektiğini de belirtti.
 

CeBuR

[maximum hokeli]
Özel üye
Oy oy oy pek bi guzellermis isiririm ben o pideyi yanindada kavurmali yumurta ha birde soguk dag suyu
 
Top