Photoshop'ta Rötüş Yapmak Artık Çok Kolay!!!

sherry

V.I.P
V.I.P
Photoshop’un bu eklentisi sayesinde rötuş yapmak artık çok kolay. Yapmanız gereken tek şey kalite ve parlaklık değerini belirlemek, sonrasında her şeyi photoshop hallediyor.
Gerekli eklentiyi ve nasıl kurulduğunu daha önce forumun Download> Program Download bölümüne eklemiştim. İlgili konuya ulaşmak için aşağıdaki linke tıklayınız.


Programı yükleyip kurduktan sonra rötuş yapmaya başlamak için Photoshop programını başlatıyoruz ve ilgili resmi File>Open komutları ile açıyoruz.

rotus1.jpg


Eklentiyi kurduktan sonra Filter menüsü altında Photo Retouch isimli bir efekt oluşmuş olmalı. Aşağıdaki resimdeki gibi bu eklentiyi açıyoruz.

rotus2.jpg


Şimdide karşınıza gelen pencereden derece, iyileştirme ve tip için değerler belirliyoruz. Ben bu resim için aşağıdaki değerleri yazmıştım.

rotus3.jpg



Evet bu kadar basit işte resmimiz.

rotus4.jpg
 

sherry

V.I.P
V.I.P
Şu anda hatırlamıyorum ama resimlere rötüş uygularken siz değerlerle oynadıkça önizleme penceresinden yapılan değişiklik izlenebiliyor. Kendinize göre değerler belirleyebilirsiniz.
 

iLk_NuR

Üstat
biz bunu eklenti olmadanda yapıodk ama bu daha etkili olabilir eger istersenz eklenti olmadn nasl yapıldını anlatablirm
 

sherry

V.I.P
V.I.P
Bu eklenti ile karşılaşıncaya kadar ben de diğer yöntemle yapıyordum ama bu hem daha pratik hemde bundan daha profesyonelce bir sonuç aldım. Tabiki eklenti olmadan nasıl yapıldığını ekleyebiliriz, güzel olur, alternatif olur elimizde.
 
Top