PhotoShopta Fotomontaj Yapmak (PhotoMontaj)

BeReNN

Alyam?
Özel üye
PhotoShop Foto Montaj Yapımı - PhotoShopta PhotoMontaj Yapımı

İlk önce resimlerimizi göstrelim...

Şekil 1 deki gibi MAGNETIC LASSO TOOL ile Mematinin kafasını seçili hale getiriyoruz ve bu seçimi kopyalıyoruz CTRL + C tuş kombinasyonu ile.

Daha sonra diğer resme geçerek CTRL + V tuş kombinasyonu ile seçili durumdaki kafayı yeni bir katman oluşturacak şekilde yapıştırıyoruz.

Şekil 3 deki gibi CTRL + T tuş kombinasyonunu kullanarak FREE TRANSFORM aracını etkinleştiriyoruz. Böylece şekil üzerinde istediğimiz boyutlandırmayı yapabiliyoruz. Köşelerden tutarak değiştiriyoruz boyutu. SHIFT e basılı tutarsak ölçüdeki standardı kururuz. Kullanmanızı tavsiye ederim.

Sıra geldi en can alıcı kısma yani renklendrimeye (veya renk uyumuna).
Bunun için kullanacağımız 3 farklı araç mevcut. HUE-SATURATION, COLOR BALANCE ve BRIGHTNESS-CONTRAST araçları. Doğru rengi tutturana kadar göz kararı oynamalar yapmalısınız. Mesela renkler çok mu soluk? O zaman şekil 5 deki gibi Saturation sekmesiyle oynayın. Daha canlı renkler elde edeceksiniz.
veya daha kızmızı tonlar mı istiyorsunuz? o zaman color-balance aracı ile kırmızı rengi biraz arttırın veya herhangi bir rengi değiştirin. karar sizin..

Resimlerdeki değerleri kullanmayın, her resim için farklı değerler gerekebilir.
Bu da ışık ve contrast ayarı..

Şimdi yine çok çetrefilli bir iş bizi bekliyor. Fazlalıkları kesmek!!!
Bu iş için silgi aracını tercih ediyorum. Fazla duran yerleri ufak bir fırça ile çok ince iş yaparaktemizleyelim bir güzel. Bu sırada meydana gelen en büyük handikap, silinen yerden alttaki katmanın gözükmesi ve inandırıcılığın gitmesi. Bunu engellemek için üstteki katman yerine alttaki esas katmana geçiyoruz. Bu örnekte Brad Pitt'in olduğu katman yani. Brad'in kafası gözüküyorsa oraları yakınıdda renge boyayarak veya CLONE STAMP kullanarak o bölgeyi temizliyoruz. Üstteki katman geldiği zaman altında eskiden fazla bişey kalmaması daha gerçekci oluyor.

Silgi işlemide bittikten sonra gerekirse renklerde biraz daha oynama yapabiliriz.
Son hali bu oldu, MEMATİ KAFALI BRAD PITT
 
Top