Photoshop CC 2019 Lasso Tool Problem

YoRuMSuZ

Biz işimize bakalım...
Adobe'nin son sürümü Photoshop CC 2019 sürümü kullanımında bazı bilgisayarlarda "Lasso Tool - (kement aracı) kullanımı sırasında grafik işlemcisi uyumsuzluğundan olsa gerek dona sorunu çıkarıp bir süre sonra programın kapanmasına neden oluyor. Örneğin evdeki iki laptoptan birinde bu sorun yaşandı.

Lasso tool problemini ortadan kaldırmak için;

- Edit menü > Preferences > Performance penceresini aktif edin.

- Legacy Compositing seçeneğine tik işareti koyun hemen arkasından Use Graphics Processor iseçeneğindeki tiki kaldırıp OK tuşuna tıklayarak seçenekleri kaydedin.

Programı yeniden başlattığınızda sorun büyük ihtimalle çözülmüş olacaktır.

phpotoshop.png
 

YoRuMSuZ

Biz işimize bakalım...
Photoshop CC 2019 veya daha önceki 2018, 2017 sürümlerinde diskin dolu olduğuna dair "Could not complete the command because the scratch disks are full." mesaj alıyorsanız ve alttaki gibi bir pencere ile karşılaşıp program sonlanıyorsa veya hiç açılmıyorsa ya diski temizleyip yer açmanız ya da yeterli boş alan olan farklı bir sürücü göstermeniz gerekir.

74377


Bunun için programı kapatın ve CTRL+ALT tuşuna basılı tutarak program kısayoluna tıklayın. Karşınıza aşağıdaki pencere çıkacaktır. Bu ekrandan farklı bir sürücü seçebilirsiniz.

74380



Not: Eğer program açıldıktan sonra bu hata oluşuyorsa sürücü belirleme ekranına Edit > Preferences > Scratch Disks yolunu izleyerek ulaşabilirsiniz.
 
Top