Peynir Yuvarlama Yarışması (Cheese Rolling)

jeriko

Özel Üye
Özel üye
Peynir Yuvarlama Yarışması
İngiltere'nin Gloucestershire eyaletindeki Coopers tepesinde gerçekleştirilen 'Peynir Yuvarlama Festivali'nde yüzlerce kişi dik bir yamaçtan aşağıya birbirleriyle yarışarak, yuvarlanmakta olan 'Gloucester' peynirini yakalamaya çalışıyor.
Her yıl, Mayıs ayının son Pazartesi gününe denk gelen Spring Bank Holiday’de, İngiltere’nin Gloucestershire eyaleti Gloucester şehri Cooper’s Hill (Cooper’s Tepesi)’de düzenlenen Cheese Rolling (Peynir Yuvarlama) Festivali, doyasıya eğlencenin yanında muhteşem kırsal manzaralar da sunarak dünyanın dört bir tarafından turistleri çekmeyi başaran oldukça çılgın bir etkinliktir.

Etkinliğin nasıl ortaya çıktığı tam olarak bilinmemekle beraber, bu konuda farklı iddialar bulunmaktadır. Yazılı kanıt olarak 1836 yılına kadar gidilebilse de etkinliğin antik dönemlerde ya da Roma döneminde ortaya çıkmış olabileceği tahmin edilebilmektedir.

Cooper’s Tepesi’nden Double Gloucester peyniri, aşağı doğru yuvarlanır. Yarışmacıların amacı; aşağı doğru yuvarlanan peyniri, bitiş çizgisine gelmeden yakalamaktır. 200 m uzunluğunda ve oldukça dik olan tepeden saatte 112 km hızla ilerleyen peynir, yakalayanın olur.

Aslında bu festivalde peynir yuvarlamak bir bahanedir. Daha çok peynirin ardından koşanların yuvarlanmaları ilgi çekicidir. Oldukça rahatlatıcı olan çayırlarda yuvarlanma etkinliği, hem yuvarlananlara hem de bu ilginç yarışmayı izleyenlere eğlenceli anlar yaşatır. Yarışma; gün içinde bir değil birkaç kez yapıldığından, bu eğlenceden herkes nasibini almaktadır. Sadece kadınların yarıştığı bir tur da bulunmaktadır.

Eğlenceli, coşkulu, stresten arındırıcı ve hatta gün içinde pek çok milletten insanla tanışma fırsatı veren bir etkinlik olmasına rağmen, festival sonunda çeşitli yaralanmalar da gerçekleşmektedir. Yarışmacılar arasında yaralanmalar (kırıklar, burulmalar ya da ezikler) olabileceğinden festival gününde ambulanslar, ilk müdaheleyi yapmak üzere hazırda beklemektedir
 

jeriko

Özel Üye
Özel üye
j9uwsj0.jpg


sPPWiyH.jpg
 

zevzek

zevzek®
Özel üye
adamlara bak bizim ülkede boyle bi yarışma düşünemiyorum peynir yağmalama falan olurdu heral millet tanışma değil bir birini ezerdi çok ilginç şu avrupalı
 
Top