Pembe Gözlük

BeReNN

Alyam?
Özel üye
Çoğu insan bir takım olayları sorgularken sebeplerini kendinde değil, dışarıda bulur. Çünkü dışarıda arar…
Siz hiç bir zaman suçlu değilsiniz, siz her zaman en doğrusunu düşünürsünüz, siz oradaki en akıllı insansınız. Öyle mi ?


Bu soruların cevabı her zaman evet değildir, olamaz da.
İnsan;
“Ben öyle yaptım” demez,”Bana böyle yaptılar” der.
“Ben yanlış düşünmüşüm” demez, “Bana yanlış anlattılar” der.
İnsanlar psikologlara gidip hayatlarını düzene sokmaya çalışıyorlar. Kimisi çocuğundan, kimisi eşinden, kimisi ailesinden, arkadaşından ondan bundan şikayetçi. Kısaca çevresindeki insanlardan şikayetçi olan kişileri ele alalım biz. Hatta şikayet ettikleri kişileri psikologlarla sınırlamayalım. Dertleştikleri kişiler diyelim bunlara. Herkes her zaman psikologa gitmiyor, arkadaşlar da var dertleşmek için.
Arkadaşına “Ben artık çok sıkıldım, herkes bana kötü davranıyor” diyen birisini ele alsak. Bu kişi herkesin ona kötülük yapmasını istemiyor, peki bunu engelleyebilir mi? Engelleyemez, çünkü kendini herkesin ona kötü davrandığına inandırmış. Ne olursa olsun, o kişi herkese bu gözle bakacak. Birisi ona soru sorduğunda o, soru soran kişinin ona kötülük maksadıyla bu soruyu sorduğunu düşünecek. Birisi ona “Hava çok güzel neden dışarı çıkmıyorsun?” diye sorduğunda, o bunu kasten yapılmış sanacak, belki de evde oturmasının yüzüne vurulduğunu düşünecek. Ne de olsa herkes ona kötülük yapıyor.
Günlük hayattan basit bir olay ele alalım. Evinizde rahat rahat oturuyorsunuz ve kapınız çaldı. Birisi sizden arabanızı olduğu yerden çekmenizi istiyor. Sizin aklınıza direk “Bir saniye rahat oturmam herkese dert oldu, herkes kötülüğümü istiyor, araba işi de nereden çıktı?” Söylene söylene yerinizden kalkıyorsunuz, çok sinirlisiniz, kaşlarınız çatık…Aşağı iniyorsunuz ve arabanızın yakınındaki ağacı kestiklerini görüyorsunuz. Yani arabanız orada kalmaya devam etseydi dallar arabanızın üzerine düşecek ve arabanız zarar görecekti…Sizce herkes sizin kötülüğünüzü mü istiyor? Haydi, çatmayın kaşlarınızı.

Bakış açısı, yaşarken takındığınız ruh hali…Sorun her zaman çevrenizdeki insanlarda değil. Siz etraftaki insanların size kötü davrandığını içinizden düşünürseniz, kim ne yaparsa yapsın o davranışın kötü amaçla yapıldığını düşünürsünüz. Size yapılan bir iyiliği bile görmeyip kötü davranıldığınız düşüncesiyle bir mutluluğa yazık edebilirsiniz.
Tam tersine, herkesin size iyi davrandığını düşünürseniz, hayatta çoğu insanın kaçırdığı güzel anları yakalarsınız. Güzel, mutlu anları hayatın telaşına koşturmasına kapılan çoğu insan kaçırıyor.
Bunun için sizi mutlu edecek küçük bir oyun oynayın.
Her gün, sizi mutlu etmek için yapılmış 5 hareket tespit edin. Hayatınıza devam edin. Hayatınız aksiyon dolu veya durgun olsun hiç farketmez. Yolda yürürken bir arabanın size yol vermesi bile sizin için yapılmış bir iyiliktir, herkesin size kötülük yapmadığını gösteren bir işarettir.
İki tane gözlük var. Bir tanesi siyah. Size herkesi “kötü insan” olarak gösteriyor. Herkes size kötülük yapıyor gibi düşünüyorsunuz. Diğer gözlük ise pembe ! Size herkesi iyi insan olarak gösteriyor, onu taktığınız zaman herkesin içinde iyi bir niyet olduğuna inanıyorsunuz. Lütfen pembe gözlüklerinizi takar mısınız?
 

Çağlayağmur

👪
Süper Moderatör
çok güzel bir yazı olmuş teşekkürler beren paylaşımın için canım. Başlık Pembe Gözlük değilde Gercekleri görmek olsa süper olurdu.
 
Top