Pekmezli kaçamak tarifi

Gül 34

Usta
Pekmezli Kaçamak Tarifi

Malzemeler:​

  • 0,75 litre su
  • 350 gram mısır unu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1/2 çay bardağı pekmez
Pratik kahvaltılık tarifleri arayanlara destek Edirne'den geliyor, bu tarif özellikle kış sofralarına çok yakışıyor.

Pekmezli kaçamak

Nasıl Yapılır?​

Bir tencere alın, içinde suyu ve tuzu aktarıp kaynatın. Kaynayan su-tuz karışımını ocaktan alıp bir kenarda içine yavaş yavaş mısır ununu ekleyin, tahta bir kaşıkla karıştırın. Tencereyi yeniden ocağa alıp kısık ateşte pişirmeye başlayın. Bulamaç kıvamına gelen karışımı servis tabağına alıp ortasına yine tahta kaşıkla delikler açın. Erittiğiniz tereyağını ve ardından pekmezi üzerinde gezdirin ve servis edin. İşte bu kadar!
 
Top