patlıcanlı lezzetler

Çağlayağmur

👪
Süper Moderatör
Patlıcanlı poğaça Malzemeler Poğaça hamuru için: 1 paket / 200 gr beyaz veya labne krem peynir Yarım paket (125 gr) margarin veya tereyağı 2 ölçü (200 gr) un

Poğaça üstü: 1 -2 yumurta sarısı 1 yemek kaşığı çörek otu Poğaça içi: 150 gr közlenmiş patlıcan 50 ml krema 1 tatlı kaşığı un 1 tutam tuz 1 tutam karabiber

Yapılışı: Krem peynir ve yağ birlikte ezilir, un elenerek ilave edilir, yoğrularak hamur haline getirilirHamur top yapılır, alüminyum folyoya sarılır ve 30 dakika buzdolabında bekletilir Hamur hazır olunca unlu tezgahta merdane ile açılır, yuvarlak kurabiye keseceği veya bardak ağzı ile kesilir[Kesilmiş hamurlara yumurta sarısı sürülürOrtalarına krema, un, tuz, biber ve ezilmiş közlenmiş patlıcan ile hazırlanan poğaça içi konur Üzerlerine hamur kapatılır; çevreleri çatalla bastırılır böylece poğaçaların pişerken açılması önlenirPoğaçalara yumurta sarısı sürülür ve çörek otu serpilir[180 derece ısıtılmış fırında 15 20 dakika pişirilir
 

Çağlayağmur

👪
Süper Moderatör
Zeytinyağlı baby patlıcan Malzemeler 6 adet baby patlıcan 1 tatlı kaşığı domates salçası 1 su bardağı su 1 adet soğan, ince doğranmış 1 adet domates, doğranmış 1 adet sarımsak, ince kıyılmış 2 adet sivribiber, ince kıyılmış Ayçiçeği yağı

Yapılışı: Fırını 200 derece ısıtın Bir tavada patlıcanları az yağda biraz kızartınBaşka bir tavaya az yağ koyun, soğan, sarımsak, biberleri, ardından domatesleri fazla pişirmeden soteleyin Isıya dayanıklı cam bir tabağa patlıcanları dizin Ortasını yarın ve karışımları tüm patlıcanlara bölüştürün Bir kapta bir su bardağı suda salçayı eritinPatlıcanların üzerinde gezdirerek dökünIsıtılmış fırında 15 dakika kadar pişirinIlık veya soğuk servis yapın
 

Çağlayağmur

👪
Süper Moderatör
Sosisli kuru patlıcan dolması Malzemeler 2 adet kırmızı soğan 1 çay bardağı bizim pilavlık pirinç 1 tutam karabiber 1 tutam tuz 2 dal maydanoz 2 dal dereotu 1 tatlı kaşığı toz şeker 5 adet doğranmış sosis 1 tatlı kaşığı fıstık 1 tatlı kaşığı çam fıstığı 2 çay bardağı zeytinyağı

Yapılışı: Kuru patlıcanları kaynatıp soğumaya bırakın Soğanı doğrayıp bir çay fincanı zeytinyağında kavurun Pirinç, fıstık ve diğer malzemeleri katıp kavurmaya devam edin Çok az su ilave edip biraz daha ağır ateşte pişirin Ilınınca patlıcanları doldurun İki tarafını patlıcanları içine çevirerek kapatın, tencereye dizin[ Tencerenin içine az su ve bir bardak zeytinyağı ekleyip yarım saat ağır ateşte pişirin Ilık olarak servis yapın
 

YoRuMSuZ

Biz işimize bakalım...
Tuzunuz kuru tabi hiç bizi düşünen yok bu adam bu yemekleri görünce naapar ne eder diye :D:D Ah yakınlarda olsanız size kesin yemek ısmarlatmıştım şimdi :D:D
 
Top