• Merhaba Ziyaretçi.
    "Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya  BURADAN  ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...

Patatesli boşnak böreği

-araz-

EYVALLAH...
V.I.P
MALZEMELER
1 kg Un
3,5 Su bardağı su
5-6 Çay kaşığı tuz
125 gr Tereyağı
1 Su bardağı sıvı yağ

İçi İçin: 8 adet büyük boy haşlanmış patates

HAZIRLANIŞI

Hamuru yoğuracağınız kaba unu koyun ortasını açın. Tuzunuzu ve ılık suyu döküp yoğurun hamur kulak memesi yumuşaklığında olacak kıvamına dikkat edin... İkiye bölüp üstünü havluyla örtüp 1 saat beklemeye bırakın. Bu arada haşladığınız patatesleri rendeleyin içine tercihe göre sıvıyağ ya da tereyağı tuz baharat arzu ederseniz kırmızı pul biber ekleyin karışımı hazırlayın. Tereyağını eritin sıvı yağı da ekleyip bir hışım kızdırın.
Hamurunuzu dinlendirdikten sonra masaya hafif un serpin hamuru merdaneyle inceltin üstünü kaplayacak şekilde yağlayın ve elinizle sofra genişliğinde hamuru açın köşelere hazırladığınız patates karışımını düzenli şekilde dizin. Kenardan hamurla patateslerin üstünü kapatın ve dıştan içeri doğru yuvarlayarak rulo halinde sarın yağlanmış tepsiye içten dışa doğru dolayın. Aynı işlemi diğer hamura da uygulayıp diğer hamurun kaldığı yerden birleştirip tepsiye dolayın. Ve ısıtılmış fırına verip pişirin. Fırından aldıktan sonra üstüne hafif su serpin sakın soğumaya bırakmayın sıcak sıcak servis yapın

Afiyet Olsun...
 
Top