Forumlar
Yeni Mesajlar
CerezExtra
EĞLENCE ↓
Şans Kurabiyesi
Renk Falınız
ÇerezRADYO
Sevgiliye Özel
ÇerezDERGİ
Hızlı Okuma Testleri
Pratik Çözümler
Yeniler
Yeni Mesajlar
Yeni ürünler
Yeni kaynaklar
Son Aktiviteler
İndir
En son incelemeler
Dükkan
Giriş
Kayıt
Yeniler
Yeni Mesajlar
Menu
Giriş
Kayıt
Uygulamayı yükle
Yükle
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri
Patatesli Bisküvi
JavaScript devre dışı bırakıldı. Daha iyi bir deneyim için, devam etmeden önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Konuya cevap yaz
Mesaj
<blockquote data-quote="BeReNN" data-source="post: 380459" data-attributes="member: 70294"><p>[h=2][/h]</p><p></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">250 gr patates</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">60 gr kaşar peyniri</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">1/2 çorba kaşığı tuz</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">1 kahve kaşığı kırmızı biber</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">70 gr tereyağı</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">7 bütün yumurta</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">1 yumurta sarısı</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue"></span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">Kabukları bıçakla soyularak yıkanıp temizlenmiş patatesler yumuşayıncaya kadar haşlanır. Sonra suyu süzülür. Çok hafif ateşte çatalla iyice ezilerek püre haline getirilir. Sonra ateşten indirilerek bir kâseye aktarılıp, soğutulur. Kırmızı biber, tuz ve yumurtalar da konarak iyice yoğrulur, karıştırılır. Böylece biberli hale gelen patatese rendelenmiş kaşar peyniri ile yağ da ilâve edilir. Yoğrulup hamur haline getirilir. Hepsi bir hamur sıkma torbasına konur. Kuru bir fırın tepsisine, 25 kuruş büyüklüğünde ya da uzun, dikdörtgen parçalar halinde aralıklı olarak sıkılır. Orta ateşli fırına koyulur. 25 dakika kadar bırakılır. Üstleri kızardıktan sonra fırından alınır.</span></strong></p><ul> <li data-xf-list-type="ul"></li> </ul></blockquote><p></p>
[QUOTE="BeReNN, post: 380459, member: 70294"] [h=2][/h] [B][COLOR=RoyalBlue]250 gr patates 60 gr kaşar peyniri 1/2 çorba kaşığı tuz 1 kahve kaşığı kırmızı biber 70 gr tereyağı 7 bütün yumurta 1 yumurta sarısı Kabukları bıçakla soyularak yıkanıp temizlenmiş patatesler yumuşayıncaya kadar haşlanır. Sonra suyu süzülür. Çok hafif ateşte çatalla iyice ezilerek püre haline getirilir. Sonra ateşten indirilerek bir kâseye aktarılıp, soğutulur. Kırmızı biber, tuz ve yumurtalar da konarak iyice yoğrulur, karıştırılır. Böylece biberli hale gelen patatese rendelenmiş kaşar peyniri ile yağ da ilâve edilir. Yoğrulup hamur haline getirilir. Hepsi bir hamur sıkma torbasına konur. Kuru bir fırın tepsisine, 25 kuruş büyüklüğünde ya da uzun, dikdörtgen parçalar halinde aralıklı olarak sıkılır. Orta ateşli fırına koyulur. 25 dakika kadar bırakılır. Üstleri kızardıktan sonra fırından alınır.[/COLOR][/B] [LIST] [/LIST] [/QUOTE]
Alıntıları ekle...
İsim
Spam kontrolü
En iyi yönetim şekli?
Cevapla
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri
Patatesli Bisküvi
Top